Jakub
• Mapy.cz
3.12.2024 v 8:44
Ano, poznámky budou nově dostupné jako jedna z Premium funkcí pro všechen obsah v Moje mapy - nejen pro Aktivity, ale i pro naplánované, importované trasy i body vložené do Moje mapy a kompletní fungování poznámky se sjednotilo. Poznámky půjde založit rovněž i přes web nejen přes aplikaci.
Placení Premia bude možné i na webu, dokončujeme a během zimy pustíme. Pokud jste aktivní uživatel map a přispíváte do Mapy.cz obsahem, můžete dostat i Premium zdarma.
Poznámka i uživatelský název dříve neměly omylem nastaveny limity, texty k poznámce mají 2000 znaků, což je více než 1 normostrana. Jedná se o poznámku, poznámka neslouží k tomu, abyste si prostřednictvím ní vytvářel deník, děkujeme za pochopení. Nyní uživatel přesní ví, kolik je limit a kolik znaků mu ještě do limitu zbývá.
Připravujeme řadu dalších funkcí, některé budou zdarma, některé budou součástí premia. Zaměřujeme se např. na další možnosti plánování tras nebo další funkce v Moje mapy.
Jan Buriánek
3.12.2024 v 8:54
A teď je přechodné období... ?
Já jen že bych si zaplatil premium přes aplikaci, ale nikde mi to možnost placení nenabízí. Mám Samsung, Android, a na Google Play jsem ani nenašel nějakou jinou verzi aplikace, tedy tu placenou nebo něco jako placený klíč. Jen Mapy.cz s novou ikonou (s modrou šipečkou), ale u té mi to hlásí jen spustit (je nainstalováno) nebo odebrat.
Nemohu tedy zaplatit nyní nijak.
Přístup k poznámkám tedy nyní nemá nikdo???
Já ne.
Co dělám špatně?
Standa Komínek
reagoval na příspěvek
od Jakub
3.12.2024 v 9:00
Už jsem to sice psal k tématu "Premium map", ale zmíním to i zde - na to, že Premium mělo být původně nějaká nadstavba, tak zatím se to jeví přesně naopak. Premium budou mapy jak jsem znali a ze základní varianty zbyde jen torzo...
Jakub
• Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Standa Komínek
3.12.2024 v 9:06
Funkce v premiu již byly avizovány. Připravujeme řadu dalších funkcí, některé budou zdarma, některé budou součástí premia. Zaměřujeme se např. na další možnosti plánování tras nebo další funkce v Moje mapy.
Jakub
• Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Jan Buriánek
3.12.2024 v 9:09
Dobrý den, během týdne bude puštěno na 100% uživatelů, nyní to je pouze u pár procent a každý den počet uživatelů zvyšujeme. Nejpozději během několika dní budete mít možnost premia. V případě technických problémů jsme schopni nasazování Prémia okamžitě zastavit a neohrozit tak všechny uživatele. Děkujeme za pochopení a trpělivost.
Standa Komínek
reagoval na příspěvek
od Jakub
3.12.2024 v 9:15
100% všech uživatelů nebo 100% betatesterů? Jsem jako betatester a zatím nic...
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Jakub
3.12.2024 v 9:52
Dobře, díky. Samozřejmě vyčkám, o nic nejde, jde-li o několik dní, nyní mimo turistickou sezónu. OK. Ale co myslíte tím neohrozit? Právě naopak, nyní ty poznámky většině nejdou, je to tak? Takže když to "nasazování premia okamžitě zastavíte" (k čemuž nejspíš nedojde, ale teoreticky), tak budou bez možnosti poznámek všichni dál. A stahování offline map radši ani nebudu zkoušet...
Můžete zhruba napsat, jak to tedy proběhne? Nainstaluje se nová verze aplikace? Nyní mám 9560013.
Jakub
• Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Standa Komínek
3.12.2024 v 11:09
Jde o všechny uživatele, nikoli betatestery, kvůli zavedení placené verze se muselo pustit na všechny uživatele. Prosíme o trpělivost, děkujeme.
Jakub
• Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Jan Buriánek
3.12.2024 v 11:16
Doufám, že nezastavíme :-) Ale například včera jsme nasadili na 2% a našli jsme drobné chyby, které se nenašly při testování, a hned je opravujeme. Dnes pouštíme na více procent a pokud bude vše ok, zítra opět na více.
Současná verze to už umí, jen jste se prozatím nedostal do výběru lidí. Až budete ve výběru, jakmile zapnete aplikaci, dostanete propozici k premiu.
Standa Komínek
reagoval na příspěvek
od Jakub
3.12.2024 v 11:39
V pohodě, nespěchám na to. Bylo mi jen divný, že v úterý to jako betatester ještě nemám a na konci týdne by to měli mít všichni... Myslel jsem si totiž, že časový rozdíl v nasazení mezi betatesterem a běžným uživatelem je podstatně delší právě z důvodu vychytání případných chyb.
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Jakub
3.12.2024 v 12:24
OK, díky. Trpělivě čekám... 😎
Jan Poruba
reagoval na příspěvek
od Jakub
4.12.2024 v 22:39
"Placení Premia bude možné i na webu, dokončujeme a během zimy pustíme."
Skvělé, nespěchám. Hlavně, že to půjde.
"Pokud jste aktivní uživatel map a přispíváte do Mapy.cz obsahem, můžete dostat i Premium zdarma."
Snažím se přispívat užitečně – oznámit na mapách chybějící místa, doplnit chybějící fotky, oznamovat neprůjezdné úseky (opravář) a občas přidat i hodnocení nějakého občerstvení (ovšem ne po jedné návštěvě…). Jak si to u vás vyložíte, netuším. Mně ale nedělá problém si pořídit Premium – cena 250 Kč na rok se mi zdá velmi příznivá. Samozřejmě je tu ta nepěkná možnost, že cenu budete zvyšovat, až u vás bude dostatečně velké množství uživatelů s dostatečně velkým množstvím uloženého obsahu.
"Poznámka i uživatelský název dříve neměly omylem nastaveny limity…"
Napravení chyby zavedením nějakého limitu chápu. Nechápu jeho provedení tvrdým ořezáním již existujících poznámek bez předchozího upozornění.
", texty k poznámce mají 2000 znaků, což je více než 1 normostrana."
Limit prostě zvedněte na 5000 znaků (jako má toto fórum), čímž byste se v dobrém odlišili od konkurence (např. Garmin Connect). V čem je problém? V zabraném prostoru se jedná o drobné, o kilobajty.
"…Jedná se o poznámku, poznámka neslouží k tomu, abyste si prostřednictvím ní vytvářel deník, děkujeme za pochopení."
Neděkujte. Tohle nepochopím. Je snad každého věc, co si do poznámky (jak ji nazýváte) napíše, pokud to není závadné. Nikde neuvádíte, že by pole pro poznámku nemělo sloužit něčemu konkrétnímu. A kde jinde by si člověk měl vytvořit „cyklistův deníček“😀, než právě u záznamu té které jízdy?
"Připravujeme řadu dalších funkcí, některé budou zdarma, některé budou součástí premia. Zaměřujeme se např. na další možnosti plánování tras nebo další funkce v Moje mapy."
Hlavně zachovejte všechny funkce především na webu. Nudělejte tu chybu jako Suunto, kteří měli kdysi perfektní webové rozhraní a pak ho úplně zrušili a nechali jen aplikaci do mobilu/tabletu. Pro seriózní práci (např. vlastní ruční plánování) s mapami je prostě velká obrazovka a přesné ovládání (myš) nutnost, ne ty dotykové pidi zoufalosti na mobilu. Nemluvě o psaní textů…
Standa Komínek
6.12.2024 v 6:44
Pochopil jsem z diskuze dobře, že spuštění Prémia se neváže na konkrétní verzi aplikace, ale od určité verze aplikace (zřejmě 9.56.0) už aplikace Prémium umí a čeká jen na "povel" kdy se uživateli v aplikaci objeví?
Včera jsem totiž aktualizoval na 9.56.1 v domnění, že už na mne vyskočí Prémium, ale pořád nic.
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Standa Komínek
6.12.2024 v 8:21
Ano, musí se počkat. Já to zkoušel co půl dne, apka se mi aktualizuje sama. Včera tam skočila verze 9560102 a premium nic.
Dnes ráno to hned po puštění apky vyskočilo, takže už mám předplaceno.
I pro ostatní: musí být v mobilu v účtu samozřejmě přiřazena platební karta. Když se proklikáte k samotné platbě, tak je informace, že musím platbu potvrdit v mobilní bance (asi nemáte-li nějak nastaveno, že se nákupy v daném zařízení nemusí potvrzovat). Pak se musí hodit toto na pozadí a přejít ručně do apky mobilní banka, a potvrdit platbu, částka je 0,-Kč, protože je to jen ověření zadání pravidelné platby. Pak se vrátit do appky Mapy a dokončit. První platba proběhne za 7 dní, to je zkušební období...
Petr Prokeš
7.12.2024 v 10:12
Jak si mohou zaplatit premium lidé,co nepoužívají kartu a podobného věci na placení online? Převod v nabídce není...
Lm 386
reagoval na příspěvek
od Petr Prokeš
7.12.2024 v 14:12
Právě že nemůžeš . . . zaplatit.
Tohle odradí dost velikou skupinu lidí si myslím.
Zaspal jsi dobu - měl sis stáhnout co nejvíce států, když to ještě šlo. Doufám jenom, že tvůrci Seznamu tam nevložili nějaké mrvítko, které po nějaké době tu starší aplikaci nezaříznou. Existují sice alternativy, ale nějak jsem zvyklý na dezign map cz. Rád bych u nich zůstal i se starší neaktualizovanou mapou.
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Petr Prokeš
7.12.2024 v 15:04
Doufejme, že bude, až to půjde zaplatit i přes web. Tuším se zde někde psalo, že snad ještě letos...
Jan Kuchař
reagoval na příspěvek
od Lm 386
7.12.2024 v 16:07
No asi to tak nefunguje s těma předtím staženýma mapami.
Měl jsem staženo 3 státy a když mi to nabídlo že mohu koupit Premium, zvolil jsem že chci bezplatnou, ale neustále mě to pak nutilo že musím vybrat jednu mapu.
Domníval jsem se že mapu kterou vyberu se mi bude aktualizovat v rámci bezplatné verze a ostatní tam zůstanou a pouze se již nebudou aktualizovat (tak jak to někde bylo psáno) ale po vybrání České republiky my ostatní mapy zmizeli a už je nemám offline
Lm 386
reagoval na příspěvek
od Jan Kuchař
7.12.2024 v 17:18
Asi si to nechtěně stáhlo nějakej update. S tím jsem ale počítal, takže jsem tomu zakázal automatické aktualizace aplikací v Google play
a Mapy cz jsem ve správci aplikací ( v telefonu ) odstřihl od internetu ( jak wi-fi, tak data )
a zatím jedu.
Jan Kuchař
reagoval na příspěvek
od Lm 386
7.12.2024 v 20:03
No ono to "Premium" není úplně závislé na konkrétní verzi tuto verzi (9560102) jsem měl již několik dní ale nabídka Prémia se zobrazila až včera a žádné update aplikace neproběhla.
Na druhém telefonu se stejnou verzi aplikace a přihlášením pod stejným účtem se mi Premium zatím nenabízí (takže to není ani přímo závislé na konkrétního uživatele ale na konkrétní instalaci)
Otázkou je jestli toto odstřižení od internetu k něčemu je, budete tak mít sice několik států offline map které jste si předtím stáhnul, ale nebude se vám aktualizovat ani aplikace ani mapa. To už je lepší při bezplatné verzi mít sice jednu mapu ale mít jí aktuální včetně aplikace