Fórum nápovědy

Seznam

Bílá místa a nefungující přiblížení

Luděk Smolík

5.12.2023 v 12:52

Dobrý den, nemohu přijít na to, proč se mi nezobrazují mapy. Zobrazují se bílá místa, mapy se nenačítají, přiblížení katastrálních map také nefunguje.
- nefunguje v Google Chrome, Firefoxu, Edge, Opeře
- částečně omezeně funguje v Brave a Vivaldi

Počítač: Dell, W11, Nvidia. Podrobnosti připojuji v příloze.

Na stejné síti se stejným poskytovatelem připojení, stejným nastavením DNS atd., je několik dalších počítačů. Všechny fungují normálně.

Děkuji moc za pomoc!
Luděk

Jan Buriánek

5.12.2023 v 14:01

To nevypadá na problém s grafikou, okna se vám zobrazují, ale z nějakého důvodu to pořádně nečte dlaždice.
Zkuste vypnout antivir, případně i adblock atp.
Zkuste zapnout (třeba v Chrome) menu další nástroje > nástroje pro vývojáře a kouknout do konzole, jestli to nehlásí nějaké chyby, nebo do okna se sítí, jestli to posílá požadavky na dlaždice a dostává to zpátky odpovědi.
Podle toho, jak popisujete problém, to "musí" být někde v té komunikaci, nejspíš web dlaždice poptá, ale nedostane je zpátky, nějaký firewall to na vašem PC nedovolí...
Restart PC jste předpokládám zkoušel.

Luděk Smolík

5.12.2023 v 17:40

Dobrý den, děkuji moc za odpověď. AdBlock tam není.
Antivirus a firewall je Bitdefender. V logu antiviru nic není.
Síťová nastavení jsou v pořádku, rychlost internetového (i místního) připojení také v pořádku.
Máte pravdu, že dlaždice to nenačítá.
Zkoušel jsem vyčistit mezipaměť prohlížeče. Vypadalo to, že to chvíli funguje, ale nakonec to nepomohlo.
Dělají to ale i ostatní prohlížeče, proto je to záhada.
Zkusím ještě pohledat (je záhada, proč to dělá jen tento jeden počítač, ostatní (s víceméně shodným nastavením) problém nemají.
Dokonce jsou dva ve stejné místnosti, jeden funguje, jeden ne.
Antivirus i jeho konfigurace (politika) je stejná.
Síťovou zásuvku jsem také kontroloval..
Počítač jsem také restartoval, aktualizoval i kontroloval, jestli nejsou Windows poškozené.
Budu pátrat dále. Ještě jednou děkuji.

Luděk Smolík

5.12.2023 v 19:35

Tak zdá se, že to skutečně blokuje antivirus (Bitdefender). Jen nemohu přijít na to proč, protože nastavení, výjimky i politika je shodná.
Napadá mne ještě, jestli to nekoliduje s nějakým předinstalovaným softwarem od Dellu.
Ale rozhodně bez antiviru (zkoušel jsem odinstalovat) se stránky načítají.
Ale bez antiviru / firewallu počítač nechat nemůžu..

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Luděk Smolík

5.12.2023 v 21:11

:)
Ano, co počítač, to kombinace hardwaru i softwaru originál...
A do toho aktualizace W11...
Je spíš s podivem, že to většinou chodí..........

Luděk Smolík

6.12.2023 v 21:02

:-) Máte pravdu. Jenže to musím nějak vyřešit. Začínám mít podezření na nějaký hlubší problém. A jako obvykle.. vůbec se tyhle komplikace nehodí.. :-(

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Luděk Smolík

6.12.2023 v 21:25

S tím už nepomůžu. Sám bych to nechtěl řešit. Držím palce.
Nicméně podaří-li se Vám to, písněte sem výsledek, může se to hodit dalším.

Jan Kouč

18.7.2024 v 21:27

Mám stejný problém. Firefox i Chrome, letecké mapy se nenačtou, jen prázdné dlaždice. V anonymním režimu prohlížeče to funguje normálně.

PU DL reagoval na příspěvek od Jan Kouč

12.9.2024 v 21:51

Dobrý den, prosím vyřešil jste? děje se mi to samé. Předem díky

Jakub • Mapy.cz

17.9.2024 v 8:43

Zkuste ještě vymazat cookies a historii, mohlo by to pomoci. Speciálně pokud funguje v anonymním okně.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Bílá místa a nefungující přiblížení

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)