Fórum nápovědy

Seznam

Trasování mimo cesty

Msu 1

6.9.2018 v 22:25

Dobry den, nedari se mi vytvorit trasu mimo cesty zakreslene v mape. Spojnice dvou bodů na paralelnich cestach se vytvori vzdy pouze oklikou po nejake ceste. Opravdu nelze trasu (zejm. pesi turistickou) planovat pres vlastni body mimo znacene cesty?

Karel Zahradník

11.2.2023 v 9:33

I já se přidávám s prosbou o možnost vložit spojnici dvou bodů mimo cestu v mapě. V jiných aplikacích (např. AllTrails) to lze. S následným vyexportováním trasy do souboru GPX a jeho importem do Mapy.cz. Je tu ale další problém a sice, že s importovanými daty GPX nelze v Mapy.cz pustit Navigaci !!!

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Karel Zahradník

28.2.2023 v 12:54

Ano nejde, jelikož data z gpx neobsahují navigační informace. Asi ne úplně ideálně ale řešitelné programátorsky to je, je to ovšem poněkud náročnější a nemáme na to v tuto chvíli kapacitu. I tento bod máme v seznamu možných vylepšení do budoucna. Děkujeme za pochopení.

Tom reagoval na příspěvek od Luděk Belán

5.3.2023 v 15:30

"samotná trasa by se dala vytvořit jako doposud (tedy s jednotným způsobem dopravy) a pak by se dala dále editací upřesňovat vkládáním dalších bodů a možností změnit způsob dopravy mezi sousedními body."

Ano, takto zpracovaná možnost plánování různým routováním v různých úsecích trasy je to, co citelně chybí. Též se velmi přimlouvám za implementaci.

milan fer

11.3.2023 v 11:27

Přesně tento problém mám - jen teda na kole. Momentálně se hodně rozvíjí Gravely - tzv. Štěrkolety. Koupil jsem si Garmina 830 a narážim na to, že si prostě nemůžu naplánovat trasu podle svého. Prostě v plánování tras je vždy nějaká podmínka, kam mne to nepustí. Silniční kolo nepustí na zpevněnou cyklostezku, horské kolo na silnici. Pěší nepustí na silnici, takže to plánování se prostě nedá dobře používat. Nejsem programátor, ale asi nejlepší a nejjednodušší by bylo přidat do seznamu dopravních prostředku, jak je auto, veřejná doprava, kola atd. jen třeba volnou trasu, která by třeba spojila dva body bez omezení a já si ji naklikám nebo posunu dle potřeby. Defakto stejný problém mají pěší, jak tady čtu..... Jinak mapy.cz supr, používám je pořád a i ve světě neni nic lepší.... I v Austrálii jen mapy.cz....
Milan Ferov

Honza Vošahlík

20.7.2023 v 16:03

A pět let poté? Nic. Můžeme už například platit za parkování nebo v mapové aplikaci vidíme počasí (!) - a dneska jsem se tu dočetl, že třeba zobrazení azimutu už by bylo na aplikaci moc, že v ní nemůže chtít přeci všechno - ale něco tak základního a samozřejmého, jako umožnit uživateli v mapové aplikaci naplánovat trasu přesně tak, jak chce on (nebo nedej bože navigovat podle importované trasy) tahle zprvu turistická aplikace prostě stále neumí... ach jo.

1) pro turistiku je to nezbytné
2) neumožnění téhle funkce rozhodně Mapám nepřinese víc kvalitnějších uživatelsky doplňovaných dat pro všechny. Jen to zrovna naštve ty uživatele, kteří dané plánování potřebují právě v daný moment pro svojí potřebu. A to se bavím jen o drobných cestách, ne o tom stěžejním, jako je naplánovat si cestu lesem, přes potok, atd., kde nic doplnit ani nejde
3) Mapy.cz dlouhodobě a cíleně vyhánějí své uživatele ke konkurenčním službám. Dokonce k takovým, které používají její vlastní API a se kterými zprvu konzultovali technické problémy, aby jim tu nakonec před nedávnem zakázali dělat si sami na sebe "reklamu". Facepalm. :-D
4) Mapy.cz nemají žádné právo ani povinnost suplovat rozum, zodpovědnost, znalost zákonů a jednání svéprávných uživatelů o tom, kudy umožní nebo neumožní plánovat "volnou rukou". Tohle ať se děje v automobilové navigaci, ať se dejme tomu upozorňuje na cestách, pro které můžou mít nějaká relevantní data (viz superotravní "červení panáčci" po lesích), ale do turistické navigace tohle vodění za ručičku fakt nepatří...

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Honza Vošahlík

21.7.2023 v 14:50

Dobrý den, děkujeme za připomínky, pokusíme se tuto funkci protlačit více dopředu v seznamu vylepšení.

Tento kanál na fotu slouží ke komentování funkčnosti a problémů webu a aplikace mapy.cz nikoli k reklamě či propagaci aplikací třetích stran, ikdyž používají api mapy.cz. Existuje i kanál na foru, který se zabývá přímo api.

Plánování volnou rukou máme na webu jako měření vzdálenosti, multiplánovač se již před několika lety zrušil z důvodu technických problémů, tady je ale možná světýlko na konci tunelu, připravujeme se nový plánovač na hromadnou dopravu, který bude umět spojit plánování např. pěšky a hromadnou dopravu, což by mohl být první krok k následnému opětovnému zavedení multiplánovače.

Dobry

4.2.2024 v 0:35

Připojuji se k požadavku umožnit propojení dvou bodů v trase nezávisle na plánovači. Kromě problémů zde zmiňovaných narážím i na to, že když na trase použiji přívoz, musím trasu rozdělit na dvě samostatné části, což je nepraktické.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Dobry

4.2.2024 v 9:41

relevantní
Dobrý den, jen k tomu přívozu: nemusíte plán rozdělit, stačí dát bod na trasu přívozu. Samozřejmě, jeli přívoz zanesen v mapě.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Trasování mimo cesty

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)