Fórum nápovědy

Seznam

Nevidim Mapy.cz v google play store

Radovan Pleva

24.6.2019 v 7:55

Chci na telefon (Android 4.4. KitKat) nainstalovat mapy.cz, ale v google play store otevrenem na mem telefonu mapy.cz nenajdu. Jeste pred tydnem mi mapy.cz z play sotre nainstalovat sly. Kde je problem?
relevantní

Ondra Helpdesk • Moderátor

3.7.2019 v 14:46

relevantní
Dobrý den,

aplikace Mapy.cz je dostupná pro Android 4.4 a vyšší. Aplikaci je možné v Google play možné vyhledat vždy, ale nepodaří se aplikaci nainstalovat. V telefonu si otevřete odkaz Aplikace Mapy.cz a po kliknutí na Nainstalovat Vás telefon vyzve v čem se má odkaz otevřít. Zvolte Google play a nainstalujte aplikaci.

Pěkný den, Ondra

Jana Helpdesk • Moderátor

13.8.2020 v 15:25

relevantní
Dobrý den,

k reakcím výše si dovolím vysvětlení. "Ukončení podpory" nebylo rozhodnutí uživatele starších Androidů "odříznout". Šlo o praktický důsledek ukončení zastaralé technologie.

V březnu tohoto roku jsme po delších přípravách začali ukončovat podporu zastaralého bezpečnostního protokolu TLS 1.1. Šlo o krok, který provedla celá řada poskytovatelů (podobné kroky u svých služeb prováděl ve stejný čas i Google, Mozilla, Apple apod.). TLS 1.1 je protokol pokládaný za zastaralý; aplikace Mapy.cz tak nově komunikuje pouze na moderních protokolech TLS 1.2 a 1.3.

Bohužel starý Android 4.4 neumí TLS 1.2 a 1.3. Jelikož Google tyto staré Androidy už neaktualizuje, víme jistě, že Android 4.4 už nikdy nedostane aktualizaci s podporou nových TLS. Tím tak nevyhnutelně dojde k tomu, že na něm aplikace přestanou fungovat.

Chápeme, že tím mohla některým uživatelů vzniknout komplikace, existuje však nutnost určitého postupného technologického vývoje, kterou je třeba respektovat. Nemůžeme služby provozovat na protokolech, které jsou globálně pokládané za zastaralé a tedy i potencionálně nebezpečné. Více se dočtete v tomto vlákně a naší nápovědě

Pěkný den
Jana

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Nevidim Mapy.cz v google play store

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)