Fórum nápovědy

Seznam

Nefunkční odebrání aktivit ze složky

Standa Komínek

15.4.2024 v 10:15

Pokud naimportuju upravenou aktivitu z gpx (kvůli problémům se Stopařem, viz toto vlákno: https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/172745/1) a uložím ji do Moje mapy, tak kromě Aktivit je přiřazená ještě ve složce "Místa a trasy" (případně v jiné podsložce, kterou vyberu při ukládání). Když ji ale chci mít jen v Aktivitách a dám ji z této složky odebrat (3 tečky - Odebrat ze složky), nic se nestane.
Mátě někdo podobný problém nebo se to děje jen mně?

Jan Kuchař

15.4.2024 v 10:31

Děje se to asi všem, protože mě se to děje také, ale není to jen i tras zpětně importovaných do aktivity, ale i přímo u záznamu Stopaře který se při ukládání uložil i do složky.
Pokud záznam odeberu v aktivitách, odebere se i ze složky kde byl uložen.

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Jan Kuchař

15.4.2024 v 11:01

Když ukládám přímo ze Stopaře, tak mám možnost uložit tento záznam "napřímo" bez nějaké podsložky (na telefonu). Žádnou složku vybírat nemusím. Alespoň to tak mám zafixované, nemohu teď vyzkoušet. Pokud ale ukládám importovanou aktivitu, tak složku, případně podsložku, vybrat musím (přes web).

Jan Kuchař

15.4.2024 v 12:05

Při ukládání Stopaře je volitelné nastavení zda chcete uložit aktivitu i do složky

Standa Komínek reagoval na příspěvek od Jan Kuchař

15.4.2024 v 12:39

Jo, o tom přeci píšu. Pokud NECHCI aktivity přidávat do složek, tak u Stopaře tuto volbu mám (viz vaše příloha), zatímco u importované aktivity z gpx přes web MUSÍM nějakou složku vybrat vždycky. A pak je problém s tím odebráním, o které mi právě jde...

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Standa Komínek

15.4.2024 v 16:51

Tak jsem to vyzkoušel, a mohu potvrdit, že odebrání ze složky skutečně nic neudělá, ani opakovaně. K tomu jsem měl vypnutý adblock a po provedení příkazu jsem různě dělal i tvrdou přeaktualizaci webu (ctrl + F5), aby to nebylo třeba jen v mezipaměti.

Zkusil jsem kousek popojít a udělat záznam, a to jde skutečně neuložit do složky. Ale když jsem ještě jeden další záznam dal ukončit s uložením do složky (abych měl to zaškrtávátko zapnuté a příště na to nezapomněl :), tak to také nejde ze složky na webu již odebrat. Stejné chování, jako import.

Ta funkce "Odebrat ze složky" nefunguje.

Zkusil jsem záznam přidaný ve složce přidat ještě do další složky (tedy do dvou složek) a nejde to odstranit ani z jedné.
Chování je tedy zcela stejné pro záznam i import, jen u importu to nejde bez uložení do složky, což tak je od začátku.

Přesunutí, tedy dát "upravit" a tam zvolit jinou složku naštěstí funguje.

Teprve smazání z aktivity to odstraní všude...

Což zase vadí mě, že nejde záznam odebrat z aktivity tak, aby zůstal ve složce. Jde o to, že když nějaký záznam opravím, tak bych chtěl ale zachovat originální záznam na webu, tedy v nějaké složce, a přitom aby nebyl započítaný v aktivitách, protože tam budu mít ten opravený. A v budoucnu bych se mohl k originálu vrátit, až třeba přidají nějaké funkce, protože originál záznam má interní informace o pozastavení, kdežto export ne. A kdo ví, co vše v originálech ještě může být.
Ale nestěžuju si, Mapy.cz s takovýmito machinacemi se stopami a exporty/importy nepočítají. Takže jen doufám, že nějaká funkčnost exportu/importu naopak neubyde...


Standa Komínek

2.5.2024 v 6:57

Vyzkoušel jsem, že se to dá obejít odebráním aktivity ze složky v aplikaci a následnou synchronizací.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Nefunkční odebrání aktivit ze složky

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)