Fórum nápovědy

Seznam

Požadavek: Vlastní uložené body na trase mapy

Jiří

12.5.2022 v 22:42

Dobrý den,
chtěl bych požádat o jednu funkci, která by se snad hodila všem, kteří plánují trasy a chodí podle nich.

Moc rád bych chtěl funkci, kde bych na vytvořenou trasu mohl přidat nějaké vlastní body s vlastním komentářem a ty byli součástí uložené trasy.

Příklad:
Ručně naklikám trasu na 30km. Mám tam 20 bodů, aby to vedlo těmi místy, který chci. A teď bych rád ještě nějak přidal něco jako vlastní body s názvem a popisem. A díky tomu budu vědět, že bod 16 není jen "cesta tudy", ale že tam je i něco speciálního. Aktuálně mapy.cz sice mají vlastní body na mapě, ale nejdou kombinovat s uloženou trasou, aby zůstaly uložený taky.

Představoval bych si to tak, že na záložce "Trasa" na stránkách mapy.cz bude možné kliknout pravým do mapy a přidat vlastní bod (třeba modře označený) s názvem a případně popisem. Tento bod ovšem by měl mít jinou barvu než červenou, protože body pro trasu červené jsou. A ve chvíli, kdy se uloží trasa, tak bude zobrazovat i uložené vlastní body nebo značky (název je na vás). A potom když to otevřu v mobilní app, tak tyto body uvidím taky a budu je moct rozkliknout (název by mohl být vidět i bez rozkliknutí).

Co na to říkáte? Opravdu by mi to (nejenom mě) pomohlo. Konečně bych si nemusel pamatovat, že na nějakým bodě s číslem X je něco speciálního, ale mohl tomu dát vlastní bod již s názvem o co jde. A jako bonus by trasa mohla díky tomu obsahovat méně bodů pro určení trasy.

Díky za reakci a moc doufám že i realizaci :-)

Jakub • Mapy.cz

16.5.2022 v 12:57

relevantní
Dobrý den, určitě to je dobrý nápad, již máme v seznamu možných vylepšení. Buďte jen prosím trpělivý, v seznamu je řada funkcí a novinek, které je potřeba řešit, pokusíme se ale posunout v prioritách. Dnes můžete body s geografickým názvem vkládat pouze pomocí našeptávače místa v plánování.

Jiří reagoval na příspěvek od Jakub

17.5.2022 v 0:21

OK. Díky.
Z mého pohledu je tohle funkce, která tu měla být už dávno, ale jestli již je na tom seznamu, tak super a budu tedy trpělivý.

Jinak představte si třeba situaci, že někdo si nakliká trasu a chtěl by si tam vložit vlastní puntík třeba s otevírací dobou restaurace, která je na trase nebo jako poznámku, že na tom místě je místní zajímavost, která není vyznačená na mapách a další. Ten potenciál, jak to uživatelé mohou využít je obrovský. ;-)

Jan Buriánek

17.5.2022 v 11:57

Dobrý den,
to, co zde popisujete, má třeba Garmin vyřešeno jako ViaPoint (vlaječka, zájmový bod s popisem) a ShapingPoint (bod pouze tvarující cestu, aby navigovala tam, kde chcete).
Bude fajn, když to bude v Mapách.cz také, přidávám se :)
Mě by zajímal ten "dlouhý seznam" vylepšení. Nechcete ho zveřejnit??? třeba alespoň s odhadovanými nějakými termíny?

Dimitr Božkov

9.5.2024 v 13:37

Dobrý den,

téměř o 2 roky později. Už je toto (zmiňované) vylepšení v dohledu?
Děkuji H.

Jakub • Mapy.cz

17.5.2024 v 10:45

Dobrý den, nikoli, stále v seznamu možných vylepšení, bohužel je tam toho opravdu hodně. Nyní například připravujeme možnost vložení poznámky do Vašeho obsahu v Moje mapy.

Romandown Down reagoval na příspěvek od Jakub

17.7.2024 v 9:12

Koukám, že vylepšení řešíte spíš jen tak teoreticky, prakticky vůbec. Chápu, že toho je, jak píšete, více, ale mít možnost si k vlastnímu bodu připsat popisek a ten pak vidět na mapě, případně i na vytisknuté mapě, to je dle mého názoru základ, který měl být od začátku. Mapy.cz mám rád, ale právě kvůli tomuhle musím využívat google mapy, které mi sice nevyhovují po grafické stránce, ale toto umí. Vy jste to slíbil před více jak dvěma roky, nevěřím, že to někdo u Vás vůbec řeší...

Romandown Down reagoval na příspěvek od Romandown Down

23.9.2024 v 13:49

Je vidět, jak to na Seznamu funguje :-)

Jakub • Mapy.cz

24.9.2024 v 9:32

Dobrý den, poznámka se dokončuje. Do konce roku bude venku. Pracujeme vždy na více věcech a zároveň plány a priority se neustále vyvíjejí. Stejně tak v listu možných vylepšení máme řadu funkcí a nemáme prostor se všemu věnovat v dohledném čase. Děkujeme za pochopení.

Romandown Down

4.10.2024 v 10:32

Tak my se zase za dva roky připomeneme...

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Romandown Down

7.10.2024 v 15:47

Zkuste to :-) Připravujeme ale vylepšení pro Moje mapy, ty by se měly objevit během zimy. Nechejte se překvapit. A určitě se chceme i v příštích letech uživatelskému obsahu v Moje mapy více věnovat než doposud.

Romandown Down

22.10.2024 v 9:42

Ale no táák, to už snad ani není vtipný...

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Požadavek: Vlastní uložené body na trase mapy

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)