Standa Komínek
27.3.2025 v 14:12
Zatím s tím také bojuju... Jak s tím novým fórem, tak názvem Mapy.com :-(
Doufám ale, že je to jen takový ten prvotní šok ze změny (co si budeme povídat, každá změna je nezvyk) a časem se opravdu ukáže, že to byl posun k lepšímu. U toho fóra tomu snad i věřím.
Ale ty Mapy.com... Nevím jestli zrovna koncovkou se dá nalákat o mnoho více zahraničních uživatelů. Spíš si myslím, že je to hlavně o dobrém marketingu a cílené reklamě než o nějaké "světové" koncovce. A mapy si pořád mohli nést ten "CZ" odkaz, aby každý věděl, odkud tahle super apka pochází. To mě na tom mrzí asi nejvíc :-( Někdo to na FB dobře přirovnal k jedněm norským stránkám o počasí, které si (narozdíl od map) svoji koncovku ponechali...
Ale třeba jsem jen moc skeptický.
Jan Buriánek
27.3.2025 v 20:35
Ahoj kluci,
taky se přidám, tady už je to asi jedno, brzo to stejně vypnou.
Položil jsem dotaz AI:
Slovo mapy se do en překládá jako maps.
Jak budou vnímat anglicky mluvící slovo "mapy" ve spojení mapy.com ?
Odpověď:
Anglicky mluvící lidé budou pravděpodobně vnímat "mapy" jako překlep nebo neznámé slovo. Někteří si mohou domyslet, že jde o cizojazyčný ekvivalent slova maps, ale většině to nemusí být hned jasné.
Ve spojení mapy.com by anglicky mluvící uživatelé mohli očekávat, že se jedná o stránku související s mapami, ale název může působit nezvykle nebo matoucím dojmem, protože "mapy" není v angličtině běžně používané slovo.
Takže to je podle mě ne zrovna ideální řešení. Maps.com je pochopitelně obsazený...
Ale co mě trápí víc, je to, aby to v budoucnu nedopadlo jako třeba s Avastem. Taky původně česká firma - Avast.cz. Dalo se s nimi i komunikovat.
A dnes? Avast.com... Nadnárodní moloch, kde už nenajdete podporu. A doplňují funkce, které to jen stále komplikují, hlavně mít za každou cenu nějaké novinky. A každou chvíli něco nejde. Přestává to být použitelné.
Takže Mapy.cz resp. Mapy.com, prosím, zůstaňte hrdí na Česko!
Standa Komínek
28.3.2025 v 11:31
Ještě dotaz na správce fóra - toto staré fórum bude smazáno nebo budou témata přesunuta na nové fórum, případně jen zamčeno pro další zápis? Jde mi o to, když budu třeba potřebovat něco zpětně dohledat...
Jan Buriánek
reagoval na příspěvek
od Standa Komínek
28.3.2025 v 15:00
Obávám se, že sem už ani nebudou koukat.
Přesouvat taky asi nic.
Pamatuješ, jak to bylo nedávno s fórem pro vývojáře? Najednou konec a nic. Takže bych očekával stejný scénář.
Zkopíruj, ozálohuj...
A možná by to chtělo dát takový dotaz do nového fóra, tam nejspíš odpoví.
Akorát tam na takové obecné dotazy kolem fóra a jeho funkčnosti a ovládání není vlákno, sám netuším, kam bych to dal.
A také mě to zajímá. Je zde plno dobrých informací.
Lm 386
reagoval na příspěvek
od Jan Buriánek
30.3.2025 v 14:05
Ale co mě trápí víc, je to, aby to v budoucnu nedopadlo jako třeba s Avastem . . .
Bohužel to asi tak přesně dopadne. Hlavně být ˝international˝ aby jsme nalákali více platících cizinců a k tomu CZ se raději hlásit nebudeme.
Také mi vadí že to placení je ve formě předplatného, proto předpokládám, že jiná forma placení ( třeba převodem na účet ) nikdy nebude. Tím se diskfalikovali od velké části potencionálních platících. To si jako představují, že si lidi zařídí předplatné, potom na tu aplikaci zapomenou, anebo ji přestanou používat, ale peníze se jím budou stahovat každý rok až do konce života?
Ale pokud budou mapy google zadarmo, tak si myslím, že moc velikou díru do světa stejně neudělají.
Jsem rád, že jsem si zakonzervoval ještě Mapy.cz a 10 roků s tím vydržím. Ty mapy se zase tak moc nemění ( hlavně přibývají dálnice ) a není problém si před odjezdem doma na počítači zkontrolovat trasu s online mapou.
Ps : četli jste někdo ty hejty v komentářích Mapy.com na Google Play? To mluví samo za sebe.
cestovatel32
30.3.2025 v 18:38
Když lidem vadí zaplatit 300 Kč ročně, tak ať klidně přejdou jinam a mohou kritizovat zadarmo kolik chtějí. Alespoň nebude redakce zahlcena požadavky od uživatelů, kteří nechtějí přispívat.