Fórum nápovědy

Seznam

Huawei App Gallery

Lm 386

17.10.2024 v 18:42

Je pravda, že jste přestali aktualizovat Mapy cz v Huawei App Gallery?

Lm 386

18.10.2024 v 15:54

Dobrá zeptám se jinak : Od příští verze map cz bude stažení ofline map zpoplatněno ( kromě jednoho státu - já jich potřebuji 10 ).

Jak to mám do toho Huaweie dostat, když na App gallery je poslední verze 9.51.0.

Sice jsem zkoušel GSpace, jde to sice nainstalovat z Google play, ale aplikace se musí spustit skrze ten GSpace - přitom se člověk musí celou jednu minutu proklikat skrze otravné reklamy, takže jsem toto řešení zavrhl.

Jak bude premium verze řešena pro telefony huawei? Anebo je prostě zavrhnete.

Lm 386

19.10.2024 v 12:46

Ty brďo, ono se to samo aktualizovalo na verzi 9.55.0 při stahování řádného množství Off-line map :-D

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

22.10.2024 v 16:06

Dobrý den, zatím to vypadá, že 9.55.0 bude poslední verze pro Huawei store, protože od další verze již bude předplatné, které přes Huawei zřejmě nebudeme realizovat.

Lm 386

23.10.2024 v 7:18

Dobrá. Ten telefon vyřadím a nechám si jej jako navigaci na kolo, protože můj Asus memo pad HD7 ( který má 10 roků ) už pomalu dosluhuje.

Jinak ten stařičký šrot má zajímavou funkci : když jej uspím a po nějaké chvíli probudím ( mezitím ujedu pár kilometrů ) tak ukazatel GPS ( ta modrá kapka ) zšedne a zmodrá teprve tehdy až chytne znovu signál ze satelitu.

Je to dáno aplikací, anebo Androidem 4.1. - Je to výborná vychytávka, kterou u dnešních nových přístrojů postrádám ( ukazatel je vždy modrý ).

Luděk Belán reagoval na příspěvek od Lm 386

23.10.2024 v 18:11

Ano, po tomto chování (aby při neaktuální poloze bylo kolečko šedé) zde taky marně volám a potvrdil jste mi, že to tak kdysi opravdu fungovalo. Seznam.cz mně buď nevěří nebo ignoruje.

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Luděk Belán

24.10.2024 v 6:42

Minimálně při navigaci to takhle funguje, kdy při ztrátě GPS modrá navigační šipka zšedne, např. v tunelu. Vám jde ale o modré/šedé kolečko při zobrazení mapy bez navigace - nemůže to souviset s nastavením přibližná vs. přesná poloha? Nebo u přibližné polohy se kolem modrého kolečka objeví šedý perimetr, kde se telefon nachází? Vám jde přímo o to modré kolečko?

Luděk Belán reagoval na příspěvek od Standa Komínek

24.10.2024 v 17:36

Děkuji za reakci.
Ano, při navigaci (v mém případě pěší) aplikace píše něco jako "čekám na GPS", ale při vypnuté navigaci je modré kolečko snad stále, i když GPS poloha není jistě aktuální a není to signalizováno ani nějak jinak. Děje se to, pokud zhasnu displej mobilu (kvůli šetření baterie) a pak jej znovu zapnu. Mám dojem, že to tak dříve nebývalo. Šedé kolečko znázorňující přesnost polohy se mi někdy zobrazí (to chápu), ale není to v popisované situaci.
Zapnutá pěší navigace má zase některé jiné nectnosti:
1. Používá zdá se nějaké jiné priority zobrazovaní vrstev, takže při horské túře nejsou zobrazeny názvy vrcholů (včetně těch nejvýznamnějších) a jména obcí (např. Donovaly), vidět jsou ale třeba nepodstatné názvy místních tratí.
2. Už prošlá trasa není vidět (zde si nejsem jist, zda není aspoň zašedlá).
3. Nejsem si jist, ale mám dojem, že se kolečko s aktuální polohou snaží dlouho držet vybrané trasy, takže když sejdu z trasy, dozvím se to zbytečně pozdě.
Chůze bez navigace je zase nepříjemná kvůli neustálému vyskakování velké spodní lišty o trase a snaze zobrazovat celou trasu a tím ztrátě posledně použitého měřítka a posunutí mapy.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Luděk Belán

24.10.2024 v 21:49

Poradím Vám k poslední větě "chůze bez navigace..."
To je snadno řešitelné, já to dle následujícího popisu dělám stále. Spodní lišta je malá a mapa zůstává v nastavené velikosti.

Naplánujete trasu, uložíte si ji pro budoucí úpravy, ale nepoužijete ji pro navigaci. U trasy je export, ten uděláte, a v prohlížeči budete mít zástupce stahování.
Zavřete plán, aby se to nemíchalo. Pak přetáhnete zástupce stahováni na mapu, stažený soubor se tím bude zpětně importovat. Bez dalšího nastavování to jen dáte uložit do mapy. Zeptá se Vás to na složku. Já na to mám složku s názvem "pomocná složka na vrchu" a do ní to uložím. (Tyto zpětné importy nijak neovlivňují aktivity, nemají časové značky a nemůžou tedy být započítány do aktivit.)

Mam to pak v mobilu po ruce, hned v první složce, proste si tu složku udržuju přesouváním navrchu. Občas ji promažu, protože obsahuje jen tyto pomocné gpx stopy (kopie plánů). Plány mám v jiných složkách.

No a podle importované stopy se jde/jede na kole jako vino. Je to červená stopa, která se nijak nemění a nepletou se na ni průjezdní body.
Při otevřené této stopě na mobilu se zoom mapy po probuzení nemění, jen se mapa posune na vaši pozici, pokud máte kliknuto na bod, aby se centroval, apka si to pamatuje.

Mě při tom vždy běží záznam, takže GPS je stále aktivní a po probuzeni displeje mám pozici hned, nikdy nečekám a nemusím řešit šedý/modrý bod.

Spodní lišta menu není pro gpx stopu tak velká, nezabírá půl displeje.
Navíc dvěma kliknutími na mapu lišta mizí. Prvním kliknutím se přidá horní lišta se záznamem a druhým kliknutím obě listy mizí a na displeji je jen mapa. Akorát se při tom klikání nesmí trefit nějaké POI, protože to naopak přidá lištu s informacemi. Takže za jízdy je to někdy kovbojka...

Ještě doplním, že to řeší i všechny vaše tři body: 1) zobrazení mapy je bez změny, 2) stopa je vidět trvale celá (při záznamu je prošlá část navíc zeleně), 3) bod se nedrží stopy, gpx stopa je jen jako mapový podklad

K tomu tedy ještě doplním: stále běžící čip GPS, tedy záznam stopařem, spotřebovává nějakou část baterie. Jenže pro zjištění, kam pokračovat, stačí krátké rozsvícení displeje a mapa s mým nastavením zoom se prakticky ihned centruje (posune) na moji pozici. Kouknu kam dál a můžu zase zhasnout displej. To může za určitých podmínek spotřebovat celkově méně baterie, protože čekání na nalezení pozice po zapnutí displeje, když neběží záznam, může trvat dlouho, a rozsvícený displej může spotřebovat víc. Ale je to teorie. Co mobil a způsob jeho používání, to originál.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Huawei App Gallery

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)