Tak ještě dodatek, navigace tedy stále mluví a dokonce v levém rohu ukazuje v zeleném poli správně dojezd k odbočce, ale mapa je seklá. Dle mně telefon vždy z nějakého důvodu po čase aplikaci mapy minimalizuje, tedy zůstane jen v horní liště telefonu a předává AA jen info hlasové a dojezd k odbočení. Jak to ale spravit netuším......
relevantní
Tak asi jsem vyřešil:
(Pro telefon Xiaomi s MIUI)
Není potíž v mapy.cz, ale v Android auto. U mapy.cz musíte mít v nastavení, že se nemá optimalizovat baterie: Nastavení – Aplikace – Správa aplikací – „mapy.cz“ – spořič baterie = žádné omezení.
A tohle by mělo být i u Android auto, ale to nejde, je to systémová aplikace. Můžete ve správě aplikací zkusit v rohu nahoře (ozubené kolečko) zobrazit i systémové aplikace, ale u Android auto není možnost správy baterie.
Řešení: v aplikacích si pusťte aplikaci Hidden Settings – Battery optimization a u Android auto nastavte „Neoptimalizovat“.
Asi v aplikacích nemáte Hidden Settings. Musíte být v režimu vývojáře
Jak zapnout režim pro vývojáře?
Otevřete Nastavení.
Přejděte do sekce O telefonu.
Sedmkrát rychle za sebou klepněte na položku Verze MIUI. Mělo by se zobrazit hlášení Voilá! Stal se z vás vývojář!
(asi záleží na verzi miui, možná klikněte 10x nebo nalezněte aktuální návod)
Pak mapy.cz držely a už se aplikace mapy.cz (resp. android auto) neshazovala. Jestli to tak bude i nadále, nevím 🙂
Jiří Skřivánek
12.7.2022 v 10:47
U mě to nepomohlo. Nastavil jsem na Samsung A41 "Baterie - Bez omezení" pro Android Auto i Mapy.cz a pořád po chvíli mapy.cz zmizí na telefonu a zároveň zmizí nebo se zaseknou i na tabletu auta.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Honza
15.7.2022 v 13:49
Díky za zkoumání, občas je to opravdu alchymie..
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Jiří Skřivánek
15.7.2022 v 13:50
Zkuste prosím verzi z betatestu z Google play - verze 9.20
https://play.google.com/apps/testing/cz.seznam.mapy
Tak bohużel, můj návod fungoval, ale jen pár výletů, už zase zamrzá. Prostě za cca 3 minuty "něco" mapy.cz, resp. AA, shodí někam dolu do lišty a tím se přeruší tok dat a mapy se seknou, tedy viz vše co je v úvodním příspěvku.
A beta verze s tím nepomohla :(
Podařilo se mi přesvědčit telefon, aby při pádu hodil hlášku, tak viz příloha když "spadnou" mapy.cz
Pro info: zkusil jsem pres AA pouzit google mapy (offline) a vše jelo, jak mělo = tedy asi není problém v AA, ale v mapy.cz, resp. v kombinaci AA + mapy.cz. Samotné mapy.cz bez AA puštěné jen na telefonu běží normálně.
Miso 158
5.8.2022 v 17:36
Tiez mam problem s mrznutim aplikacie. U mna sa to prejavuje tak, ze sa spomalia aj reakcie AA a infotaiment auta napise, ze "Aplikacia android auto nereaguje" a po chvili sa Mapy.cz v AA uplne vypnu. Naslende zacne aj AA fungovat spravne a bez sekania. Je mozne, ze Mapy.cz do par minut vyzeru sys prostriedky. Deje sa to posledne asi 2 aktualizacie Mapy.cz.
Mapy.cz aj AA mam aktualne verzie. Pri ziadnej inej appke problem nemam. Ani pri navigaciach (sygic, google mapy)
Zariadenie Samsung S8, Android 9, mobilne data mam v tel. obvykle vypnute (ak by tu mohol byt nejaky suvis)
Honza
reagoval na příspěvek
od Miso 158
6.8.2022 v 10:49
Tak jsem to vyzkoušel na jiném telefonu a podobná zkušenost, nějak to chvíli šlo a pak jako když to telefon neutáhl a konec... A určitě to není tím, že by to byl "slabý" telefon.
Kryštof Horník
17.8.2022 v 10:22
Taky mám stejný problém, aktualizace AA (zpětné i novější) a různé "mazání" dat, přeinstalace mapy.cz nepomohly. Jedině aktualizace na android 12 v mobilu mě zbavila hlášky "android auto nereaguje" a pouze zamrzá mapa při navigování jak jste popsali výše. Za mě tedy pokrok. Pokud se mapy.cz znovu otevřou kliknutím na ikonu v AA potom opět chvilku navigují, než se zase zaseknou
Honza
reagoval na příspěvek
od Kryštof Horník
20.8.2022 v 8:12
No pořád bohužel je to tak, jak píšete. Já tedy teď používám Google mapy a vše funguje jak má, takže nebude potíž v AA, ale opravdu v mapy.cz.
Ale já ty google mapy nesnáším :( spousta funkční detailů, co mě iritují. A mapy rozhodně nejsou tak podrobné! Chci mapy.cz !!!
Zbynek Zoubek
12.9.2022 v 13:30
Mám stejný problém. mapy.cz vypadávají na AA VW. Ostatní navigace fungují. Rád bych používal ale Mapy.cz. Prosím o analýzu vývojáři. Děkuji.
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Zbynek Zoubek
14.9.2022 v 9:35
Dobrý den, připravili jsme novou verzi 9.23.0 - měla by opravovat nestabilitu v navigaci a AA na některých zařízeních. Prosím vyzkoušejte a dejte vědět. Díky
Svatopluk Rychlý
14.9.2022 v 15:16
Zdravím. Já mám problém stejný s malou odlišností. Propojím telefon s vozem ford puma. Zadám trasu na mapách , spočítá trasu a spustím. Poté se rozjedu a šipka zůstane na místě. Po zobrazení na telefonu se mi na něm zobrazí hláška " čekání na signál GPS". Po vyndání propojovacího kabelu z telefonu signál GPS naskočí. Mapy jsem dnes aktualizoval a nepomohlo to.
Svatopluk Rychlý
14.9.2022 v 15:20
ostatní mapy fungují a , kabel s mobilem jsem zkusil v dalších dvou značkách aut a mapy.cz fungovaly
Katka Jilkova
21.9.2022 v 13:45
Dobrý den, mám podobný problém. Mapy.cz mám aktuální verzi a to platí i o software auta (Fabie 2019). Když už se mi Mapy.cz zobrazí a začnou navigovat v AA (připojení kabelem), tak cca po 15 vteřinách ztratí signál GPS. Jakmile odemknu telefon GPS se chytne a navigace pokračuje bez problému dokud se telefon (Samsung) opět nezamkne. Loni to fungovalo bez problémů i při zamčené obrazovce.
Dalo by se to nějak v aplikaci opravit? Děkuji.
Miso 158
reagoval na příspěvek
od Jakub Faifer
21.9.2022 v 21:32
Zdravim. Potvrdzujem, v9.23 riesi problem s mrznutim. Aspon v mojom pripade. Dnes som presiel cca 90km s navigaciou a bez problemov.
Alfklaus
30.9.2022 v 16:23
Stejný problém, který popisuje výše p. Rychlý - navigace v mapy.cz funguje v telefonu, avšak ve chvíli, kdy se připojí přes USB kabel k autu a přepne se na obrazovku auta, tak aplikace přestane přebírat signál z GPS, šipka zešedne a zůstává bez hnutí na poslední známé poloze. Pokud si ale v tu chvíli přepnu na jinou navigaci (např. waze), tato funguje v autě normálně. Přehodím-li se zpět na navigaci v mapy.cz, ta stále stojí na místě. Signál GPS nepřebírají zřejmě pouze mapy.cz. Po odpojení od auta se zase vzpamatují a navigují. Mapy.cz používám jako navigaci v autě již docela dlouho, donedávna v pořádku.
Honza
reagoval na příspěvek
od Jakub Faifer
1.10.2022 v 11:31
Tak mapa asi uz drží, tedy tento problém snad vyřešen.
Ale NEMLUVÍ. Po chvíli přestane mluvit - hlas Koko CZ, klidně uprostřed mluvení skončí a už pak ticho. Pravděpodobně ale o něco déle funguje zvuková signalizace (rychlost, radar apod.)
Možná že Janek CZ drží, ale těžko říci, chová se to tak nějak nevyzpitatelně.