Vladimír Sladký
včera 21:01
Jezdím na kole gravel a z počátku mi vyhovovalo že jsem si mohl udělat okruh opravdu kudy jsem chtěl, ale teď když dám silniční kolo, tak mně to nepustí i na polní a lesní cesty a když dám horské kolo, tak mně to nepustí ani s průjezdními body na silnice s větším provozem kterými běžně jezdím a místo toho navrhne cestu nesmyslně dlouhou a často i další dokonce kus zpátky a takovým terénem, že se to na tom gravelu opravdu projet nedá ☹️ Když už se teď tedy za ty mapy platí, tak nešlo by to místo výběru kola jenom toho silničního a horkého udělat ještě volitelnou další možnost a tedy tak že by to fungovalo tak jako dřív a opravdu to tu trasu vytvořilo všemi průjezdními body které jsem zadal a nesnažilo se to tak tedy vyhýbat ani těm silnicím s větším provozem, anebo naopak navrhovat za každou cenu cestu mnohem delší a navíc samozřejmě i horší? ☹️ Nejlépe bych si to představoval tak, že když si vytvořím pomocí průjezdních bodů okruh pro cyklovýlet (tak jako to dělám běžně), takže by to tedy všechny ty body přesně projelo a preferovalo všechny silnice (a zvlášť pokud tam samozřejmě vložím ten průjezdní bod) a pokud dám nějaké body záměrně na ty lesní a polní cesty, tak aby se to tedy určitě nesnažilo vyhýbat ani jim, ale třeba by je to v té naplánované trase jenom označilo jinou barvou, aby z toho bylo patrné, že ty cesty nejsou svou kvalitou moc vhodné pro silniční kolo, ale spíš pro toho gravela ? Kdo má gravela, tak se opravdu nechce vyhýbat i hezkým silnicím, ale zároveň si rád projede i nějaké hezké úseky lesem ne moc náročným terénem a ta nynější volba jenom mezi kolem silničním a horským teď bohužel už i takové hezké trasy bohužel vůbec plánovat neumožňuje. Děkuji