Fórum nápovědy

Seznam

Změnění mapy

karel horn

26.3.2024 v 20:24

Dobrý den, už zase jste změnily zobrazení výběru map. Když už jsem si zvykl kde je která mapa, tak jste změnily jejich umístění na obrazovce. Co je dobrý, že si jednoduše můžem nastavi v mapě: turistycký trasy, aktuální dopravu, katastr. . . .
Bylo by dobrý kdyby šlo si nastavit si nejpoužívanější mapové podklady do popředí, často přepínám mezi turistickou a leteckou a v tomto nastavení je musím pořád rozklikávat v menu map.
Třeba stálé zobrazovaná nabídka 3D pohled je pro mne úplně zbytečný.

Vladimír Fryček

26.3.2024 v 22:58

Rozhodně leteckou mapu využiji častěji, než 3D.
Proč na toto nejsou dělány nějaké ankety? Zase změna k horšímu

xjan

26.3.2024 v 23:41

To byla změna k horšímu! Nešlo by to vrátit? Proč musíme klikat ještě na ostatní mapy??? Dřiv tam byly přehledně všechny typy. Navíc zimní mapy já k ničemu nepotřebuju, ale 19. století ano. Kdybych si tak aspoň mohl navolit, kterých 5 typů vidím v základu. Ale stejně to dřív bylo lepší. A proč nejsou mapy z 19. století k dispozici i v anglické verzi en.mapy.cz?

Filip

28.3.2024 v 8:32

Pošlete jim váš názor na změnu přes "Nástroje" - "Připomínka k mapy.cz", čím více zpětných vazeb dostanou, tím dříve to změní k lepšímu.

Standa Komínek reagoval na příspěvek od xjan

28.3.2024 v 9:04

Aktuálně se to zobrazuje tak, že ty nejvíce používané mapy jsou v popředí, méně používané pod ostatními. Konkrétně pro vás je asi ten jeden klik navíc komplikace, ale vy zase pochopte, že zimní mapa zajímá více lidí než "doplňková" mapa z 19.století...
Ale jinak souhlas, že pokud by tohle šlo nastavit uživatelsky, bylo by to úplně parádní! Třeba se toho v budoucnu dočkáme :-)

Roy Orbison

29.3.2024 v 9:45

Tato změna není špatná a vnímám ji pozitivně. Pro mě bylo předchozí rozložení horší, protože mi dávalo prakticky zbytečné volby. Přímý výběr vrstev (nejlépe uživatelsky konfigurovaných) by byl skvělý:

- turista,
- letadla,

Hybridní mapa trochu chybí, ale současná verze letecké mapy s POI je docela dobrá.

Pokud to není problém, můžete přidat možnost přesměrování a upravit mapy OSM ? Často navštěvuji maps.cz a pokud chci něco upravit ve své zemi, musím polohu najít znovu na jiné mapě nebo přímo v editoru.

Steve Ullrich

1.4.2024 v 21:22

Why did the access to the "additional" map from the 19th century disppear? I used these 19th Century maps often to trace my Czech ancestor's locations. As the original records used these historical names, which were often a German version, the place names on the current maps make it impossible now to determine the historical names. This was easy to determine by switching between the modern and 19th Century maps.

Jiří Kučera reagoval na příspěvek od Steve Ullrich

2.4.2024 v 1:32

Hello Steve,

you can access the historical map by switching to the Czech language version of the map, hovering above the "Změnit mapu" button, going down to the "Ostatní mapy" option and clicking at it, and then selecting the "Z 19. století" option.

Mapy.cz team, please, revert the changes of the UI back to what it originally was.

Matic K.

2.4.2024 v 10:40

I think they should put back the "Aerial" button to be able to quickly switch from Outdoor to Aerial. They could just put it next to the 3D button and it would be fine.

Jakub Kraft

2.4.2024 v 13:08

Existují klávesové zkratky CTRL+SHIFT+[1-5], ale protože se ještě mohou měnit a nebo zmizet bez náhrady, tak nejsou nijak oficiálně oznamovány.

Honza Vošahlík reagoval na příspěvek od Jakub Kraft

2.4.2024 v 17:08

Díky, zajímavé, to jsem neznal...
(v prohlížeči Edge mi to funguje pouze v kombinaci s čísly horního řádku, nikoliv na čísla numerické klávesnice)

Jakub Kraft reagoval na příspěvek od Honza Vošahlík

2.4.2024 v 20:21

Na numerické některé kolidují se zkratkami samotného prohlížeče, které jsou i docela užitečné. Ty v řádce sice také, ale s méně používanými. I proto je zde nenulová šance, že zkratky opět zmizí.

Jan Buriánek

2.4.2024 v 20:43

Tenhle, i ten druhý příspěvek volá hlavně po možnosti rychlého krátkého přepnutí na leteckou a zpět. Taky to používám (bohužel dnes již jen "používal"). To samé na fb, také mnoho příspěvků, právě (jen) s tímto problémem. Plánování pro turistiku je jedna z hodně používaných funkcí a průběžné kontrolování stavu cesty při plánování je nezbytné. Přepnutí na leteckou a zpět to řeší. Řekl bych, že vlastně jiné výhrady k novému vzhledu menu většinou ani nejsou, je to povedené. Chybí jen ta drobnost, kterou mnozí používali. Tlačítko letadla žádné významné místo nezabírá.

Tyhle klávesové zkratky se mi ani nechce komentovat, abych nepřispíval k jejich případnému zrušení. Ale zkoušeli jste to???
Levačkou to nejde, tři klávesy naráz a ještě trefit č. 2 nebo 3. Takže se pustit myši a obouruč, a opět se přezasoustředit na klávesnici, kde přesně jsou klávesy 2 a 3. To je rychlejší ta myš.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Změnění mapy

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)