Fórum nápovědy

Seznam

Android auto - Mapy cz

Petr Luprich

16.12.2018 v 9:27

Dobrý den
Měl bych na Vás dotaz zda jste se někdy zastavily nad myšlenkou zprovoznění vašich výborných Mapy.cz v něčem takovém jako je Android Auto.
Děkuji za odpověď.
Petr

Petr Püschel

15.4.2021 v 18:10

Dnešní nová verze.
Zkoušel jsem ráno (15.4.) cestou do práce.
Po kliknutí na ikonku mapy.cz v levém velkém menu se toto menu schová a máme 3D mapu bez navigování s možností přepínání vrstev ale bez možnosti individuálního zoomování a otáčení.
Díky za toto, jde o dobrý krok (stále říkám, že bych uvítal 2D režim. U Sygic/Android Auto lze přepínat 3D/2D)
Aplikace jednou po cca 5 km "spadla" a přepnula se na režim zobrazení mapy .
Ohledně zvuků - potěšila by mě možnost nastavovat nezávisle hlasitost povelů navigace a hlasitost hudby (například ve Waze to lze)
Ukazatel rychlost byl naprosto chybný, ukazovala se rychlost cca třetinová oproti realitě. V minulé verzi rychlost fungovala správně.
Také jsem vlastně (asi díky této chybě) ani jednou nebyl varován o překročení povolené rychlosti. :-)
Petr Püschel

Google Pixel 3 / Android 11 s posledními aktualizacemi
Subaru XV 2018

Jan Macek

16.4.2021 v 15:00

Tak jsem taky vyzkoušel aktualizaci z 15.4. a mám následující postřehy:
- připojuji se se žádostí o možnost přepínání zobrazení 2D/3D (ikona na obrazovce, ne natvrdo v nastavení) ideální by byla i možnost přepínání zobrazení po směru / sever nahoře
- zobrazená rychlost je nesmyslná (typuji že je v m/sec) - to bude asi i důvod absence výstrahy pro překročení rychlosti (rychlost v červeném kruhu)
- zobrazována ikona (tlačítko) UKONČIT i i když navigace není spuštěna - po kliknutí se zobrazí seznam posledních cílů (to asi není úplně špatný nápad, ale pokud není spuštěna navigace volil bych asi jiný text - asi by měl být co nejkratší a nebo ikonu - obrázek)
- pokud to lze, všechny ikony-tlačítka bych přemístil na levý okraj mapy, kde jsou lépe dosažitelná pro řidiče (u auta s levostranným řízením)

Zoom ani možnost posuvu mapy bohužel asi nelze (vlastnost androidí knihovny JetPack od Google) a to ani při stojícím vozidle, což tedy podle mého názoru dost degraduje vlastnosti navigace - resp. ji znevýhodňuje proti Waze nebo Google maps (další důvod pro automobilky aby namísto přidávání stále větších předražených displejů, nabídli spíše možnost nebo spíše místo pro umístění externího tabletu nebo telefonu, tak aby byl v zorném poli a na dosah řidiče )

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jan Macek

16.4.2021 v 20:06

Dobrý den, připravili jsme ještě jednu verzi 9000006

- celkově stabilnější
- jízda bez navigace..

Celkově, nelze přesouvat žádná tlačítka nikam, vše má pevné šablony kde a jak může být. Na textace se podíváme.

Petr Püschel

16.4.2021 v 20:36

Ještě připomínka: když dám hledání cíle a navigování a pak při dalším hledání zvolím naposledy vyhledávané, tak tam je hledání které proběhlo naposledy v mobilu a nikoliv přes panel AndroidAuto ve vozidle.
Poslední aktualizaci mám nainstalovanou, kontroluji nové verze 1-2x denně ...

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

18.4.2021 v 20:41

Na tomto url najdete známe překážky (FAQ) pro aplikaci Mapy.cz na Android auto.

https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/zname-prekazky-faq-android-auto/

Jan Macek

19.4.2021 v 11:51

Tak jsem zkusil poslední verzi (9.0.0.007) a mám následující postřehy:
- okamžité rychlost se nově zobrazuje správně (chyba odstraněna)
- zobrazení rychlostního limitu v daném místě (v červeném kruhu) a výstraha překročení rychlosti (červené pozadí) funguje pouze při zapnuté navigaci (podle mého názoru by to mělo fungovat stále)

A jenom malá připomínka - až se podaří uvedené chyby odstranit, vznikne (pod AA) jen další zjednodušená navigace (bez možnosti práce s mapou), která bude mít sice perfektní offline mapy (jejichž potenciál, ale bude v tomto případě prakticky nevyužitelný), ale bude prakticky shodná s konkurencí stojící mimo Google (např. Sygic nebo AmiGO). Aby se mapy.cz nějak odlišily, měly by přijít s něčím co konkurence nenabízí a co by mohlo upoutat (samozřejmě možnosti jsou velmi omezené použitím příslušných knihoven - JetPack). Já osobně bych třeba uvítal (opět nevím, je-li to kvůli výše uvedenému omezení možné), kdyby se někde na display zobrazovala nadmořská výška aktuální polohy (velikost písma cca stejná jako u rychlosti - tj. aby to bylo čitelné a nezabíralo moc místa). Dále bych uvítal, kdyby bylo možné zobrazit a také spustit v Mapy.cz pod AA tlačítko stopaře a zaznamenávat projetou trasu. Pokud vím, srovnatelné funkce žádná z mapových aplikací pod AA (na display vozu) nenabízí, takže jejich zakomponování do Map by mohlo být pro někoho argumentem pro používání aplikace Mapy.cz

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jan Macek

19.4.2021 v 12:32

Přesně jak popisujete - pokud to knihovny Googlu dovolí. Většina těch věcí co zmiňujete, je bohužel neproveditelná. Všechny aplikace pro AA třetích stran budou zatím vypadat dost stejně, protože dle guidelines to jinak udělat nejde. Díky

Tomáš Petr

19.4.2021 v 12:55

Dobrý den .Z vašich odpovědí vyplývá ,že na infotainmentu vozu v aplikaci AA nepůjde zobrazit složka oblíbené ,kde mám v telefonu uložené veškeré trasy ?Budu je muset prvně otevřít v telefonu a pak připojit ?Děkuji za odpověď .Tomáš PETR

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Tomáš Petr

19.4.2021 v 12:59

Přesně jak je popsáno ve FAQ - pro složitější trasy, které naplánujete na telefonu nebo máte uloženy v Moje mapy, si je nejdříve zobrazíte v telefonu a až následně pustíte AA.
https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni-android-ios/zname-prekazky-faq-android-auto/

Android Auto, fakticky dovoluje plánovat jen do "cíle", kde start je vaše aktuální poloha, nic víc.

Jan Macek

22.4.2021 v 21:58

Mapy.cz 9.1.0.001 + AA 6.2.610924 na display 8" - vše funguje, ale...
Není ten nevyužitý prostor nahoře přece jen trochu velký (viz příloha), nešlo by to zmenšit (resp. zvětšit prostor pro mapu)?
Nevím jak se ten prostor počítá (připadá mi, že v minulých verzích byla ta "nevyužitá plocha menší"), dělá to na mne dojem, že je to X (pevná konstanta daná Googlem) pixelů od poslední ikony (v tomto případě tl. "UKONČIT") ať už viditelné nebo skryté.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jan Macek

23.4.2021 v 8:24

Ano, přesně todle vylepšíme do nějaké další verze! díky

Petr Püschel

23.4.2021 v 19:51

Zdá se mi, že sklon byl dnes již OK. Ten prostor byl využit až k notifikační liště.
A zobrazovaná rychlost už konečně koresponduje s reálnou.
Díky kluci.

Jan Macek

24.4.2021 v 13:43

relevantní
Myslím, že by bylo dobré, kdybychom do našich příspěvků uváděli i přesné číslo verze Mapy.cz (na telefonu spustit Mapy.cz > Menu >> O aplikaci > úplně dole) a případně i Android auto (na telefonu spustit AA > Menu >> Nastavení > úplně dole), popřípadě i úhlopříčku a rozlišení display v autě.
Všichni budou potom vědět, které verze se připomínky týkají a samozřejmě to může pomoci i vývojářům.

Petr Püschel

24.4.2021 v 16:02

Vždy mám poslední verzi. Ale rozumím tomu.
mapy.cz - 9.1.0 (9010001)
Android Auto - 6.3.611324
Android 11, Pixel 3

Václav Grigor

26.4.2021 v 7:39

Dobrý den, na Xiaomi 10t android 11 aplikace nedrží GPS signál a seká se po 2min.Ve Waze podobný problém vyřešilo přístup k poloze "vždy".Ne jenom "použití".V Mapách možnost"vždy"není. (Nastavení aplikace, práva použití). Byla by možnost tohle nějak pořešit? Je mi jasné, že to je problém mobilu a ne Vaší apky, ale pokud by tato možnost šla přidat? Vím že Xiaomi má divné nastavení , spořič baterie atd . Vše je vyzkoušeno a Mapy mi padají. Díky:) Vašek

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Václav Grigor

26.4.2021 v 8:19

Dobrý den, šlo by lépe popsat, co přesně znamená "seká? co se přesně stane apod? díky

Václav Grigor

26.4.2021 v 12:14

zamrzne obrazovka, objeví hláška že aplikace přestala pracovat s nabídkou 1.Pockat
2.vypnout
r
3.Podat hlášení

Ota Petráš

29.4.2021 v 13:55

Dobrý den. Mám Xiaomi POCO X3 s MIUI 12 a Android 10
mapy.cz - 9.1.0 (9010001)
Android Auto - 6.3.611324

S instalací do auta jsem neměl problém. Vše běželo hned, na rozdíl od Waze, kde jsem musel povolovat různé režimy přístupu, jak zmiňuje Václav výše naopak u map.cz.

1. Občas se přeruší hlasová navigace. Příčinu neznám. Dnes se mi to stalo uprostřed věty, dříve (asi 2x) nešel hlas již od startu. To jsem se domníval, že to bylo po mém nastavení hlasu na "čeština Janek" a po navrácení na "automaticky" se to pár dní neobjevilo, až dnes. Vlastní navigace ale běží dál bez problému.

2. Mám dotaz: Je nutné, aby se po volbě cíle navigace (např. domů) vždy ještě objevilo okno s potvrzením "NAVIGOVAT". Často se mi stane, že v rychlosti vyberu cíl a nepotvrdím ho tímto nově vyskočeným oknem a po chvíli se divím, proč navigace nejede a teprve pak to zmáčknu. Já osobně bych toto okno vůbec nepotřeboval.

Jinak mapy.cz mám rád pro jejich vzhled blížící se papírovým mapám. Za přechod do AA moc díky.

Michal Němejc

1.5.2021 v 8:26

S poslední verzí 9.1.0 mám následující nepravidelné problémy:

1). Někdy hned po startu se nezobrazí mapa
2) Nepravidelně zamrzá obrazovka a objeví se hláška, že aplikace přestala pracovat. Většinou také hned po startu, po kliknutí na ikonku změna mapy.

Jinak jsem moc rád, že jsou mapy.cz i pro Android auto a věřím, že brzy chybyčky vychytáte a budou tak spolehlivé a dobré jako přímo v mobilu.

Petr Püschel

4.5.2021 v 18:42

Dnes po pár dnech jsem opět zkusil aplikaci mapy.cz a AA.
Změny oproti minulému mému příspěvku:
Možnost vypnout zvuky navigaci (bravo, za toto děkuji a tleskám)
Nakloněný režim - plocha využita až úplně nahoru. Libí se mi to. V rámci současných možností asi maximum možného.
Zmenšování/zvětšování měřítka zobrazení za jízdy - bere v potaz aktuální rychlost. Zdálo se mi při pomalé jízdě že je větší měřítko než dříve, ale v tuto chvíli mi to patrně nijak nevadí.
Děkuji vývojářům za jejich práci.

mapy.cz - 9.2.0 (9020002)
Android Auto - 6.3.611324
Android 11, Pixel 3

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Android auto - Mapy cz

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)