Fórum nápovědy

Seznam

Přetáhněte si GPX na mapu skoro jako dříve...

Jan Buriánek

27.8.2021 v 22:09

Webová stránka, která umí zobrazit GPX soubory, je dostupná na www.gpxmapy.cz

Tímto příspěvkem reaguji na několik dalších vláken, kde si stěžujeme, že Mapy ukončili možnost zobrazení tras pouhým přetažením na mapu, kdy se trasy staly součástí mapy a byly zobrazeny i při např. plánování. Jak nám všem odpověděl pan Honza Laš z týmu mapy, tato funkce byla skutečně zrušena. Nebyla systémová a ani v nápovědě. Byla nahrazena novým importem. Ten je v mnohém lepší, ale možnost např. zobrazení nějaké trasy při plánování jiné tam není. Pozitivní na tom je, že na tom pracují. Časem se tedy asi můžeme těšit na to, že to zase půjde. Mělo by jít i importovat více souborů naráz. A snad i další mnohá zlepšení.

Než se tak stane, naprogramoval jsem si vlastní webovou stránku, která to částečně řeší.
Respektive původní pouhé zobrazení funguje kompletně a i s více funkcemi.

Když si stránku otevřete (testováno v Chrome a Edge), tak stránka vzdáleně načte mapu a umožní s ní pracovat.
A cokoli do ní vykreslit. Ale nejde se tam přihlásit, nejde vyhledávat, nejde přes to plánovat. Jen udělat přehled.

Můžete ale označit kolik souborů chcete naráz, a přetáhnout je tam. Všechny (platné) GPX se vykreslí, jako za starých časů :) Umí to stopy i waypointy. Pro přehled je to dokonalé. Pro porovnání třeba dvou souborů také. Dal jsem tam i stručnou nápovědu.

Využívá to programátorské rozhraní API - api.mapy.cz, kde je zobrazení GPX dostupné a vlastně k takovým to účelům určené...

Sdílení této stránky zde na fóru jsem konzultoval s panem Lašem a zdá se, že s tím nemají problém.
Tímto panu Janu Lašovi ještě jednou děkuji za trpělivost, s jakou mi odpovídal na mé dotazy, když jsem to řešil!

Pokud se Vám to někomu hodí, budu rád. Písněte sem třeba příspěvek, ze to má smysl...

Máte-li k tomu něco, třeba návrh na zlepšení, můžu to zkusit, bude-li to v mých silách :)

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Zdeněk Kolář

17.1.2023 v 20:26

Dobrý den,
no, poslední řádek v patičce home stránky zde https://gpxmapy.cz/home.html uvádí, že to není povoleno...
Samozřejmě zabránit Vám nemůžu. Jde spíš o to, že ten kód je nějakým způsobem komplexní, vše souvisí se vším, je tam víceúrovňová databáze a dost těžko budete dělat reverzní engineering, abyste to měl pod kontrolou. Jinak řečeno, napsat vlastní aplikaci bude snažší....
Z kódu jsou odstraněny poznámky, bez kterých bych to ani sám nedal...
Pokud to tedy si budete upravovat pouze pro svou potřebu, klidně můžete, ale ne umísťovat můj kód na jiný web veřejně.

Shodou okolností nyní krátce běží můj web již s API klíčem, který musíte vynechat, protože to brzo přestane odjinud, než z originál domény gpxmapy.cz, fungovat.
Tato původní verze webu běží na "starém" JS API, které mapy již přestávají rozšiřovat a bude jen (dlouhodobě) dobíhat. Klíč to nevyžaduje.
Nový design, který právě dělám, už je na novém API, kde je klíč nezbytný (přímý přístup k dlaždicím).

Doplním tedy, že uvítám náměty a snažím se je zapracovat do webu, ne vždy to jde. Ono spousta věcí tam je na základě požadavků od lidí.
Rád bych, abych se mohl naplno věnovat právě tomuto, tedy přidávání funkčností, které se hodí. Ale v současnosti je to nereálné, musím nejprve udělat novou verzi.
Nicméně máte-li nějaké nápady, zkuste mi je poslat, třeba je rovnou zapracuju do nové verze.

Podobně jsem zrovna nedávno řešil šířku stop, komunikoval se mnou jeden uživatel, chtěl dvě různé šířky stop pro odlišení typu aktivity, ale ne to měnit po jedné, má jich moc. A když změní šířku všem a dá si to uložit do exportu, tak to tam není. Protože společná změna šířky se nezapisuje k jednotlivým stopám, je to na stávajícím webu jen pro zvýraznění, aby byly stopy lépe vidět... Výběry pro společné nastavení vlastností tam nejsou. Na novém to bude.
Vyřešil to tak, že dal export s uložením barev a šířky, a otevřel to v texťáku, a tu společnou šířku, exportovanou jako width="0" si prostě dal vyhledat a hromadně změnit. Pak už to web načítá rovnou v dané šířce, to chodí správně (jakoby si to ručně změnil po jedné).
Nový web tedy, na základě zpětné vazby od uživatele, už "společnou nulovou" šířku nepoužívá.
Exporty ze stávajícího webu samozřejmě půjdou správně načíst do nového.

No a přesně takto jsem to nechtěl, aby se zase muselo něco editovat ručně v texťáku....
V budoucnu bych chtěl, aby, když už je to tedy gpx "editor", to umělo editovat všechny standardní značky. Ne jen doplňovat <time> nebo <ele>, ale mít možnost editovat i třeba <cmt> - komentář, nebo <desc> - popis a podobně.

Že jako by existoval grafický editor, kde by šlo skutečně pořádně pracovat s formátem GPX. Třeba takový WPT, co všechno může standardně obsahovat, je zde:
https://www.topografix.com/GPX/1/1/#type_wptType

To by byla bomba :) Ale to je běh na hodně dlouhou trať....
Pro začátek (nového webu) ani nebudou všechny stávající funkčnosti, ke specialitám typu "analýza profilu přesnou gpx stopou" v první verzi nebude.
Takovéto funkce budu pak doplňovat postupně, bude-li to vůbec potřeba. Stávající web zůstane trvale přes odkaz a vše půjde použít.
Ale zase na novém bude spousta nových funkčností, které už na původním nebudou. Viz průběžná videa - třeba libovolná velikost a barva wpt slziček.
A počítám i s nastavitelnou průhledností - pro stopy i wpt. Prostě si třeba wpt uděláte poloprůhledné a budete pod nimi vidět stopy. Atd...

Těch změn, které mám v hlavě (a nasbírané od uživatelů), je spousta.
Třeba ten přidávaný "edit + datum" k názvu stopy je na nic, všude se to jen motá. To tam už nebude, naopak použiju na to asi tu značku <cmt> a samozřejmě volitelně.
Takže dostupné to v mém editoru bude, že jste to upravili a kdy, ale nebude to překážet třeba při importu do Mapy.cz.

Jakmile budu mít něco k testování (alfa verzi...), bude dostupná na webu.
Nepůjde tím nic zkazit, jednoduše do poslední chvíle nebude export... Ten přidám až nakonec, před první beta verzí :)

Zdeněk Kolář

18.1.2023 v 20:11

Ahoj, jsem tu znovu a vidím, že jsi mi odpověděl :).

Podíval jsem se na zdroj a máš pravdu, je velmi obtížné se v něm orientovat. Ještě jednou raději zdůrazuji, že ti v žádném případě nechci kod jakýmkoli způsobem krást, popř. jakkoli zneužívat. Moc si cením tvého nasazení, zápalu a tvé práce. Mám hnedle pár nápadů, které by se ti mohly hodit do repertoáru, tak to zkusím :))))).

1)
Přidání vrstvy OpenStreetMas s layoutem mtbmaps.... https://mtbmap.cz/.Je je mi jasné, že co se týče mapy.cz, tak ty už standardně používají API protokol, nicméně OPS stále běží na dlaždicích (alespoň myslím, možná tomu už tak není). Zde je požadovaná vrstva v podobě L.titleLayer

\\pozice a měřítko
var map = L.map('map').setView([51.505, -14.09], 14);
\\ odkaz na dlaždicí plus potřebný formát
L.tileLayer('https://tile.mtbmap.cz/…png', {
attribution: '&copy; <a href="https://www.openstreetmap.org/…ght">OpenStreetMap</a> contributors'
}).addTo(map);
\\markr
L.marker([51.505, -14.09]).addTo(map)
.bindPopup('A pretty CSS3 popup.<br> Easily customizable.')
.openPopup();


Těchto zdrojáků mám více, kdybys měl zájem o přidání, mohu poskytnou např. české ČUZK a pod. Dále se takto dají přidávat i různé (nad) vrstvy. Cesty, trasy a pod. To ale jistě víš. Mohu také dodat.

2)
Je v GPX obsažen i typ trasy? Pokud ano, dalo by se lehce filtrovat trasy dle typu (běžky, turistika a pod.)
3)
Nepřemýšlel si někdy nad implementací strava.com? Je spoustu open source projektů, kde si můžeš vypůjčit zdroják. V podstatě by šlo jen o to, aby přes https://developers.strava.com/ (api token) aplikace načetla cesty, které si prošel a mohl tak naplánovat další, kde si třeba ještě nebyl :))
Možné příklady na gitu:
https://github.com/terzdek/strava-activity-map
https://github.com/terzdek/StravaMap
https://github.com/terzdek/strava-atlas
https://github.com/terzdek/ActivityMap

popř. zde
https://strava-activity-map.oa.r.appspot.com/
http://www.jonathanokeeffe.com/strava/map.php#

U všech těchto projektů prostě chybí české mapy a jejich podrobné zobrazení turistických cest.

4)
Filtrování podle vzdálenosti trasy

5)
Nevím, zda používáš například Locus, popř. Garmin Connect, kde se trasa graficky zobrazuje podle rychlosti, tj. červená pomaleji a modrá rychleji. V podstatě jde o to, že mezi jednotlivými úseky se podle rychlosti zobrazuje uvedená barva v nějaké předem dané škále. Byla by to hezká hračička pro lidi, kteří mají rádi statistiky.

Ještě jednou díky za vše.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Zdeněk Kolář

18.1.2023 v 22:00

Ahoj,
o všech bodech vím.

1) přidávat vrstvy jde jakkoli, na internetu jsou jich dostupné stovky. Základní OSM tam nakonec mám... No a částečně jsi si odpověděl v bodě 3) - "prostě chybí české mapy a jejich podrobné zobrazení turistických cest" - to je základ mého webu, podle mě a nejen mě, je grafické zpracování dlaždic od Mapy.cz prostě nejlepší.
Čili mnoho webů má mnoho vrstev, některé až stovky na výběr, ale k čemu je to uživateli?
Web gpxmapy.cz, jak doména napovídá, je primárně pro práci s gpx soubory, zobrazování a editace, ne pro plánování. I když v nové verzi to půjde dost dobře...

2) typ trasy může být obsažen, ale většinou není. Jeden čas tam tuším Mapy.cz dávaly typ aktivity, ale už to tam není. V novém webu bude filtrování podle průměrné rychlosti, takže pěší, cyklo a auto se rozpozná, nějak půjde zvolit rychlost.
Až půjdou editovat všechny základní značky, tak bude možné si typy aktivit přiřadit do třeba <desc>, napsat si tam svůj text, a podle toho to pak filtrovat. Ale to není blízká budoucnost...

3) o strava.com vím. Když si zde https://www.strava.com/legal/api přečteš druhý bod podmínek, tak ten sám o sobě vylučuje používání jejich dat na konkurenční aplikaci. A to nemluvím o dalších tvrdých omezujících podmínkách.
Čily žádné takovéto propojování nechystám s žádným podobným webem. Prostě vše přes licenčně volné gpx.
Pokud strava.com někdo používá, může si, pokud vím, potřebné nějak vybrané stopy vyexportovat do gpx a ty pak svobodně bez omezení použít, třeba zobrazit na mém webu.
Prostě gpx editor pro svoje stopy, svoje wpt a třeba i stopy od blízkých známých. Miliony stop od neznámých uživatelů, v drtivé většině nepoužitelných,.... to klidně ponechám stravě...

A ještě takto: mám zde v diskuzi zatím vlastně jen pozitivní ohlasy. Připisuji to tomu, že můj web používají pouze lidé, kteří umí pracovat s gpx, tedy umí s PC, většinou si plánují své aktivity a také jsou fyzicky aktivní - čili úzká skupina lidí. A těm takovýto web chyběl a pro ně je určený.
Nechystám se přidávat mraky věcí, a tím to komplikovat. A snažit se mít hodně uživatelů, kdy pak každý chce něco jiného... Nelze se zavděčit všem.

4) Ano, podle délky trasy také půjde filtrovat (tedy vybrat stopy v rozsahu od-do) a vybraným pak nastavit libovolné vlastnosti, třeba barvu a pod. Píšu si to do seznamu....

5) Opět o grafickém zvýraznění rychlosti vím, viděl jsem to na garminu. Je to pěkné. Ale shodujeme se, že jen hračička... Na původním webu to bylo nereálné, z principu vykreslování stopy pouze jako jedné polyline. Na novém by to šlo, ale až nakonec...
Přednost bude mít třeba obyčejný výškový profil, kde půjde táhnout bod jak po profilu, tak po stopě a druhý bod po opačném poběží sám... Jako je to ve většině programů.

Kontaktuj mě na email, co mám na webu, tam můžeme pokecat. Tady to zbytečně zahlcujeme dlouhými texty.

Zdeněk Kolář

19.1.2023 v 1:09

Jasná věc. Všemu naprosto rozumím a více - či - méně :) je to vše co k tomu mám:) Pár jednotek nových Layoutů map by se asi určitě hodilo (aspoň Mapník nebo Mtbmap), které jsou hojně používány na OSM.

S tím exportem ze Stravy je velká potíž. Ty data skoro žádným rozumným způsobem nejdou dostat ven. Například z Garmin Connect to lze úpravou scriptu běžícího v nástrojích pro vývojáře, popř. lze najít pár open source řešení na Gitu. Nicméně pro běžného člověka je to nereálné.

Velmi rozumím tomu, že tímto směrem jít nechceš, ale je to škoda :) :)

Každopádně držím palce a určitě budu věrným uživatelem tvého řešení. Vůbec nerozumím tomu, proč mapy.cz vykreslí maximálně 40 tras najednou. Víc ani tuk. Tedy mé GPX obsahující 900 tras ..... to dá jen tvoje apka :))

PS: Jinak, přijde mi to, nebo už tě někdo zkopíroval? https://www.discom.cz/gpxeditor/ Ta grafika se velmi nápadně podobá té tvé.


Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Zdeněk Kolář

19.1.2023 v 12:02

Ahoj, díky tedy za podporu, nějaké ty další OSM zvážím.

A k tomu PS:)
To je web pana Kuchaře, taky zde hodně přispívá do diskuzí. Historie je taková, že vlastně tento jeho editor začal cca souběžně s mým. Honza Kuchař má totiž již dlouho editor gpx, ale jako databázový program (který se musí instalovat), a hlavně bez grafiky. V dobách, kdy to takto graficky ani nešlo, to bylo velmi dobré. Začal tedy dělat web, původně jako doplněk-nadstavbu ke svému programu. Do toho se objevil můj web a vlastně ukázal, že databázový program si nikdo instalovat nebude, když to jde graficky online na webu. Když jsem začínal, nic nad Mapama.cz jsem nenašel, ani program Honzy Kuchaře.
Kontaktoval mě, známe se, komunikujeme. Pomáhal mi testovat můj program v začátcích.
Zprvu jsem měl dojem, že by možná chtěl můj web propojit-využít jako nadstavbu ke svému programu, ale nakonec si to programuje sám.
Nyní tedy jedeme souběžně, řekl bych zdravá konkurence, která nás oba tlačí vpřed. Nebýt jeho, nevěděl bych třeba o možnostech posílání bodů a plánů odkazem do mapy. A naopak on, ano, řekl bych, že v uživatelském rozhraní se u mě "hodně inspiruje" :)
Ale je to jeho kód, můj neopisuje. Jak jsem psal tobě, naprogramovat takovýto web může kdokoli. S tím nic nenadělám.
Ono je to na stejné technologii, takže to prostě ani nemůže být nepodobné.

Musím se tedy snažit nabídnou víc.
V tuto chvíli má Honza Kuchař výhodu, nepředělává celý kód a může se věnovat ladění a úpravám stávajícího.
Já to nyní předělávám celé, na původní už nesáhnu, na to nemám ani chvilku. Právě mj. proto, že potřebuji co nejdříve přijít s novou verzí na web, čímž, jak doufám, konkurenci mílovými kroky uteču :)

Pro uživatele je to výhoda, mají na výběr, a nás oba to tlačí nelenošit a programovat :))

Jan Kuchař reagoval na příspěvek od Zdeněk Kolář

19.1.2023 v 19:01

Dobrý den,
přidám se do této diskuze jako tvůrce zde zmiňovaného GPX editoru na webu https://www.discom.cz/gpxeditor/
mohu potvrdit příspěvek Honzy Buriánka že o sobě víme a jsme v kontaktu.
I když naše weby možná vypadají podobně (což je logické protože 90% okna zabírá mapa a oba používáme mapové podklady Mapy.cz), každý tvoříme vlastní kód, a máme trochu jinou představu o tom co tam mít. Já se zatím držím trochu při zemi, jednak na to nemám tolik času asi jako Honza Buriánek, a také nechci dopadnout tak jako s tím desktopovým GPX editorem kde jsem se snažil vyhovět uživatelům a trochu jsem to pak přeplácal že to bylo pro běžné uživatele, kterým stačí základní editační funkce nepřehledné.
Každému uživateli vyhovuje něco jiného a určitě oba weby si své příznivce najdou, a taková "zdravá konkurence" je jen přínosem

Jan Kuchař

Zdeněk Kolář

19.1.2023 v 19:36

Cením si Vašeho přístupu a to rovnou od Vás obou. V dnešní době je radost vidět, že si někdo umí pomoci a současně si vyhovět. Díky za vysvětlení a za uživatele se rozhodně těšíme, co ještě ještě bude pod stromečkem.

Zdraví Zdeněk Kolář

Jan Buriánek

19.1.2023 v 21:44

Ahoj, děkuji za komentáře.

Jan Buriánek

1.4.2023 v 20:03

Ahoj všem, web gpxmapy.cz dnes 1.4.2023 zcela změnil design.
Je na nové technologii Leaflet s prémiovým přístupem k mapovým podkladům.
Velké poděkování týmu Mapy.cz za vstřícnost k mému webu!

Web má zcela přepracovaný vzhled a ovládání, je výrazně rychlejší, a (až na několik vyjímek, které co nejrychleji dodělám) toho umí mnohem více.
Můžete si třeba i načíst fotografie, a když byly focené na trase, kde jste zároveň zaznamenávali stopařem, tak si najdou svoje místo na stopě. Musí mít jen správný čas...
A zkrácení zapomenutého vypnutí stopaře umí vytvořit i aktivitu ze zastávek.
A mnohé další :)

Původní web je a zůstane dostupný, odkaz je v menu dole "informace"
A pokud jste s ním už uměli, je tam informační video "přecházíte z původního webu?"

Tak snad se Vám to bude zamlouvat.

Jiří Učík reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

6.4.2023 v 10:27

Ahoj moc díky.
Prosím Tě neexistuje nějaká Faceboková skupina, aby jsem mohl být více v obraze případně diskutovat?
Tady ty informace vidím, až když hledám. Ale zase pět dnů po nové verzi, to jsem moc nezaspal.
Díky za Tvoji práci.
Jirka.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Jiří Učík

6.4.2023 v 11:40

Zatím neexistuje. Ale uvažuju o tom. *edit: už existuje: https://www.facebook.com/groups/3081750422119618
Je možné diskutovat také zde
https://www.bike-forum.cz/forum/gpxmapy-cz
vyžaduje to ale registraci na tamnějším webu.
Do budoucna bych chtěl mít vlastní diskusi přímo na webu, ale nejprve to musím dodělat, bohužel ta nová technologie to celé časově dost posunula. Ale myslím, že stojí za to.

Jinak na facebook to lidé dávají, do svých skupin, co vím tak už to měli motorkáři, a nyní třeba lítači (paragliding).
Já osobně facebook nemám... *edit: už mám...

Jjsmapy

8.4.2023 v 20:18

Uff!! Zírám, kam se dílo podařilo za necelé dva roky dotáhnout. Je to paráda — radost používat ;-) …
Měl bych tip k malému vylepšení. Používám tenhle web, když s kamarády plánujeme novou trasu, abych ji porovnal s trasami, které jsem v minulosti absolvovali a minimalizoval tak případné duplicity. Z výsledného obrázku tras pak dělám printscreen. Přitom mi někdy maličko vadí menu. Nedalo by se nějak na chvíli schovávat (minimalizovat)?
S díky a pozdravem, Jirka Sedláček

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Jjsmapy

8.4.2023 v 20:53

Ahoj, to je zaklad meho webu - moznost vypnout vsechny menu, kliknete pravym tlacitkem v mape a odskrtnete zatrzitko "hlavni menu"
Pak lze pouzit i F11 pro celou obrazovku.
A dekuji za pochvalu :)

Jan Buriánek

11.4.2023 v 19:48

Ahoj,
web má založenou facebook prezentaci - nemůžete to minout - "f" je přímo v menu, dole vedle informací, na webu gpxmapy.cz
Otevřete tím facebook-web prezentaci "GPXmapy.cz"

a tam si překlikněte na k webu založenou skupinu "diskuze k GPXmapy.cz"

Připojte se, chcete-li, nebo jen třeba přidejte příspěvek, dotaz, můžete dávat palce nahoru (i dolů...), komentovat, no prostě facebook, co dodat :)
Tak uvidíme.

Nela Stehnová

13.4.2023 v 0:05

Dobrý den,

chtěla bych Vám poděkovat za vytvoření Vaší webové stránky. Potřebuji totiž překreslit několik okruhů (tras) do jedné mapky a byla jsem dosti nešťastná z toho, že v Mapy.cz jsou tyto všechny okruhy (gps. soubory) vykreslené jednou barvou, takže některé okruhy (trasy) pak splývají do sebe. A už jsem se bála, že to budu muset ručně vše překreslovat v malování :D :/ Takže toto mi hodně práci ulehčí, děkuji :)
Jen bych se Vás chtěla ještě zeptat, zda se na Vašich stránkách dá vykreslit i výškový profil trasy? Vím že na Mapy.cz to jde, jen mi to přijde poněkud nevýrazné, takže bohužel i méně použitelné. Děkuji předem za Vaši odpověď.

Mějte se hezky a ještě jednou děkuji za vytvoření Vašich mapových stránek :)

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Nela Stehnová

13.4.2023 v 10:13

Super :)
Výškový profil zatím není. Předělání na nový design mi celý projekt posunulo cca o půl roku... Jinak už by tam nejspíš výškový profil byl. Takže bude, předpokládám letos. To není zrovna dohledná doby, vím, ale mám na tom fůru práce a musím už dělat priority, co dřív.
Výškový profil chci propracovat, aby uměl víc, než běžný výškový profil, jaký je všude. Na tom je hodně práce. Nechci "dočasně" použít nějakou hotovou komponentu (pro danou technologii Leaflet existují různé volně dostupné hotové podprográmky na výškový profil, stačilo by "jen" nějaký přidat), ale žádný nevyhovuje mým představám. A nějaký pak upravovat je nakonec pracnější, než to celé naprogramovat.

Představa je taková, že okno s profilem půjde libovolně zvětšovat a profil v něm půjde také zvětšovat, až na úroveň detailu jednotlivých souřadnic. S možností měření rozdílů a pod. (Na původním webu to je, ale s neohrabaným ovládáním.)
Dál půjde profil prokládat zaokrouhlenou křivkou, kde půjde ladit intenzita zaokrouhlení. To, co vidíte na běžných profilech je právě již většinou nějak proložené, není vidět detail a nejde to ovlivnit.
Z různých zaokrouhlování pak vznikají různé hodnoty nastoupání / klesání, a proto také různé programy(weby) ukazují každý jinou hodnotu celkového převýšení. Chci, aby to šlo na mém webu analyzovat.

Dál se přímo nabízí využití výběrů, takže půjde zobrazit profil pro jednu stopu (samozřejmě se standard pohybem bodu s informacemi po stopě a profilu obousměrně), ale také vybrané stopy naráz, prostě všechny jejich profily v jednom okně. Samozřejmě barevně odlišené, nespíš ve stejné barvě, jako má stopa... :)
A to navíc asi bude chtít mít možnost posunu začátku jednotlivých profilů, aby se dali porovnávat třeba dva profily jeté stejnou trasou.
Atd. Nápadů mám fůru, jen to naprogramovat... Akorát jak to zde popisuju, tak je takovýto výškový profil v podstatě samostatný projekt uvnitř projektu gpxmapy.cz. Čili hoooodně práce.
Rozepsal jsem se trochu obecně , i pro ostatní čtenáře.

Nela Stehnová reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

13.4.2023 v 23:58

Dobrý den,

děkuji za odpověď. Je mi jasné, že to vše nejde udělat ze dne na den, spíše jsem se ptala ale proto, zda jsem to někde třeba nepřehlédla :)
Každopádně si s tím snad nějak teď poradím. A příště se už budu těšit, že to půjde hezky vyobrazit i na Vašich webových stránkách.
(Pokud byste měl ale nějaký tip, kde bych mohla hezký a přehledný výškový profil vykreslit, budu určitě ráda. Děkuji.)

Hezký den.

Jjsmapy reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

20.4.2023 v 2:50

Opět jste mi vzal dech …
Ď. JS

Zdeněk Kolář reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

27.4.2023 v 9:42

To vypadá hoooodně slibně. Už se těšíme :)

Arkady

27.4.2023 v 23:09

Ahoj,
Jsem z Polska a používám map.cz. pro MTB ježdění. Výborná navigace!
Mám dotaz: GPX mapu jsem nahrál do navigace a je vidět, ale chci s ní jezdit po této zakreslené trase. Jak to udělat ?
všechny zdravím
arkády

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Přetáhněte si GPX na mapu skoro jako dříve...

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)