Fórum nápovědy

Seznam

Požadavek: Vlastní uložené body na trase mapy

Jiří

12.5.2022 v 22:42

Dobrý den,
chtěl bych požádat o jednu funkci, která by se snad hodila všem, kteří plánují trasy a chodí podle nich.

Moc rád bych chtěl funkci, kde bych na vytvořenou trasu mohl přidat nějaké vlastní body s vlastním komentářem a ty byli součástí uložené trasy.

Příklad:
Ručně naklikám trasu na 30km. Mám tam 20 bodů, aby to vedlo těmi místy, který chci. A teď bych rád ještě nějak přidal něco jako vlastní body s názvem a popisem. A díky tomu budu vědět, že bod 16 není jen "cesta tudy", ale že tam je i něco speciálního. Aktuálně mapy.cz sice mají vlastní body na mapě, ale nejdou kombinovat s uloženou trasou, aby zůstaly uložený taky.

Představoval bych si to tak, že na záložce "Trasa" na stránkách mapy.cz bude možné kliknout pravým do mapy a přidat vlastní bod (třeba modře označený) s názvem a případně popisem. Tento bod ovšem by měl mít jinou barvu než červenou, protože body pro trasu červené jsou. A ve chvíli, kdy se uloží trasa, tak bude zobrazovat i uložené vlastní body nebo značky (název je na vás). A potom když to otevřu v mobilní app, tak tyto body uvidím taky a budu je moct rozkliknout (název by mohl být vidět i bez rozkliknutí).

Co na to říkáte? Opravdu by mi to (nejenom mě) pomohlo. Konečně bych si nemusel pamatovat, že na nějakým bodě s číslem X je něco speciálního, ale mohl tomu dát vlastní bod již s názvem o co jde. A jako bonus by trasa mohla díky tomu obsahovat méně bodů pro určení trasy.

Díky za reakci a moc doufám že i realizaci :-)

Jakub • Mapy.cz

16.5.2022 v 12:57

relevantní
Dobrý den, určitě to je dobrý nápad, již máme v seznamu možných vylepšení. Buďte jen prosím trpělivý, v seznamu je řada funkcí a novinek, které je potřeba řešit, pokusíme se ale posunout v prioritách. Dnes můžete body s geografickým názvem vkládat pouze pomocí našeptávače místa v plánování.

Jiří reagoval na příspěvek od Jakub

17.5.2022 v 0:21

OK. Díky.
Z mého pohledu je tohle funkce, která tu měla být už dávno, ale jestli již je na tom seznamu, tak super a budu tedy trpělivý.

Jinak představte si třeba situaci, že někdo si nakliká trasu a chtěl by si tam vložit vlastní puntík třeba s otevírací dobou restaurace, která je na trase nebo jako poznámku, že na tom místě je místní zajímavost, která není vyznačená na mapách a další. Ten potenciál, jak to uživatelé mohou využít je obrovský. ;-)

Jan Buriánek

17.5.2022 v 11:57

Dobrý den,
to, co zde popisujete, má třeba Garmin vyřešeno jako ViaPoint (vlaječka, zájmový bod s popisem) a ShapingPoint (bod pouze tvarující cestu, aby navigovala tam, kde chcete).
Bude fajn, když to bude v Mapách.cz také, přidávám se :)
Mě by zajímal ten "dlouhý seznam" vylepšení. Nechcete ho zveřejnit??? třeba alespoň s odhadovanými nějakými termíny?

Dimitr Božkov

9.5.2024 v 13:37

Dobrý den,

téměř o 2 roky později. Už je toto (zmiňované) vylepšení v dohledu?
Děkuji H.

Jakub • Mapy.cz

17.5.2024 v 10:45

Dobrý den, nikoli, stále v seznamu možných vylepšení, bohužel je tam toho opravdu hodně. Nyní například připravujeme možnost vložení poznámky do Vašeho obsahu v Moje mapy.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Požadavek: Vlastní uložené body na trase mapy

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)