Fórum nápovědy

Seznam

Prémiové Mapy.cz

Standa Komínek

17.9.2024 v 8:53

Něco se chystá, viz poslední odstavec v tomto článku. Zatím však můžeme jen spekulovat...

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-jde-to-i-zcela-bez-reklamy-seznam-cz-startuje-predplatne-40488915#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Radek Šátka

27.11.2024 v 12:57

Třeba to někoho bude zajímat
https://www.zive.cz/clanky/mapycz-premium-placena-verze-funkce-cena/sc-3-a-230764/default.aspx

Standa Komínek

27.11.2024 v 19:01

Konečně nějaké konkrétnější informace...
Nastavení rychlosti při plánování je super zpráva a roční cena za mě také v pohodě.

Lm 386 reagoval na příspěvek od Radek Šátka

28.11.2024 v 6:06

Tak mě už to nezajímá - po nějakém hledání jsem zjistil, že mapy cz nejsou jediná aplikace, která umožnuje si stáhnout mapu off-line.
Nejzajímavější mě přijdou : Organic Maps a Magic Earth - pro mou potřebu víc než dostačující.

250 ročně ? Né díky.

Jan Buriánek

28.11.2024 v 10:00

Nevím, nějak mi začalo vrtat hlavou, když teda bude mít placená verze aplikace krom offline stahování další možnosti, třeba zadat rychlost chůze do plánování, vztahuje se to i na web?

Jinak řečeno, zaplatím-li si premium aplikaci, tak to bude zapsané u mého účtu, v případě třeba Androidu to ale bude účet, který mám pro Google. Čili možnost instalovat to až na 10 zařízení a pod.

Bude se to propisovat i do účtu u Seznamu pro Mapy?
Když budu přihlášený na PC na web Mapy seznam účtem, mám funkce, když ne, nemám?

Standa Komínek

28.11.2024 v 10:31

Tady ještě k těm cenám, nicméně v již odkazovaném článku to bylo napsané také:
https://komunita.svetandroida.cz/t/zmatek-kolem-mapy-cz-premium-seznam-promluvil-o-cenach-predplatneho/12632

Matic K.

1.12.2024 v 20:39

Here is what's written in the iOS App Store:

MAPY.CZ Premium:

- Annual subscription for premium features to tailor Mapy.cz to your needs

- Customizable speed settings for walking, running, and cycling

- Offline maps of the entire world for traveling without internet (unlimited offline map downloads)

- Personal notes for saved places

- Priority customer support

- Exclusive premium supporter badge

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Pavla Bartošíková

včera 8:22

Tak musím říct, že Premium zatím ještě neběží a spoustu lidí už je z toho dost, slušně řečeno, naštvaných... Premiové mapy měly být údajně něco navíc nad rámec standardních map. Zatím to ale spíš vypadá, že než vyjde Premium, tak "normální" mapy budou tak okuchané, že z nich nic nezbyde a Prémiové mapy budou sotva na jejich úrovni před těmito úpravami... Začalo to omezením offline map na jeden stát, nyní došlo k odstranění poznámek od aktivit. Co bude další na řadě?!?

Nezlobte se na mne, ale tohle mi vážně nepřijde jako chytré řešení. Přijde mi, jako kdyby Mapy.cz dostal na starost nějaký nový "manager", který to ale rozhodně nevzal za dobrý konec...

Pokud to tady čte někdo kompetentní - zkuste se prosím vrátit k základní myšlence, než vám většina uživatelů dá košem...

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Standa Komínek

včera 8:57

Dobrý den,
premium se nasazuje postupně, abychom v případě problémů, nasazení dokázali zastavit, a během týdne budou mít k dispozici všichni uživatelé. Nové funkce již byly avizovány a připravují se i další funkce. Během zimy rovněž nasadíme také možnost platby přes webové rozhraní.

Uživatelská poznámka je nová funkce, která bude dostupná u kompletního obsahu v Moje mapy a to včetně naplánovaných, importovaných tras či bodů zájmu, z tohoto důvodu došlo ke sjednocení s poznámkami u aktivit.

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Jakub

včera 9:03

Takže o původní poznámky u aktivit jsme přišli?! Pokud ano, tak děkujeme, že jste nás "varovali" dopředu...

EDIT 9:50: Omlouvám sem, opravdu tam jsou. Jen je nelze editovat, což je předpokládám jen dočasné.

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Standa Komínek

včera 9:18

Dobrý den, Vámi vytvořené poznámky jsme nevymazali, měl byste je vidět.

Honza Vošahlík

včera 19:59

Chtěl jsem si vylít srdéčko ve vlastním postu, ale když už je tohle vlákno založeno, rád se přifařím sem. Třeba si to někdo přečte.

Jak to jen napsat slušně... Stanovená cena je naprostý pakatel. Jde ale o princip a o dlouhodobý přístup Map.

Z lovebrandu se z Mapy.cz v mých očích stal pomalý korporátní moloch, který si jede nějaké svoje strategické manažerské flipčártové vize a na přání a požadavky uživatelů z vysoka... Přidání jakékoliv drobné funkcionality, která by dávala smysl a zvýšila by užitečnost webu nebo aplikace je vždy obtížný problém, jehož řešení vyžaduje zařazení na dlouhý pořadník a minimálně několik let vývoje. Dokáže si někdo vybavit nějakou zásadní "wow" funkcionalitu aplikace? Sdílení polohy mezi uživateli! Olala. Ani jednou jsem to ještě nezapnul, bez ohledu na ten otravný červený banner. A teď se k dovršení všeho Mapy.cz rozhodly uživatelům rovnou házet klacky pod nohy. Paráda.

Z mého pohledu to začalo být kolem Map nějaké divné někdy kolem zrušení možnosti zařadit do plánování úseky vzdušnou čarou. Zaměstnanci map (nebo jejich sociálních sítí) prostě nebyli schopní komunikovat a vnímat, proč je něco takového pro kohokoliv důležité. Což je frustrující a poměrně nepochopitelné u někoho, kdo vytváří mapy s možností navigace. Následovalo vychovávání uživatelů v podobě zákazových značek pro chodce po lesích... Zjednodušování map, vedení cest tak, aby to to hlavně na mapě vypadalo hezky a zaobleně, vypouštění malých a "nedůležitých" cest z mapy a zkrátka celkový odklon od turistiky a následné směrování na motoristy.

I v tomhle ohledu se ale došlo někam na půlku cesty. Např. nesmyslné nadměrné stahování dat při navigaci i tou aplikací, která obsahovala offline mapy, se vyřešilo až za několik let! Teď aplikace nějak naviguje, nějak řadí do pruhů, nějak to ukazuje zácpy (i když je jasné, že s aktuálností to s počtem uživatelů na největší konkurenci těžko stačí)... a dál? Teď se prý zase tajnosnubně přesouváme do outdooru :-D

A to i přes to, že po specifických navigačních funkcích volají např. motorkáři i "kamioňáci". Funkce, které chtějí, dávají smysl, mohly by být prémiové, je to segment, který by se dal nacenit a jistě by celkem významně přispěl... A co na to mapy? Dlouhodobé striktní NE bez obsáhlejších komentářů. Facepalm.

Nač vyvíjet něco skutečně nadstandardního a nabízet opravdu prémiové funkce specifickému segmentu, který o ně stojí?
Pojďme raději znepříjemnit život letitým obyčejným uživatelům, obrat je o funkce, na které jsou zvyklí a skásnout těch pár hejlů, kteří jsou buď stále takoví nadšenci, že ochotně zaplatí nebo zinkasovat ty, kdo prostě jen budou chtít mít klid...!

Zavádět placené "Premium" a nabídnout za něj pouze neomezení dosud bezplatných služeb, to je fakt marketingový majstrštyk a doufám, že ten, kdo to vymyslel, dostal přidáno. Ty ostatní údajně "prémiové funkce" ani nestojí za vypisování.

Jediné, co zmíním, je volba rychlosti pohybu při plánování. To je taky vtipné. Na to, že třeba plánování chůze ukazuje u času naprostá hausnumera, jsou Mapy upozorňovány léta. Takže by to měly především upravit, nikoliv přidat jako prémiovou funkci! To samé s výškovým profilem a nastoupanými metry. Aby se to už víc blížilo realitě, taky to upravíte až po zaplacení výpalného?

Samozřejmě to můžu brát takhle: používám léta mapy zadarmo, tak jak si vůbec dovoluju na něco stěžovat?! Navíc, pokud budu chtít, jednu mapu, tedy CZ, můžu mít stále v telefonu offline zdarma! Zatím...

A nebo to můžu brát takhle: už léta do nás Seznam může prostřednictvím Map prát "podprahovou" reklamu zviditelňováním podniků. Jak účelně a efektivně to dělá, musí vědět on. Já platím konzumací té reklamy. Dál přispívám odeslanými daty. Které to přesně jsou, když o tom nevím, se nikdy nedozvím. Pochopitelně by byl Seznam rád i za vědomou editaci a doplňování obsahu od uživatelů zcela zdarma. Příležitostně to udělám u nenadálé dopravní situace, pro ostatní, nikoliv pro mapy. Možná zhodnotím restauraci, když je extrémně dobrá nebo špatná. Pro ostatní, nikoliv pro Mapy. Bude to vidět hned. Ale že by se mi za současné situace chtělo opravovat nesmyslné úseky cest, respektive celé pasáže mapy, posílat to do "někam" a čekat, jestli to někdo milostivě schválí? Mapy upravuju rád. Ovšem jsou to mapy OSM.

A tady se konečně dostávám k největší absurditě (což je eufemismus) celé té prémiové lapálie. To opravdu podstatné, s čím nyní přichází Premium, je možnost stahovat/aktualizovat více map, tedy primárně to bude CZ + něco. A jak tady jistě všichni víme, to "něco" za hranicemi pochází výhradě z OSM map. Které hodiny a hodiny zdarma vytváří uživatelé z celého světa... No a Mapy si ty data vezmou, oblíknou do svého kabátku a za mnou pak přijdou s tím, ať jim za tenhle i mnou tvořený "nadstandard" platím? Celé je to prostě jen neskutečně hloupý a špatně načasovaný vtip...

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Honza Vošahlík

včera 23:52

Dělám to nerad, nebudou nás za to v mapách zrovna milovat, ale musím s Honzou souhlasit.

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Honza Vošahlík

dnes 8:43

Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu... :-) Bohužel :-(

Jan Kuchař reagoval na příspěvek od Honza Vošahlík

dnes 8:55

Naprosto souhlasím s tímto názorem.
Avízovaná částka ročního předplatného je zanedbatelná a nemám problém s tím jí za "Prémiové funkce" dát.
Bohužel se ale žádná "prémiovost" nekoná, a zatím došlo jen na "vykuchání" stávající aplikace.
Přitom je tolik od mnoha uživatelů žádaných funkcí které jsou nám již roky slibovány, ale ty jsou zatím stále v nedohlednu.

Za mě jsou to třeba tyto funkce:
• Více úrovní složek v Moje mapy
• Hromadně přidat uložené body do plánování navigace
• Možnost v plánování navigace vlastní pojmenování průjezdních bodů
• Sdílení polohy bez nutnosti spuštěné navigace
• Možnost při plánování navigace propojit některé průjezdní body vzdušnou čarou
• Fungující Stopař
a spousta dalších

Chápu ale že samotný vývoj této "dvojité aplikace" pro platící a neplatící uživatelé byl finančně a časové náročný a nevyšel tak čas na to se těmto funkcím věnovat
Snad do budoucna začnou Mapy.cz brát názory uživatelů trochu vážně a vydají se opět tím správným směrem, aby nenastal odliv uživatelů.

Luděk Belán reagoval na příspěvek od Honza Vošahlík

dnes 11:48

Také souhlasím s panem Vošahlíkem. A těch dlouho neodstraněných či ignorovaných chyb nebo naopak nově zavlečených by se našlo více, stejně jako nenáročných drobných úprav výrazně zvyšujících komfort uživatele. Nepochopím například, proč se při turistické navigaci nezobrazují názvy vrcholů a obcí, které jinak na turistické mapě jsou.
A když už mapy.cz přechází na placený model, mohli by taky odměňovat své uživatele za spoluutváření obsahu, popř. i za upozornění na chyby :-).

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Luděk Belán

dnes 12:37

K té poslední větě - tohle by tak dle vyjádření Mapy.cz mělo být. Aktivním členům by mělo být postupně Premium zpřístupněno... Přesný klíč co je aktivní uživatel, ale zatím zveřejněn nebyl.

Luděk Belán reagoval na příspěvek od Standa Komínek

dnes 13:09

Myslel jsem to jemněji, než jenom to, že Premium někdo dostane či nedostane. Prostě založit u každého účtu bodové (resp. korunové) konto a třeba za každé oprávněné upozornění na chybu v mapovém podkladu dostat 10 bodů, za informaci o průchodnosti nebo průjezdnosti třeba 8 bodů a tak podobně. A pak by se těmi body (=korunami) dalo koupit třeba to Premium či i něco jiného od seznamu. Konto by samozřejmě šlo dobít i přes platební brány. Otázka je, zda by se dalo i proplatit, ale to už bych asi oželel :-).

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Prémiové Mapy.cz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)