Fórum nápovědy

Seznam

Výchozí zobrazení

Tom Kolínek

4.10.2018 v 9:40

Jak nastavit výchozí zobrazení, místo Prahy jiné město.

Jana Helpdesk • Moderátor

11.10.2018 v 9:51

Dobrý den,

výchozí zobrazení (město) se nenastavuje, ale detekuje se automaticky. Pokud se Vám detekuje špatně, tak zkontrolujte nastavení internetového prohlížeče a systému, zda máte povoleno sdílení polohy s aplikacemi a weby. V neposlední řadě také záleží, co má uvedeno IP adresa, kterou používáte, to případně konzultujte s poskytovatelem internetu.

Pěkný den, Jana

Jan Tykvart

6.1.2019 v 22:12

Také se mi změnilo u všech zařízení vychozí na nějaký vojenský ujezd.

Jkaderka

3.6.2019 v 13:50

Dobrý den,
co to znamená "co má uvedeno IP adresa, kterou používáte"? Záznam o naší síti v RIPE? Nebo je to sídlo vlastníka autonomního systému, jehož je naše síť součástí? Jinými slovy, odkud mapy.cz čerpají údaj o stanovišti? Rád bych znal technické detaily.

Jiří Zlámal

7.1.2021 v 10:09

Nám to v práci (Brno, připojení přes ADSL T-Mobilu) detekuje jako výchozí polohu Ostravu. Takže asi jde o to, kde je registrovaná IP adresa vašeho poskytovatele.
Doma mi "obecní wifi" hlásí polohu přesně. Asi to někde jde a někde ne (myslím tím, že je to o ochotě poskytovatele se tím zabývat).

Dali ac

7.7.2021 v 9:20

Poskytovatel připojení nám dává IP adresu, která má lokaci psanou v Brně...skutečně je pro vás takový problém umožnit uložení výchozí pozice prohlížeče bez ohledu na to, co hlásí IP adresa?? Stačí jdna cookie..

Josef Poláček

1.8.2021 v 22:30

"V neposlední řadě také záleží, co má uvedeno IP adresa, kterou používáte..." - to je Maďarsky? Odpověď hodna profesionála/lky! Nebo helpdesk Seznamu laškuje s uživatelem?
IP adresu jsem neměnil, mám ji stále stejnou už roky. Po promazání cookies a cache v prohlížeči se moje "poloha" změnila na oblast Brněnska (tam můj provider určitě nesídlí). Co se tedy ve Firefoxu musí nastavit, aby se dosáhlo předešlé funkčnosti?

Petr Daněček

8.12.2021 v 8:22

Přitom mapy.cz nabízejí možnost uložit polohu domov a práci.
Chápu, že u map v mobilu dává poloha podle GPS smysl, ale v prohlížeči na PC, kdy je polohová služba v řadě případů nefunkční (např. při použití VPN), se výchozí poloha stává zcela nahodilou.
Mimochodem u google map problém s výchozí polohou není, vždy nastaví polohu jakou mám uvedenu pro "domov".

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Petr Daněček

16.12.2021 v 19:36

Domov a práce lze nastavit i díky vyplnění a najítí adresy..

Lewis Jack reagoval na příspěvek od Jana Helpdesk

3.8.2022 v 17:05

Já mám problém v tom, že po spuštění mapy.cz v webovém prohlížeči na ntb se jako výchozí místo zobrazení zobrazí toto: https://mapy.cz/zakladni?x=15.031622&y=49.019788&z=13. Přitom bydlím v Ostravě a dříve se mi po spuštění zobrazovala Ostrava. Já jsem se díval na mapu v okolí Nové Bystřice a ta webová stránka si to asi nějak zapamatovala. Je to stejné jak a Apple ntb, tak na Windows ntb. Sdílení polohy mám povoleno a po kliku na tlačítko Moje poloha se zobrazení posune správně na mou polohu. V aplikaci na Android telefonu to vše funguje tak, že po spuštění aplikace je aktivní vyhledání polohy a mapa se nastaví tak že modrý terčík Moje poloha je uprostřed displeje. Uložil si ten prohlížeč (Google) někde v historii nebo v cookies tu polohu z jižních Čech a teď si ji jako první otevře nebo je to někde jinde? Jak to lze opravit? V historii prohlížeče ta adresa však není. Jak nastavit mapy.cz nebo prohlížeč, aby se zobrazila alespoň přibližně správná část mapy? Nemusí být aktivní funkce Moje poloha, ale klidně může...
Podotýkám, že to předtím normálně fungovalo a už se mi to stalo několikrát, když jsem byl s ntb mimo Ostravu a prohlížel jsem si mapy na ntb. Možná se to opět po nějaké době vrátí, ale jak to odstranit vědomě?

Jakub • Mapy.cz

5.8.2022 v 9:29

Dobrý den, pro přihlášené uživatele připravujeme novou možnost si nastavit v Nastavení webových map své výchozí pozice, na které se Vám mají mapy.cz otevírat. Mělo by být publikováno během srpna. Jakub, mapy.cz

Jiří Třešňák reagoval na příspěvek od Jakub

29.8.2022 v 15:38

Dobrý den,
v Nastavení jsem si podle doporučení pro webové stránky nastavil jako výchozí zobrazení svoje město a také typ mapy - turistickou, ale ani po odhlášení a přihlášení nenastal ve zobrazení žádná změna. V Nastavení oboje uložené je.
Děkuji

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jiří Třešňák

1.9.2022 v 17:23

Dobrý den, po nastavení je nutné ze stránek odejít - zavřít mapy.cz a znovu mapy otevřít v novém panelu/oknu. Případně zkuste vymazat historii a cookies, jestli to nepomůže. Napište nám prosím přes ikonku "Chyba v mapě" dole vpravo nad mapou, budeme s Vámi komunikovat napřímo. Jakub, Mapy.cz

Vladimír Nerud

30.9.2023 v 23:32

V poslední době (cca měsíc) se mi na PC zobrazují mapy viz obrázek v příloze, tedy jen šedé pozadí, případně kousky mapy, zbytek zašedlý. Nevíte, kde může být problém? Děkuji
UA:Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/117.0.0.0 Safari/537.36

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Vladimír Nerud

9.10.2023 v 10:57

Dobrý den, máte stále stejný problém? Zkuste vymazat cookies a historii jestli to nepomůže. Zkuste případně jiný prohlížeč. Díky

Martin Cožík

27.2.2024 v 19:50

Dobrý den,

zmizela mi letecka mapa vedle mapy základní ( ted tam zustalo jen 3d pohled a panorama )..................takže musím vždy otevrít a prekliknout .......pomoooooooooooooooooooooooooooc :((((

Martin Cožík

27.2.2024 v 19:50

Dobrý den,

zmizela mi letecka mapa vedle mapy základní ( ted tam zustalo jen 3d pohled a panorama )..................takže musím vždy otevrít a prekliknout .......pomoooooooooooooooooooooooooooc :((((

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Výchozí zobrazení

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)