Fórum nápovědy

Seznam

Stopař se ukončuje na pozadí - iOS

Radek Fér

16.9.2019 v 8:55

Dobrý den,
známý jezdí na s mapy.cz na kole a teď se mnou řešil, že se mu na iphonu ukončuje stopař. Má zapnutý battery saving mód, aby mu telefon vydržel na celou trasu. Ukončovaní aplikace zjistil tak, že když po nějaké době telefon probudí, aby se podíval, kde je, aplikace Mapy.cz se musí znovu načítat do paměti (zelený greeter). Ve stopaři pak má uloženou jen část trasy. Nevíte, jestli je v iOS nějaká možnost, jak zakázat zabíjení konkrétní aplikace? Příp. šlo by aplikaci nějak upravit, aby se s tímto nějak poprala (nějaký background mód apod.)?

V nápovědě:
https://napoveda.seznam.cz/cz/aplikace/aplikace-mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni/zname-prekazky-v-aplikaci-mapy.cz-ios
na tento problém momentálně schází řešení, proto se ptám zde.

PS.: Chápu, že trackování trasy a úsporný mód jdou proti sobě, ale možná je tu nějaká možnost, jak toho dosáhnout. Napadají mě GPS navigace, které AFAIK také fungují i v powersaving módu.

Díky za info!
relevantní

Jana Helpdesk • Moderátor

26.11.2019 v 14:22

relevantní
Dobrý den,

obáváme se, že pokud je zapnutý režim úspory baterie, tak si systém sám určuje, jak a kdy aplikace n apozadí ukončí, zjeména pak ty, které mu v tu chvíli spotřebovávají nejvíce baterie. Není nám znám postup, kterým by šlo toto nastavení iOS ovlivnit.

Děkuji za pochopení a přeji pěkný den
Jana

Václav Vlček

18.6.2022 v 19:25

relevantní
Super máme rok 2022 a problém z roku 2019 stále aktuální. Dělají mi to všechny aplikace na záznam trasy, jakmile zhasne na IPhone 11 display tak se nezaznamenává trasa. Jen když je rozsvícený což nejde protože stejně zhasne. Poloha povolena vždy, povoleny aktualizace na pozadí a vše co jsem našel. Očividně překážka v apple.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Stopař se ukončuje na pozadí - iOS

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)