Fórum nápovědy

Seznam

Náměty na zlepšení

Terka Janourková

20.5.2021 v 14:14

Dobrý den,

děkuji za existenci mapy.cz, jsem nadšená uživatelka.

1) Vedete-li seznam námětů na zlepšení, velice bych ocenila, pokud bych si k uloženým mapám v sekci "moje mapy" mohla ke každé jednotlivé mapě napsat soukromé poznámky. (např. mezi bodem 5 a 6 byl podmáčený úsek, příště obejít kolem hory XY, hustá doprava kolem vesnice XZ, výhled zarostlý stromy apod. - popř. možnost uložit si k mapě odkaz - např. popis výletu na blogu)

2) Druhým zlepšovákem by mohlo být, pokud by i zobrazení v mobilním telefonu umožňovalo vidět, kolik km zbývá do cíle, tj. na PC lze pohybem kurzoru po mnou naplánované trase vidět tento údaj.

3) Když plánuji trasu a mám přiblížený detail, někdy se rozhodnu vypustit některý z prostředních bodů na trase a v ten moment se celá trasa automaticky oddálí, způsobem, aby se na obrazovku vešla celá. Pokaždé musím znovu detail přiblížit. Když ruším několik bodů po sobě, je to vysoce nekomfortní. Uvítala bych možnost automatické oddálení po úpravě při trasování vypnout.

Ještě jednou děkuji za skvělý produkt, budu ráda pokud se mé podněty dostanou do povědomí vývojářů.

Tereza J.

Jakub Kraft • tým Mapy.cz

20.5.2021 v 17:51

relevantní
Dobrý den,

vývojáři takové věci sice nerozhodují a toto není vhodné místo pro náměty, nicméně nasměruji sem někoho z produktového týmu, aby si to přečetl. Za chválu děkujeme, snažíme se vždy Mapy zlepšovat, i když tedy nemohu nijak zaručit, že zrovna tyto návrhy budou realizovány.

PS: Pokud jde o bod 3, zkuste body odebírat pravým tlačítkem na bod v mapě a zvolením možnosti odebrat průjezdní bod. Akce ve sloupci (popelnice u bodu) totiž způsobují změny mapy, ale akce nad mapou ne, právě proto, aby se neměnila lidem pod rukama, když s ní pracují.

Terka Janourková

21.5.2021 v 8:06

Pane Krafte,

moc děkuji za odpověď a za vysvětlení, jak lépe pracovat s odebíráním bodů, skvělé!

Pěkný den.

Tereza J.

Filip Vicar

18.7.2021 v 14:19

Dobrý den,
také děkuji za nejlepší bezkonkurečně mapy!
Připojuji se k žádosti o funkcionalitu popsanou v bodě 1. Mimo poznámek k úsekům mezi jednotlivými body bych také velmi přivítal možnost připnout si do uložené trasy nějaké špendlíky (né průchozí body) a ideálně je mít možnost obarvit a přidat k nim komentář. Když bych pak někomu poslal odkaz, nemusel bych mu, tak jako dnes, posílat ještě odkaz na sdílený dokument s popisem, kde a jak se dá stanovat, nabrat voda, nakoupit... Měl bych tam prostě tmavě modré špendlíky značící spolehlivé zdroje vody, světle modré špendlíky značící ostatní zdroje vody, zelené špendlíky značící místa ke stanování...

Snad sem někdo z produktového týmu ještě zavítá - na lepší místo kam to napsat jsem nepřišel.

Filip V.

Actionweb Nnn

6.8.2021 v 23:00

Prosim kde se mohu doptat, jak mam zprovoznit mapy.cz na svem iPadu, ktere prestaly fungovat cca pred dvemi mesici? IPad mam 11 let. Bude jeste fungovat?

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Actionweb Nnn

22.8.2021 v 14:48

Dobrý den, tím že bude ipadi 11 let, zřejmě už nebude mít nějnovější verze systému a tedy i aplikace Mapy.cz bude nějaká hodně stará a nemusí již být vůbec podporována a tedy nefunkční. více zde:

https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/119922/1

Mookies

14.8.2022 v 11:01

Jak už psala níže paní/slečna Terka Janourková, se všemi body souhlasím, já bych ještě navíc uvítala kombinované plánování tras, tzn., že někam přijedu autem, zastavím a plánuji si v místě trasu pěšky. Pokud mám v plánu jednu takovou cestu, pak to asi příliš smysl nemá, pakliže mám v plánu ale navštívit takto během dne více míst, pak v tom smysl vidím. Jinak za mě mapy.cz TOPová appka, bez které bych se už nejspíše neobešla. Díky

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Mookies

16.8.2022 v 12:53

Děkujeme za pochvalu a možná vylepšení aplikace, určitě se tím budeme zabývat. Jakub, mapy.cz

Mposs

13.10.2022 v 16:27

Náměty na zlepšení : Používam hlavne off-line mapy. Ak majú moje mapy prošlou dobu, nefunguje mi navigácia. Neviem, ako si môžem zistiť prošlou dobu každej mapy. Nebolo by možné ponechať funkčnosť aj starších máp - pokiaľ si nestiahnem nové ?

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Mposs

21.10.2022 v 9:34

Dobrý den, pokud vydáme nekompatibilní update (aplikace píše - aktualizujte prosím vše) Je potřeba vskutku aktualizovat všechny mapy najednou. Není možné vedle sebe provozovat část starých a část nových . Díky za pochopení.

Miloslav Tokár

22.10.2022 v 14:20

mám drobnú pripomienku:
1, informácia o rýchlosti pohybu pre pešiu turistiku je zaokruhlená na celé km (Stopár, uložená trasa) - a to je veľa. Je možné doplniť jedno číslo za desatinnou čiarkou? Týka sa to aj vyhodnotenia priemernej, max. rýchlosti. (čas je na minúty, dlžka na desatiny km ale priemerná rýchlosť na celé km/h). Mne práve tá jedna desatina veľmi chýba - zistiť akou rýchlosťou idem, je rozdiel 2 alebo 3km/h.

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Miloslav Tokár

16.11.2022 v 9:50

Dobrý den, děkujeme za připomínku, píšeme si do seznamu možných vylepšení do budoucna. Jakub, mapy.cz

Honza

17.11.2022 v 10:54

Přimlouvám se moc za bod 1, už déle se pokouším na to poukázat. Také bych tam potřeboval si psát poznámky nejen pro mě, ale i když trasu sdílím.

Petrruzickacz

21.11.2022 v 20:58

Máme na sebe v rodině polohu jak je možné že ukazuje že se z domu někdo vzdálí a přitom je doma

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Petrruzickacz

22.11.2022 v 12:21

Dobrý den, sdílení polohy mapy.cz v tuto chvíli nemají, tuto funkcionalitu začínáme připravovat. Jakub, mapy.cz

Tomáš Palatinus

6.12.2022 v 17:56

Dobrý den, mapy.cz hojně využívám a uvítal bych vrácení funkce vypnutí barevných čar na silnicích ve fotomapách. Dalo by se s tím něco udělat ?
Děkuji.

Tomáš P.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Tomáš Palatinus

6.12.2022 v 23:32

Dobrý den, taky mi přijde, že to dřív v leteckých mapách nebylo. Mohla by na to být volba v nastavení. Pro plánování se to celkem hodí, že to tam je. Pro prohlížení je to ale přeplácané.

Pokud chcete si leteckou mapu třeba jen prohlížet a nepotřebujete k tomu zrovna další funkčnost Mapy.cz (třeba plánování), tak je možné použít můj web gpxmapy.cz, kde čáry přes fotomapu nejsou, a POI body jde vypnout (pravý klik v mapě a volba POI body on/off). Fotomapa je pak krásně čistá :)

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Tomáš Palatinus

7.12.2022 v 6:42

Zkuste místo mapy "Z letadla" vybrat možnost "Změnit mapu" a pak zvolit "Letecká". Barevné čáry zmizí a můžete zůstat na mapách :-)

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Standa Komínek

7.12.2022 v 9:06

Jo tak to vlastně dává logiku. Jen to vědět... :) Dík.

Tomáš Palatinus

7.12.2022 v 17:45

Díky za reakci a radu. Že ty dvě letecké mapy mají odlišné zobrazení jsem netušil. Kdysi se to dalo jednoduše vypnout. Po nějaké aktualizaci tato možnost zmizela.

Jakub Šmíd

8.12.2022 v 12:10

Lze v mobilu přepínat v satelitní mapě i mezi staršími snímky tak jako v PC? Panorama lze i v mobilu.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Náměty na zlepšení

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)