Fórum nápovědy

Seznam

Hlášení událostí v navigaci

Standa Komínek

23.7.2022 v 22:11

Měl bych dva dotazy k této nové funkci:

1) Jakým způsobem funguje nahlášení např. uzavírky z bodu A do bodu B? Jako uživatel jen tapnutím na ikonu odešlu, že je v místě uzavírka, ale už neupřesním její přesný rozsah jako např. při zpětném hlášení z webu (což za jízdy při řízení pochopitelně ani nejde). Mapy na základě tohoto hlášení událost nějak ověřují a zpřesňují?

2) Předpokládám, že tato funkce hlášení je dostupná pouze v režimu online. Bylo by možné si v offline režimu tato hlášení "pamatovat" a odeslat je pak zpětně až bude apka online? Vzhledem k problémům s vysokou spotřebou dat při navigaci (viz toto téma: https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/157962/1) používám zatím aplikaci online pouze na wifi.

JInak ale velké díky za tuto funcki, ta v mapách doteď chyběla!

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

6.9.2022 v 14:43

Dobrý den,

ad1) ideálně připojit "zprávu", ta se dá nahrát hlasem, převede se na text a pošle se nám..

ad2) je možné odesílat i offline, přesně jak popisujete..

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

24.11.2022 v 21:00

ad2) Pokud odešlu hlášení při offline navigaci, tak po pár minutách se objeví notifikace, že hlášení se nepodařilo odeslat... I tak se po následném připojení opravdu odešle?

K tomuhle tématu ještě jeden dotaz - šlo by dopravní události hlásit nejen při zapnuté navigaci, ale i normálně v mapě? Kolikrát se mi třeba stane, že nemám navigaci na mobilu zapnutou (např. když sedím vedle nebo jedu jen krátkou známou trasu) a na silnici se objeví nějaké omezení, které by v navigaci šlo normálně nahlásit. Nahlašování zpětně v PC verzi přes "Nahlásit chybu" mi přijde zbytečně zdlouhavé...

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Standa Komínek

2.12.2022 v 13:38

ad2) pokud zahlásí nepodařené odeslání, pak už se neodešle..

Ano jakmile budeme mít mód jízdy v aplikaci..

6.3.2024 v 6:26

Chci se zeptat, zda jste nějak pokročili se zmiňovaným módem jízdy, resp. s hlášením dopravních situací bez puštěné navigace? Zrovna včera bych tuto funkci využil, když jsem míjel nehodu, ale navigaci jsem puštěnou neměl (5km cesta z práce ze sousedního města). A myslím, že takových hlášení by vám chodilo podstatně víc, až bude tato možnost funkční.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Standa Komínek

18.3.2024 v 8:18

Je to v plánu, ale zatím an tom nepracujeme..

dnes 7:25

Opět se po nějaké době připomínám, jestli už na tom hlášení bez navigace náhodou nepracujete? Při dnešní ledovce a míjení několika nehod/překážek na cestě do práce bych opět využil. Předpokládám, že nejsem sám...

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Hlášení událostí v navigaci

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)