Fórum nápovědy

Seznam

automatické přesměrování en.mapy.cz

Ferda mravenec

11.9.2017 v 18:53

Dobrý den,
protože mám v prohlížeči nastaveno anglické prostředí, tak se mi adresa mapy.cz automaticky přesměruje na en.mapy.cz
Existuje nějaká adresa, kde by byly mapy v češtině a nepřesměrovávaly se? Třeba cz.mapy.cz Nebo jiný vychytávka?
Jiné stránky takovéto adresy mívají, pro lidi co chtějí stránku ve vybraném jazyku.
Děkuji
Svoboda

n a m e

16.9.2017 v 21:33

Stejný problém, systém český, firefox český. Mapy nejsou česky a nejdou přepnout, vždy jsem přesměrován na anglickou verzi. Nevíte někdo čím to? Dík

Honza Štěpán • tým Mapy.cz

18.9.2017 v 9:19

relevantní
Nově respektujeme nastavení prohlížeče - hlavičku accept_language jakou máte nastavenou uvidíte např zde

https://www.whatismybrowser.com/detect/what-http-headers-is-my-browser-sending

sekce accept_language měla by být něco jako cs... Pokud není, je potřeba v nastavení prohlížeče změnit preference jazyků.

Termitovo

18.9.2017 v 11:11

Vpravo dole je možnost zvolit jazyk, jsem teď zjistil.

Taky by vás neubylo, kdybyste udělali odkaz na který jsem se ptal výše.

Vlad SP

25.11.2017 v 9:57

Chovani je trosku hloupe. Kdyz mate GUI browseru anglicke, natvrdo se vam pri novem spusteni browseru vnucuje anglicke prostredi mapy.cz, prestoze jste si ho pri predchozim prepnuli do ceskeho. Kdyz ovsem to same udelate naopak, tj. prepnete si GUI browseru do cestiny, najednou pravidlo "GUI mapy podle GUI browseru" neplati a nastaveni se neztrati. Vyvojari by se meli trosku podrbat na hlave a v pripade nastaveni anglickeho GUI v prohlizeci dovolit tez zapamatovani lokalizovane verze webu a ne podstrkavat uzivateli co nechce. Pracoval jsem v korporaci, kde bylo bezne, ze veskery uzivany SW nebyl lokalizovan, tj. OS, IE, ale to prece neni duvod, proc by na me web nemohl mluvit cesky.

Jana Helpdesk • Moderátor

14.8.2018 v 15:41

Dobrý den,

zde jen dodám, že ani nemusí být rozhraní prohlížeče v angličtině, ale záleží na nastavení preference jazyků pro webové stránky. Rozhraní tedy může být česky, ale v nastavení prohlížeče může být stále angličtina s vyšší preferencí než čeština a Mapy.cz se zobrazí v angličtině.

V Chrome je to např. Nastavení > Jazyk. Pokud je zde jen angličtina, nebo oba, ale čeština je jako druhá, Mapy.cz budou anglicky. A to nehledě na tom, v jakém jazyce je UI.

Pěkný den, Jana

BadMusic

29.3.2019 v 11:10

Určitě exisituje řešení. Stejný nastavení přesměruje google.com/maps na českou verzí (chci v angličtině) a mapy.cz na anglickou verzí (chci v češtině). To je blbost! Vyřešte to!

Jakub Maják

8.4.2019 v 9:58

relevantní
Dobrý den,
v panelu na stránce lze vpravo dole pod logem mapy.cz změnit jazyk.

Karel Lejska reagoval na příspěvek od Jakub Maják

27.9.2019 v 12:45

Jakub: já tam mám "Čeština" a všechno mám v angličtitě. Pokud se ten jazyk pokusím změnit, tak to nefunguje. Možná je to tím, že nejsem zalogovaný. Zalogovat se ale nemám zájem.

Miloslav Jaroš reagoval na příspěvek od Jakub Maják

18.9.2021 v 11:02

Díky moc - jasně, stručna, ale hlavně 100% FUNKČNÍ rada.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

automatické přesměrování en.mapy.cz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)