Přihlašování více účty

Přihlašování více účty umožňuje v jednom prohlížeči přepínat mezi účty bez nutnosti odhlašování a opětovného přihlašování.
Používáte-li více účtů pravidelně, je to ideální způsob, jak si zjednodušit práci.

Funkce je uzpůsobena tak, aby zjednodušila používání více účtu na jednom zařízení, ale zároveň neohrozila jejich bezpečnost.
U účtů je zachována možnost odhlášení, po kterém je vyžadováno nové přihlášení.
Nebo lze účty zapomenout a tím je z nabídky přihlášení odstranit.

 

Jak přihlašování více účty funguje?

Na většině služeb Seznam.cz najdete v pravém horním rohu tzv. medailonek, ikonku vašeho účtu, která po kliknutí odkryje hlavní nabídku a odhlášení/přihlášení.

Do této nabídky můžete přidat další účty a mezi nimi se plynule přepínat, aniž bychom po vás požadovali pokaždé zadání přístupového hesla. Zároveň však účty v nabídce nadále fungují samostatně, každý s vlastním nastavením, službami a oznámeními.

Informace o „svázaných“ účtech se udržuje v cookies internetového prohlížeče. Otevřete-li jiný prohlížeč, přihlášení více účty v něm budete muset znovu nastavit. Nové nastavení účtů budete muset provést také pokud v prohlížeči smažete historii procházení se soubory cookies.

Na konci nabídky se nachází volba Spravovat účty, kde můžete najednou přihlášené účty přidávat a také odebírat.

Přidání účtu do nabídky

Přidávat můžete všechny účty na Seznamu, tj. s doménami @seznam.cz, @email.cz, @post.cz apod., účty s vlastní adresou i ty ze služby Email Profi.
 
  • Otevřete nabídku účtu kliknutím na svou ikonu (medailonek) v pravém horním rohu.
  • V nabídce účtu zvolte Přidat další účet. Budete přesměrování na běžné přihlašování, jaké již znáte.
  • Přihlašte se k účtu, který chcete přidat do nabídky pro přihlašování více účty.
  • Od té chvíle oba účty uvidíte v nabídce přihlášení a budete se mezi nimi moci přepínat.
 
Najednou lze přihlásit až 10 účtů. Pokud dosáhnete maximálního počtu, tlačítko Přidat další účet se přestane zobrazovat. Abyste mohli přidat nový účet, je třeba předtím nějaký odstranit ve správě přihlášených účtů.

Odhlašování a zapomínání účtů

Po odhlášení jednoho z přihlášených účtů se dostanete na stránku Pokračujte s účtem, odkud můžete rovnou přejít do dalšího. Otevřít také můžete Správu přihlášených účtů nebo se přihlásit pomocí zcela jiného účtu, který nemáte uložen.

Účet si pamatuje stav, ve kterém jej zanecháte. Pokud se z účtu odhlásíte, přepnete se na jiný a vratíte zpět na předchozí odhlášený, budete se k němu muset přihlásit. Odhlášený účet v nabídce poznáte podle ikony zámku.

Pokud se z účtu odhlásíte a poté jej i zapomenete, účet z nabídky přihlašování zcela zmizí. Přidat zpět jej můžete přes možnost Přidat další účet či ve správě přihlášených účtů.

Správa přihlášených účtů

Do správy přihlášených účtů se dostanete buď přes volbu Spravovat účty na konci nabídky medailonku nebo na stránce Pokračujte s účtem po odhlášení některého z účtů.

Na tomto místě můžete přidávat nové účty do nabídky a současné odebírat tlačítkem odpadkového koše.

Zobrazení oznámení

V medailonku a nabídce přihlašování více účty se můžete setkat s tzv. odznaky; jde o červené symboly v rohu ikony účtu. V odznaku se zobrazuje číslo počtu nových oznámení pro daný účet. Tak se ještě před přepnutím na účet dozvíte, zda se na účtu stalo něco nového (nový e-mail, události v Kalendáři, zprávy na Novinkách a Seznam Zprávách a další).

Jaké služby v současné době podporují oznámení se dočtete v článku věnovaném této službě.


Pomohl Vám tento článek? Ne

Kontaktujte nás