Fórum nápovědy

Seznam

Sdílení premium účtu (např. v rodině)

Jiří Boháč

31.1.2025 v 11:42

Mám dotaz na sdílení premium. Jste v pohodě s tím, pokud si třeba v rodina založí jeden účet, na něm zaplatí premium, a pak ho budou všichni na mobilech používat?

Když jede rodina se 3 dětmi do ciziny, je fajn aby každý měl na mobilu mapu, ale přecijen platit to premium 5x mi přijde trochu moc.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

7.2.2025 v 8:17

Dobrý den, bohužel tento postup není legální z pohledu podmínek Mapy.cz Premium - bod 17.
https://licence.mapy.cz/?doc=mapy_pu

Děkujeme za pochopení.

Lm 386 reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

8.2.2025 v 6:18

Aha, tak už to není legální ( to jsem nevěděl ) - o premiu bylo napsáno hodně článků, ale tohle nám jaksi zapomněli sdělit. Sice to nikdo nepotvrdil, že je to technicky možné, ale znáte českého člověka.
O další důvod navíc proč neuvažovat o zakoupení toho prééémia.

A to jsem o tom jednu dobu vážně uvažoval.

Jan Buriánek

8.2.2025 v 10:18

Také si myslím, že povolení sdílení pro třeba 10 lidí by nebylo od věci. Licenčně to třeba omezit jen pro úzký rodinný okruh, místo zákazu.

Použít sdílení asi půjde, obzvlášť pokud nebudete používat zařízení naráz. Předpokládám, že když mám svůj náhradní mobil, tak že i v něm můžu mít premium. Proč také ne? To licence nezakazuje. Vozím s sebou náhradní mobil v brašničce, dělám dlouhé okruhy na kole a mám mobil na řidítkách. Když se vyflákám, a mobil se rozbije, tak si náhradím můžu zavolat o pomoc, nebo prostě v pohodě dojet podle navigace, protože tam, kde zrovna jsem, to většinou neznám.
Někdo jiný může mít třeba svůj pracovní a svůj soukromý mobil. Bude-li mít mapy v obou, bude je mít logicky pod stejným účtem.

Licenční zákaz lidem nezabrání v tom, aby to sdíleli. Jen ta zahořklost u toho bude. Všude mají rodiny s dětmi nějaké slevy. V Mapy.cz tedy ne. Když má někdo více dětí, není to snadné utáhnout.
5x 249,- = 1.245,- Kč. Každý rok. Za co???

Možná to mají nebo do budoucna budou mít v Mapy.cz ošetřené, že v jednom čase nebude moci být přihlášeno více mobilů ke stejnému účtu. Technicky to omezit jde. Ale jestli to už je nebo není omezeno netuším, nezkoušel jsem to.

Ještě by asi bylo možné zřídit nějakou multilicenci, pro třeba těch 5lidí, plácnu třeba za 349,- Nebo pro 10lidí za 449,- Nebo obojí, volitelně.
Nejspíš by s tím lidé neměli problém, mít to legálně pro celou rodinu, za nějakou rozumnou částku, než platit násobky ceny za každého člena rodiny.
Technicky třeba takto: zaplatil bych multilicenci a pak bych měl v účtu (stačilo by na webu) položku sdílení platby, kde bych mohl zadat odpovídající počet emailových adres, kterým bych tím přidělil sdílené premium.

Já osobně bych si multilicenci určitě zaplatil.

Co by bylo programátorsky snažší naprogramovat a udržovat? - omezovat možnost použití více mobilů pod stejným účtem, nebo umožnit multilicenci?

Adres Antyspamowy

3.3.2025 v 20:02

I always go to the mountains with my wife. We are logged into the same account on both of our phones. This is a must. When one phone runs out of battery, we use the other. I am considering buying premium, but why should I pay 2 subscriptions in such a situation? It is unfair. Up until now, I have always recommended all my friends to use mapy.cz. Now I will modify my travel websites by removing all information about mapy.cz.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Adres Antyspamowy

4.3.2025 v 13:09

If both phones are under the same account (logged in with the same email and password), you will, of course, only pay once. The payment applies to the account, not the phone.
Once you pay on one phone, the premium will automatically be available on the other phone as well, as long as it is logged into the same account.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Sdílení premium účtu (např. v rodině)

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)