Pavla Bartošíková
18.9.2024 v 8:40
Hezký den Stando,
jmenuju se Pája a starám se o marketing pro Mapy.cz. Máte pravdu, náš tým právě intenzivně pracuje na vývoji premiové verze. Sdílím pár článků k tomuto tématu:
https://www.svetandroida.cz/mapy-cz-zdarma-premium/
https://www.letemsvetemapplem.eu/2024/05/13/mapy-cz-chystaji-placenou-premium-verzi-co-nabidne/
https://www.chip.cz/placene-mapycz-chysta-se-i-verze-premium?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Ještě letos vám rádi představíme více podrobností a program pro zvýhodnění uživatelů, kteří už teď tvoří Mapy.cz svým obsahem. Budeme moc rádi i za váš pohled - platíte si už teď premiovou verzi nějaké aplikace?
Díky za zajímavou debatu, Pája
Jan Buriánek
18.9.2024 v 10:05
Ahoj,
tak já určitě budu jeden z prvních platících :)
Ty odkazované články vlastně taky jen kladou stále stejné otázky, kdy? za kolik? co to vlastně nabídne?
Ten článek od Standy píše o 179,- Kč měsíčně. Ty bych viděl jako docela OK.
Já z toho využiju jen Mapy.cz, a tady jsme na diskuzním fóru pro Mapy, takže mě, a nejen mě, zajímá především to, jak se prémiová verze projeví právě v Mapy.cz
Už něco víte???
Pavla Bartošíková
reagoval na příspěvek
od Jan Buriánek
18.9.2024 v 10:31
Díky předem za vaši podporu, mám radost! Jen pro úplnost - článek https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-jde-to-i-zcela-bez-reklamy-seznam-cz-startuje-predplatne-40488915 mluví o službě "Seznam bez reklam" za těch 179 Kč měsíčně.
Nejde o spojení s připravovaným Mapy.cz Premium, jsou to dvě různé služby vedle sebe a s odlišným obsahem. "Seznam bez reklam" zahrnuje nezobrazování bannerové reklamy, video reklamy a audio reklamy na webech Seznamu.
Na přesné podobě premiové verze Mapy.cz právě pracujeme a ještě letos dáme vědět i vám :) Moc díky za trpělivost!
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Pavla Bartošíková
18.9.2024 v 11:07
Výborně.👍
Placené služby na Seznamu mě nezajímají, na Seznam nechodím.
Takže mapy samostatně, to beru.
A trpělivost s Mapami tady máme všichni..., musíme, když chceme používat nejlepší mapy na světě...😎
Standa Komínek
reagoval na příspěvek
od Pavla Bartošíková
18.9.2024 v 11:31
Hezký den i vám,
tak koukám, že články v odkazech jsou již z května, takže jsem nic nového neobjevil :-) Úplně mne ale tato informace minula.
Já osobně žádnou prémiovou verzi aplikace nevyužívám a ani nemám tu potřebu, u Mapy.cz to ale zřejmě bude jiné :-) Každopádně záleží na konkrétních podmínkách a případném zmiňovaném zvýhodnění aktivních přispěvatelů.
Pavla Bartošíková
reagoval na příspěvek
od Standa Komínek
18.9.2024 v 13:21
Super, díky moc za sdílení. Jsem zvědavá na vaše náměty a připomínky k první verzi :)
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Pavla Bartošíková
18.9.2024 v 13:47
No a první verze se blíží jak? Letos je ještě docela dlouhý pojem...
Nějakou betu nemáte?
Pavla Bartošíková
reagoval na příspěvek
od Jan Buriánek
6.10.2024 v 9:50
Hezký den,
od příštího týdne (s další verzí aplikace) už se vám zobrazí první informace a budeme také sbírat názory uživatelů přímo v appce. Budeme moc rádi, když nám tam dáte taky vedět :) Veřejnou betu pro naše testery ověřím, zatím ještě ladíme platební metody, zvýhodnění nejaktivnějších členů komunity a uživatelskou podporu pro prémiové podporovatele. Díky za strpení, Pája
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Pavla Bartošíková
9.10.2024 v 8:16
Tak na fb už jste včera vydali, že rozšiřujete dopravu i pro Slovensko, jako by byla nová verze již k dispozici.
Mě to ale ani ještě dnes v Google Play aktualizaci nenabízí. Mám stále verzi 9540002.
Nějak tomu nerozumím.
Jan Kuchař
reagoval na příspěvek
od Jan Buriánek
9.10.2024 v 8:29
Aktuálně je verze 9540008 a tam už doprava Slovensko je ale asi je zatím jen pro Beta testery
Jan Buriánek
9.10.2024 v 9:54
Jenže já nejsem beta tester, jako drtivá většina uživatelů.
Na fb se ale píše "Vítáme mezi námi slovenské řidiče! 🚦 Od TEĎ!... atd.
Co tedy znamená ono TEĎ?
Že teda jako v další verzi? Budiž. To se tam ale nepíše.
Takže od kdy doopravdy bude nová verze? Koncem týdne? Nebo déle?
Proč se s tím marketingové oddělení chlubí, když to reálně ještě nemají? Nebo se pletu?
Jen doplním, že mě nejde o dopravu na Slovensku, ale o test toho prémiového členství, které by mělo v nové verzi být, je zde píše paní Pavla a o čem je toto vlákno.
Jestli prémiové členství/funkce bude jen od nové verze aplikace, znamená to, že uživatelé s Android 7 jsou namydlení, že?
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
9.10.2024 v 10:23
Zdravíme, doprava na Slovensku byla zapnuta na straně backendu, tedy všem uživatelům nehledě na verzi aplikace.
Co se týká Premia, tam přijde informace o Premiu na všechny uživatele v nové verzi (9.55.0) pro Android.
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Jakub Faifer
9.10.2024 v 10:36
OK, díky. Jasná odpověď. 👍
Jakub Faifer
• tým Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Ttl
9.10.2024 v 12:55
Ano, android 7 není dále podporován a poslední funkční verze aplikace, pro tento systém, v sobě premium samozřejmě nemá..
Matic K.
15.10.2024 v 21:19
Hi, so in today's Mapy update on iOS I got the following message:
"Once the next version of the app comes out, you can help us keep improving Mapy.cz by paying for the premium version. We offer our premium supporters new, advanced functions and unlimited offline map downloads. We will also gradually unlock Premium benefits for the most active members of our community.
The free version will still work as normal. The only difference will be the new option to save an offline map of one country including regional maps within the country and update it regularly."
It seems a bit ambiguous.
PREMIUM:
1. May I know what "new, advanced functions" are you referring to? Also, what do you mean by "unlimited offline map downloads"? Wasn't this already the case now, so you're just making it a Premium option now?
FREE:
2. "The only difference will be the new option to save an offline map of one country including regional maps within the country and update it regularly" - so that means only 1 country option for offline map for free users? But users will be able to update the map frequently to be more up-to-date than the current not-so-great update intervals which only happen every 2-3 months?
Standa Komínek
reagoval na příspěvek
od Matic K.
16.10.2024 v 6:44
1. Yes, unlimited downloads (as before) will only be available for Premium. For free version only one country (offline).
2. I think, the update interval will remain the same for everyone.
Matic K.
16.10.2024 v 10:28
2. But what's the point of the "update the maps regularly" part then... it would only make sense if we could have more frequent raster updates because current update intervals are too sporadic for my liking. It should be updated at least monthly, rather than 2-3 months, which is currently the case. Many other apps update the raster more often than Mapy. At least they should offer monthly (or more frequent) updates in PREMIUM version then!
Jakub
• Mapy.cz
reagoval na příspěvek
od Matic K.
16.10.2024 v 10:46
Hello.
In free version you will be able to have downloaded to offline maps from only one country, if you will want to have offline maps from more than one country in same time, you will need to buy Premium. Other features will be announced together with publishing premium version. Also in future we will constantly add more advanced features especially for profi users to premium. Of course still will be possible to use mapy.cz in free version with majority of features same like now and also some new features we will add to free version as well.
Also in next months and years we will focus more to outdoor activities and features for hiking/cycling/... to make mapy.cz even more useful for users during their outdoor activities.
Standa Komínek
16.10.2024 v 14:01
relevantní
Nějaké trochu podrobnější info z technické podpory, zveřejněné v článku na stránkách Lupa.cz:
"Hezký den.
Cenu předplatného zveřejníme v další verzi aplikace. Můžeme však prozradit, že se bude pohybovat na nízké roční částce oproti předplatnému jiných mapových aplikací. Zároveň těm nejvěrnějším členům komunity, kteří nejčastěji přispívají do služby svým obsahem, postupně odemkneme výhody Mapy.cz Premium.
Děkujeme za vaši podporu!"