Fórum nápovědy

Seznam

Náměty na zlepšení

Terka Janourková

20.5.2021 v 14:14

Dobrý den,

děkuji za existenci mapy.cz, jsem nadšená uživatelka.

1) Vedete-li seznam námětů na zlepšení, velice bych ocenila, pokud bych si k uloženým mapám v sekci "moje mapy" mohla ke každé jednotlivé mapě napsat soukromé poznámky. (např. mezi bodem 5 a 6 byl podmáčený úsek, příště obejít kolem hory XY, hustá doprava kolem vesnice XZ, výhled zarostlý stromy apod. - popř. možnost uložit si k mapě odkaz - např. popis výletu na blogu)

2) Druhým zlepšovákem by mohlo být, pokud by i zobrazení v mobilním telefonu umožňovalo vidět, kolik km zbývá do cíle, tj. na PC lze pohybem kurzoru po mnou naplánované trase vidět tento údaj.

3) Když plánuji trasu a mám přiblížený detail, někdy se rozhodnu vypustit některý z prostředních bodů na trase a v ten moment se celá trasa automaticky oddálí, způsobem, aby se na obrazovku vešla celá. Pokaždé musím znovu detail přiblížit. Když ruším několik bodů po sobě, je to vysoce nekomfortní. Uvítala bych možnost automatické oddálení po úpravě při trasování vypnout.

Ještě jednou děkuji za skvělý produkt, budu ráda pokud se mé podněty dostanou do povědomí vývojářů.

Tereza J.

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jakub Šmíd

13.12.2022 v 10:32

Hezký den, v tuto chvíli to nejde, ale něco připravujeme ;-) Jakub, mapy.cz

Ama Dablan

17.12.2022 v 12:46

Nešlo by na mapy.cz přidat do vrstvy zimní mapa také plochu lavinových drah, jak to má www.turistickamapa.sk ? V souvislosti s nedávnou smrtí dvou turistů východně pod Priečnym sedlom to dává velký smysl. Na mapy.cz se totiž dá mapa (na rozdíl od www.turistickamapa.sk) hodně přiblížit a i na mobilu by pak bylo vidět, kudy se musí lanová dráha obejít (v tomto případě spíše horolezecky překonat).

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jakub Šmíd

9.1.2023 v 13:01

Dobrý den, v tuto chvíli to nejde, ale něco připravujeme ;-) Jakub, mapy.cz

Kristýna Ulrychová

4.3.2023 v 8:59

Dobrý den, také moc děkuji za Vaše mapy, jsou skvělé. Také bych moc ocenila možnost vlastní poznámky k uloženému bodu (tj. bod 1 z původního příspěvku). To je v podstatě jediný důvod, proč si ukládám místa na Google mapách, i přestože Vaše mapy mi vyhovují v principu více. Je to škoda. Pak složitě přepínám mezi Google mapami s uloženými body a Mapy.cz s mnohem přehlednějším zobrazením (hlavně ve městech a turistické mapy). Ale jinak parádní, moc díky i za neustálé zlepšování, nestagnování! :-)

Popoind

10.3.2023 v 10:33

Dobrý den,
věřím, že aplikace mapy.cz je celosvětově nejlepší. Používám ji všude i mimo ČR. Co bych uvítal, tak je při plánování trasy autem zobrazení nebo výstraha na omezení výšky vozidel, např. nad 2 metry (tunely, podjezdy, parkoviště apod.). Nebo ideálně, nastavím si parametry svého vozu, jako je výška/šířka vozu, a trasa již toto zohlední. Nebo taková funkce již existuje? Díky moc a ať udržíte top stav i nadále! Marek

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Kristýna Ulrychová

15.3.2023 v 9:40

Dobrý den, během jara bychom tuto možnost měli vytvořit. Děkujeme za trpělivost. Jakub, mapy.cz

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Popoind

15.3.2023 v 9:44

Dobrý den, tyto informace nyní nemáme a nezobrazujeme. Děkujeme za pochopení. Je možné, že se v budoucnu k tomu vrátíme. Jakub, mapy.cz

Štěpán Fürlich

1.4.2023 v 14:04

Dobrý den,
měl bych také dva dotazy k mapám.

1) Je možné do map přidat vrstvu s webkamerami jako to máte na windy.com?

2) Ocenil bych možnost přidání vrstvy "fotografická" i do mobilní aplikace, jelikož když člověk nemá přístup k desktopové verzi, tak na mobilu si tuto funkci nezapne, a občas to chybí i v terénu z důvodu různého porovnávání..

Ještě jednou děkuji za skvělý produkt a odpověď! :)

Štěpán Fürlich

Radek Stadler

3.4.2023 v 18:02

Dobrý den,
mapy jsou úžasné, ale bylo by třeba dodělat navigaci do již hojně rozšířených hodinek.

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Štěpán Fürlich

4.4.2023 v 14:06

Dobrý den, za možná doporučení. Oba body máme v plánu předpokládám na druhou polovinu roku. Prosím jen o trpělivost. Děkuji. Jakub, mapy.cz

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Radek Stadler

4.4.2023 v 14:08

Dobrý den, v tuto chvíli nechystáme. Máme v seznamu možných vylepšení do budoucna, je to natolik náročný projekt, že se k tomu bohužel mobilní vývojáři v nejbližší době nedostanou. Děkujeme za pochopení. Jakub, mapy.cz

Miloš Váňa

8.4.2023 v 17:47

Dobrý den. Vaše mapy velice rád využívám pro cestování, protože se v nich dobře plánuje na PC a potom bez jakýchkoliv složitostí mohu trasu a navigaci spustit v MT. Jsou skvělé.
Pokud bych ale mohl přidat svůj námět k vylepšení, přimlouval bych se za možnost vložení pauzy s nastavitelnou dobou do plánované trasy a pokud by tam šel přidat i odkaz na podružnou trasu, bylo by to parádní. Například když jedu nějaký okruh na motorce, zastavím na pumpě, nebo někde na oběd, rozhodí mi to časovou osu a plánovaný dojezd už nesedí. Nebo si na trase naplánuji pěší tůru (třeba na rozhlednu) a potřeboval bych ji vložit jako podružnou do celkové moto trasy, třeba jako odkaz do té pauzy a přičíst čas o který se mi tím celková doba výletu prodlouží. Tímto by se lépe plánovaly hlavně delší trasy, především kvůli dojezdům na ubytování.
No a kdyby se podařilo přidat nějakou funkci pro motorkáře, kterých už na vašich mapách jezdí taky dost, bylo by to skvělé. To už si ale asi dost vymýšlím.
Děkuji za vaši práci, Mapy jsou perfektní.

Václav Veselý

10.4.2023 v 21:07

Dobrý den,
jsem velmi spokojeným uživatelem map.cz. Protože rádi chodíme na kopce a milujeme rozhledy při kterých se snažíme zorientovat se kde jaký kopec vidíme napadlo mne, že by mi velmi pomohlo pokud bych na mapě mohl vymazat nízko položené vrcholy. Konkrétně bych si to představoval tak, že podle nadmořské výšky bych si určil co by na mapě bylo viditelné (běžná barva mapy) a co již nikoli (nízké polohy by se zesvětlili, zešedli).
Další věc která by mi pomohla je určení polohy určitého místa vůči bodu kde stojím ve stupních. Mapy ukazují moji polohu (pokud to dovolím) a při kliknutí na např. vzdálený kopec bych přesně věděl kterým směrem mám koukat abych viděl hledaný bod.
Vím, jsou to specifická přání, ale třeba Vám to přijde užitečné a možná by to šlo. Nevím, ale snad by to část uživatelů ocenila. Každopádně přeji mnoho úspěchů ve Vaší práci za kterou Vám děkuji.
S pozdravem V.Veselý

Ivan Sekal

11.4.2023 v 11:08

V tak zvané české republice žijí na svém území národy vedle sebe jsou si dle Ústavy ČR rovny. Jak se zdá Češi méně početní jsou asi rovnější. Například ve své rozpínavosti zabavili Moravě 166 obcí +Vysočinu,Jihlavsko,Jesenicko.,.......informace jako historická země Čechy jsou nějak mimo. Například Svitavy ,Moravská Třebová,Jevíčko vždy ležely na území Moravy.Nějaké pomatení ČSSD a vyrobení Pardubicka na území Moravy s 42% je neúcta k národu - jo kdyby to bylo vyloučené etnikum asi by si to nedovolili. Proto mě, uráží označení Moravského katastru - jako Čechy. A nejen mě.

Ivan Sekal

11.4.2023 v 11:32

V popisu o historickém vzniku obce je dobrá hláška téměř vždy se opakující. OBEC ZALOŽIL VLADYKA ./ VELMOŽ ..................... OD KTERÉHO SE NIC NEDOCHOVALO. Opravdu bych za tohle vyletěl s kůže.On totiž místopis a názvy obcí je velmi složitý avšak ne nepochopitelný. Tak zvaná Klingenberská kodex-bula vzniklá po roce 1251 nařizovala každé druhé a další dítě dát lokátorovi k lokaci ( země byly po muslimském vpádu téměř vylidněny) tak máme dvě Blanska,Boskovice,Kuřim,Adamov,Rudice/Roudnice, Jabloňany ,Jablůnky, Brno-Brněnec-Usobrno ....a tisíce dalších. Zakládal je biskup Brunno s Olomouce nebo přímo Hanz-Jan Schoch Klingenberk ( Besigheim) země pán a to až do dnešního Saska také osídlil Hornád feldvék Horní zemi -Galície /Halič. Tento pán spravoval zemi 23 let než ji předal kralevici Karlovi.Byl to on kdo bránil do poslední chvíle krále Jana.Bez jeho svolení - nezaložil obec nikdo.Zemi vládl tvrdě společně s Moravskou Panskou jednotou - král to byl jen nájemce území (saská kotlina) je to na román . Manové /Manex kodere nemohli zakládat vesnice .

Josef Jeschke

8.5.2023 v 22:51

Dobrý den
Nějak nemohu najít dřívější letecké mapy. Kde teď jsou?

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Josef Jeschke

9.5.2023 v 8:02

Dejte leteckou a pod tlačítkem "změnit mapu" bude další tlačítko, černé, na volbu dřívějších map.

Rostislav Petr

20.11.2023 v 15:29

Dobrý den, šlo by do detailu bodu (kontextové menu/"Co je zde?") přidat i informaci o nadmořské výšce daného bodu? GPS souřadnice už to ukazuje a nadmořskou výšku daného bodu přeci mapy také znají (ukazuje se například při použití "Nástroje"/"Měření vzdálenosti a plochy"

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Náměty na zlepšení

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)