Fórum nápovědy

Seznam

Stopař se ukončuje na pozadí - iOS

Radek Fér

16.9.2019 v 8:55

Dobrý den,
známý jezdí na s mapy.cz na kole a teď se mnou řešil, že se mu na iphonu ukončuje stopař. Má zapnutý battery saving mód, aby mu telefon vydržel na celou trasu. Ukončovaní aplikace zjistil tak, že když po nějaké době telefon probudí, aby se podíval, kde je, aplikace Mapy.cz se musí znovu načítat do paměti (zelený greeter). Ve stopaři pak má uloženou jen část trasy. Nevíte, jestli je v iOS nějaká možnost, jak zakázat zabíjení konkrétní aplikace? Příp. šlo by aplikaci nějak upravit, aby se s tímto nějak poprala (nějaký background mód apod.)?

V nápovědě:
https://napoveda.seznam.cz/cz/aplikace/aplikace-mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni/zname-prekazky-v-aplikaci-mapy.cz-ios
na tento problém momentálně schází řešení, proto se ptám zde.

PS.: Chápu, že trackování trasy a úsporný mód jdou proti sobě, ale možná je tu nějaká možnost, jak toho dosáhnout. Napadají mě GPS navigace, které AFAIK také fungují i v powersaving módu.

Díky za info!

Jana Helpdesk • Moderátor

26.11.2019 v 14:22

relevantní
Dobrý den,

obáváme se, že pokud je zapnutý režim úspory baterie, tak si systém sám určuje, jak a kdy aplikace n apozadí ukončí, zjeména pak ty, které mu v tu chvíli spotřebovávají nejvíce baterie. Není nám znám postup, kterým by šlo toto nastavení iOS ovlivnit.

Děkuji za pochopení a přeji pěkný den
Jana

K. Mrázek

29.11.2019 v 11:20

Vypnout úsporný mód + powerbanka

Vratislav Sula

31.3.2020 v 16:24

Mně se stopař neukončuje, ale přestává zaznamenávat trasu. Jezdím bez power save modu s powerbankou. Jde o chybu, která zatím nebyla vyřešena viz. https://napoveda.seznam.cz/cz/aplikace/aplikace-mapy/mapy.cz-pro-mobilni-zarizeni/zname-prekazky-v-aplikaci-mapy.cz-ios

Kyhel

7.4.2020 v 10:05

Stejný problém, jako u Vratislava Suly. Úsporný režim vypnut, Android. Jakmile zhasne display, stopař nezaznamenává. Aplikace se neukončí, po aktivaci telefonu se propojí úsečkou poslední zaznamenaný bod s aktuální pozicí. Dříve se mi to nestávalo, mobil zaznamenával několik hodin v kapse nebo batohu, ale nemohu říct, od kdy přesně problém je, protože funkci používám nárazově.

Laco Bike

14.4.2020 v 9:39

Ja mám tiež problém so stopárom. Po dlhosom čase sa aplikácia vypína ale po zapnutí stopár ide len spoji priamkou posledný zapametany bod. Nepoužívam šetriaci režim, polohu mám povolenú stále. Pred mesiacom mi to išlo pekne. Skúsil som ešte spraviť tak že som zapol stopara mapy.cz a stravu. Strava v pohode a stopár problém. Myslím že to nebude v telefóne. Dúfam že sa to podarí spraviť.

Josef Jarkovský reagoval na příspěvek od Jana Helpdesk

2.5.2020 v 12:51

Dělá mi to totéž na iPhone 7, již jsem to psal, ale bez reakce.

Josef Jarkovský reagoval na příspěvek od Josef Jarkovský

2.5.2020 v 12:52

Dodatek-usporny režim nepoužívám, povolen přístup k poloze vždy.

Zdeněk Koblic

13.5.2020 v 13:15

Ten samý problém. iPhone 7, aktuální iOS, úsporný režim nepoužívám, baterie 100 % s powerbankou, po několika km běhu Stopař přestane zaznamenávat (a aplikaci mapy.cz je pak nutné spustit znovu). Paralelně mám spuštěnou Stravu, bez problému.

Václav Vlček

18.6.2022 v 19:25

relevantní
Super máme rok 2022 a problém z roku 2019 stále aktuální. Dělají mi to všechny aplikace na záznam trasy, jakmile zhasne na IPhone 11 display tak se nezaznamenává trasa. Jen když je rozsvícený což nejde protože stejně zhasne. Poloha povolena vždy, povoleny aktualizace na pozadí a vše co jsem našel. Očividně překážka v apple.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Václav Vlček

21.6.2022 v 17:32

Jde o to, pokud systému iOS dojdou prostředky (chcete pustit foťák, telefonovat) tak se podívá, jaké aplikace může zabít a ty s největší spotřebou (běžící na pozadí) odstřelí.. na název aplikace nehledí, krom těch od Applu :-)

Abrahana reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

2.8.2022 v 18:56

Nemi to tak. Nepouzivam battery safe. Jdu pouze se spustenou aplikaci mapy.cz. A na stopare uz jsem uplne rezignovala. Nepouzivam ho. Presto kdykoli zhasnu display, trasa spadne, po rozsviceni mobilu ji musim zadavat znovu a znovu. Zoufalost.

Oldrich Peterka

28.8.2022 v 17:12

Ten samý problém trvá pár dní a asi jsem to vyřešil začalo to po aktualizaci a je možné , ž aktualizace po přepínala různé přepínače do výchozích poloh.Takže spustit mapy ťuk na 3vodorovné čárky,nastavení, aplikace, odblokování zámku displeje musí být zelený s baterkou na sporo to nemá nic společného

Oldrich Peterka reagoval na příspěvek od Abrahana

3.9.2022 v 18:14

mapy ťuk na3 vodorovné čárky a pak nastavení,aplikace odblokovàní zámku displeje přesunout na zeleno astopař spusť ho a ažbude zaznamenávat ho vypni a vudeš mít modrýpruh na hoře po běhu ťuk na pruh nebo na mapy mrkneš na rekord a uložíš důležité vypnout před během aplikacistopař pojede dál přeji spoustu osobních reekordů

Vláďa Pešák reagoval na příspěvek od Jana Helpdesk

30.9.2023 v 7:34

a já myslel, že slovo Nejde neznáte :-)

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Stopař se ukončuje na pozadí - iOS

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)