Sdílení schránky

Sdílení schránky je funkce, která umožní přístup více uživatelů do jedné schránky. Sdílet schránku je možné s jiným uživatelem e-mailové schránky na Seznamu. Uživatel s povoleným přístupem může ve schránce číst, odesílat i mazat zprávy, spravovat kontakty, měnit nastavení a vše ostatní. Uživatel sdílení ovšem nemůže přejít do jiných služeb Seznam.cz daného účtu a ani změnit přístupové heslo.
 

Povolení přístupu do schránky

Pokud chcete někomu povolit přístup do své schránky, postupujte následovně:
 
  • Ve své schránce klikněte vpravo nahoře na své jméno a z nabídky vyberte možnost "Nastavení".

 
Sdílení schránky vs Přihlašování více účty

Možnosti Přidat další účet a Spravovat účty v medailonku odkazuji na Přihlašování více účty, díky kterému se můžete v rámci prohlížeče kompletně přepínat mezi přihlášenými Seznam účty. U přepnutého účtu můžete využívat všechny služby Seznamu a bez omezení měnit jeho nastavení, včetně hesla.

Při využití funkce Sdílení schránky popsané v tomto článku oproti tomu zůstáváte přihlášeni ke svému účtu, ale pouze vzdáleně nahlížíte do obsahů dalších e-mailových schránek. Nejde o plnohodnotné přihlášení k těmto účtům, proto při přechodu na jinou službu Seznamu zůstáváte přihlášeni ke svému původnímu účtu.
 
  • V levém menu stránky s nastavením klikněte na možnost Sdílení schránky.

 
  • Pro přidání nového sdílení klikněte na tlačítko "Sdílet s někým mou schránku".
  • Do pole zadejte e-mailovou adresu, které chcete přístup povolit a klikněte na "Přidat schránku".


     
  • V seznamu se následně zobrazí e-mailové schránky, kterým byl přístup udělen. Takto můžete předat přístup do své schránky až 10 dalším schránkám.
 

Vstup do sdílené schránky

Jakmile vám někdo povolí vstup do své schránky, zobrazí se jeho adresa v Nastavení > Sdlení schránky jako položka v části "Do těchto schránek máte přístup vy".
Zde se také můžete vzdát přístupu do této schránky. Učiníte-li tak, abyste znovu obdrželi přístup, uživatel schránky vás musí v nastavení své schránky přidat a tím ji znovu nasdílet.



Do schránky, do které máte povolený přístup, se lze přepnout přes nabídku uživatele v pravém horním rohu e-mailové schránky.
Stačí kliknout na své jméno a z nabídky zvolit schránku, do které se chcete převtělit. Ukazatel v podobě trojúhelníku (▶) nalevo od schránky ukazuje, ve které schránce se nyní nacházíte. Nad všemi sdílenými schránkami, největší v nabídce, je zobrazena hlavní schránka (účet, ve kterém jste nyní přihlášeni a přes který nahlížíte do schránek).


 

Odebrání přístupu do schránky

  • Ve své schránce klikněte vpravo nahoře na své jméno a z nabídky vyberte možnost "Nastavení".

 
  • V levém menu stránky s nastavením klikněte na možnost Sdílení schránky.

 
  • V seznamu schránek, které mají přístup do vaší schránky, klikněte u příslušné adresy na  "Odebrat přístup". Schránka ze seznamu zmizí a nebude mít nadíle možnost převtělení do vaší schránky.




Kontaktujte nás