Fórum nápovědy

Seznam

Zamrzaji mapy v autě AA

Honza

3.7.2022 v 17:19

Prosím o pomoc a radu, při připojení k AA cca po 5 až 10 minutách se mapy seknou, resp. prestanou se hybat, musim "neco udelat" a jako je "probudit". Zrejme to del la telefon, ze aplikaci po nejake dobe shodi do pozadi. Hlas ale asi stale mluvi, obraz ale nejede. Nastavil jsem uz vse mozne i nemozne a nic. Pritom v telefonu bez pripojeni k AA jedou mapy pořád a bez potizi.

Honza

5.7.2022 v 8:27

Tak ještě dodatek, navigace tedy stále mluví a dokonce v levém rohu ukazuje v zeleném poli správně dojezd k odbočce, ale mapa je seklá. Dle mně telefon vždy z nějakého důvodu po čase aplikaci mapy minimalizuje, tedy zůstane jen v horní liště telefonu a předává AA jen info hlasové a dojezd k odbočení. Jak to ale spravit netuším......

Honza

11.7.2022 v 9:47

relevantní
Tak asi jsem vyřešil:
(Pro telefon Xiaomi s MIUI)

Není potíž v mapy.cz, ale v Android auto. U mapy.cz musíte mít v nastavení, že se nemá optimalizovat baterie: Nastavení – Aplikace – Správa aplikací – „mapy.cz“ – spořič baterie = žádné omezení.
A tohle by mělo být i u Android auto, ale to nejde, je to systémová aplikace. Můžete ve správě aplikací zkusit v rohu nahoře (ozubené kolečko) zobrazit i systémové aplikace, ale u Android auto není možnost správy baterie.

Řešení: v aplikacích si pusťte aplikaci Hidden Settings – Battery optimization a u Android auto nastavte „Neoptimalizovat“.
Asi v aplikacích nemáte Hidden Settings. Musíte být v režimu vývojáře

Jak zapnout režim pro vývojáře?

Otevřete Nastavení.
Přejděte do sekce O telefonu.
Sedmkrát rychle za sebou klepněte na položku Verze MIUI. Mělo by se zobrazit hlášení Voilá! Stal se z vás vývojář!
(asi záleží na verzi miui, možná klikněte 10x nebo nalezněte aktuální návod)

Pak mapy.cz držely a už se aplikace mapy.cz (resp. android auto) neshazovala. Jestli to tak bude i nadále, nevím 🙂

Jiří Skřivánek

12.7.2022 v 10:47

U mě to nepomohlo. Nastavil jsem na Samsung A41 "Baterie - Bez omezení" pro Android Auto i Mapy.cz a pořád po chvíli mapy.cz zmizí na telefonu a zároveň zmizí nebo se zaseknou i na tabletu auta.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Honza

15.7.2022 v 13:49

Díky za zkoumání, občas je to opravdu alchymie..

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jiří Skřivánek

15.7.2022 v 13:50

Zkuste prosím verzi z betatestu z Google play - verze 9.20
https://play.google.com/apps/testing/cz.seznam.mapy

Honza

27.7.2022 v 12:38

Tak bohużel, můj návod fungoval, ale jen pár výletů, už zase zamrzá. Prostě za cca 3 minuty "něco" mapy.cz, resp. AA, shodí někam dolu do lišty a tím se přeruší tok dat a mapy se seknou, tedy viz vše co je v úvodním příspěvku.

A beta verze s tím nepomohla :(

Honza

28.7.2022 v 14:42

Podařilo se mi přesvědčit telefon, aby při pádu hodil hlášku, tak viz příloha když "spadnou" mapy.cz

Honza

29.7.2022 v 21:49

Pro info: zkusil jsem pres AA pouzit google mapy (offline) a vše jelo, jak mělo = tedy asi není problém v AA, ale v mapy.cz, resp. v kombinaci AA + mapy.cz. Samotné mapy.cz bez AA puštěné jen na telefonu běží normálně.

Miso 158

5.8.2022 v 17:36

Tiez mam problem s mrznutim aplikacie. U mna sa to prejavuje tak, ze sa spomalia aj reakcie AA a infotaiment auta napise, ze "Aplikacia android auto nereaguje" a po chvili sa Mapy.cz v AA uplne vypnu. Naslende zacne aj AA fungovat spravne a bez sekania. Je mozne, ze Mapy.cz do par minut vyzeru sys prostriedky. Deje sa to posledne asi 2 aktualizacie Mapy.cz.
Mapy.cz aj AA mam aktualne verzie. Pri ziadnej inej appke problem nemam. Ani pri navigaciach (sygic, google mapy)

Zariadenie Samsung S8, Android 9, mobilne data mam v tel. obvykle vypnute (ak by tu mohol byt nejaky suvis)

Honza reagoval na příspěvek od Miso 158

6.8.2022 v 10:49

Tak jsem to vyzkoušel na jiném telefonu a podobná zkušenost, nějak to chvíli šlo a pak jako když to telefon neutáhl a konec... A určitě to není tím, že by to byl "slabý" telefon.

Kryštof Horník

17.8.2022 v 10:22

Taky mám stejný problém, aktualizace AA (zpětné i novější) a různé "mazání" dat, přeinstalace mapy.cz nepomohly. Jedině aktualizace na android 12 v mobilu mě zbavila hlášky "android auto nereaguje" a pouze zamrzá mapa při navigování jak jste popsali výše. Za mě tedy pokrok. Pokud se mapy.cz znovu otevřou kliknutím na ikonu v AA potom opět chvilku navigují, než se zase zaseknou

Honza reagoval na příspěvek od Kryštof Horník

20.8.2022 v 8:12

No pořád bohužel je to tak, jak píšete. Já tedy teď používám Google mapy a vše funguje jak má, takže nebude potíž v AA, ale opravdu v mapy.cz.

Ale já ty google mapy nesnáším :( spousta funkční detailů, co mě iritují. A mapy rozhodně nejsou tak podrobné! Chci mapy.cz !!!

Zbynek Zoubek

12.9.2022 v 13:30

Mám stejný problém. mapy.cz vypadávají na AA VW. Ostatní navigace fungují. Rád bych používal ale Mapy.cz. Prosím o analýzu vývojáři. Děkuji.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Zbynek Zoubek

14.9.2022 v 9:35

Dobrý den, připravili jsme novou verzi 9.23.0 - měla by opravovat nestabilitu v navigaci a AA na některých zařízeních. Prosím vyzkoušejte a dejte vědět. Díky

Svatopluk Rychlý

14.9.2022 v 15:16

Zdravím. Já mám problém stejný s malou odlišností. Propojím telefon s vozem ford puma. Zadám trasu na mapách , spočítá trasu a spustím. Poté se rozjedu a šipka zůstane na místě. Po zobrazení na telefonu se mi na něm zobrazí hláška " čekání na signál GPS". Po vyndání propojovacího kabelu z telefonu signál GPS naskočí. Mapy jsem dnes aktualizoval a nepomohlo to.

Svatopluk Rychlý

14.9.2022 v 15:20

ostatní mapy fungují a , kabel s mobilem jsem zkusil v dalších dvou značkách aut a mapy.cz fungovaly

Katka Jilkova

21.9.2022 v 13:45

Dobrý den, mám podobný problém. Mapy.cz mám aktuální verzi a to platí i o software auta (Fabie 2019). Když už se mi Mapy.cz zobrazí a začnou navigovat v AA (připojení kabelem), tak cca po 15 vteřinách ztratí signál GPS. Jakmile odemknu telefon GPS se chytne a navigace pokračuje bez problému dokud se telefon (Samsung) opět nezamkne. Loni to fungovalo bez problémů i při zamčené obrazovce.
Dalo by se to nějak v aplikaci opravit? Děkuji.

Miso 158 reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

21.9.2022 v 21:32

Zdravim. Potvrdzujem, v9.23 riesi problem s mrznutim. Aspon v mojom pripade. Dnes som presiel cca 90km s navigaciou a bez problemov.

Alfklaus

30.9.2022 v 16:23

Stejný problém, který popisuje výše p. Rychlý - navigace v mapy.cz funguje v telefonu, avšak ve chvíli, kdy se připojí přes USB kabel k autu a přepne se na obrazovku auta, tak aplikace přestane přebírat signál z GPS, šipka zešedne a zůstává bez hnutí na poslední známé poloze. Pokud si ale v tu chvíli přepnu na jinou navigaci (např. waze), tato funguje v autě normálně. Přehodím-li se zpět na navigaci v mapy.cz, ta stále stojí na místě. Signál GPS nepřebírají zřejmě pouze mapy.cz. Po odpojení od auta se zase vzpamatují a navigují. Mapy.cz používám jako navigaci v autě již docela dlouho, donedávna v pořádku.

Honza reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

1.10.2022 v 11:31

Tak mapa asi uz drží, tedy tento problém snad vyřešen.
Ale NEMLUVÍ. Po chvíli přestane mluvit - hlas Koko CZ, klidně uprostřed mluvení skončí a už pak ticho. Pravděpodobně ale o něco déle funguje zvuková signalizace (rychlost, radar apod.)

Možná že Janek CZ drží, ale těžko říci, chová se to tak nějak nevyzpitatelně.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Zamrzaji mapy v autě AA

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)