Fórum nápovědy

Seznam

Nelze zaškrtnout www.google.com jako podporované url

Kassdav

31.7.2023 v 20:31

Jako kurýr Woltu jsem využíval hlavně Mapy.cz pro navigaci ve městě. Oficiální aplikace Wolt kurýrů nemá možnost nastavit si Mapy.cz jako defaultní navigaci, takže si člověk nastavil Google mapy a v androidu pak zaškrtl Mapy.cz jako defaultní navigaci. Vše fungovalo asi rok, než z ničeho nic přestalo. Delší dobu jsem se pídil po důvodu proč to nefunguje nyní a přišel jsem na následující. Když zakážu aplikaci google map, otevírá se prohlížeč s url linkem www.google.com .. Když se podívám do nastavení Mapy.cz, kde je možnost otevírat podporované url linky přímo v aplikace Seznam map, je tu právě odškrtlá možnost www.google.com.. Když jí zaškrtnu, odejdu, opět se odškrtne.. Z nějakého důvodu se tedy nedá zaškrtnout link www.google.com, což právě zapříčinilo to, že již nemohu jendoduchým kliknutím používat Mapy.cz k navigaci k zákazníku, protože aplikace Woltu generuje link www.google.com .. Předpokládám, že problém musí být přímo v aplikaci Mapy.cz, neboť podporované url si nastavuje právě přímo Seznam. Rád bych tedy poprosil o pomoc a případné předání na IT oddělení, kde by problém snad mohli vyřešit. Zakopaný pes totiž bude právě v tom, že nelze zaškrtnout tento url link. Děkuji
relevantní

Tomáš Krabač

1.8.2023 v 8:03

relevantní
Dobrý den,

ono je to celé trochu komplikovanější, tak se to zkusím trochu přiblížit.

Aplikace Mapy.cz jen říká, jaké url linky podporuje. O tom, jaká aplikace se po otevření url ve skutečnosti otevře rozhoduje aplikace, která ji otvírá a systém. Aplikace Mapy.cz sice říká, že podporuje i Google odkazy, ale jako ověřené má jen odkazy Mapy.cz, proto dostanou přednost Google Mapy.

Google občas změní, jak se pracuje s externími odkazy. Jednu dobu tu byl dialog na výběr aplikace, pak přišla možnost provázání aplikace a webové stránky a od Androidu 12 se to zase změnilo, že je víc tlačeno provázání aplikace a webové stránky.

Nevím, jakou url používá Wolt pro otevření navigace, ale pokud by chtěl nabídnout víc navigačních aplikací, obávám se, že by to musel změnit ve svojí aplikaci. Třeba Booking umí otvírat více mapových aplikací.

K Vašemu problému. Můžete zkusit odebrat Google Mapám otvírání podporovaných odkazů. Mělo by to být na stejném místě, jako jste to našel u Mapy.cz. Pak by to mohlo jít nastavit pro Mapy.cz

Bohužel všechno toto je i závislé na konrkétním výrobci telefonu, respektive jeho nadstavbě.

Tomáš Krabač reagoval na příspěvek od Kassdav

2.8.2023 v 8:03

relevantní
Teď mně došlo, že ta Google url bude nějaká zakódovaná a dekódovat jí bude umět asi jenom Google. Kdyby Wolt používal obecná url schémata https://developers.google.com/maps/documentation/urls/android-intents tak by to šlo. Asi to i dřív Wolt dělal a mohli to používat ostatní navigační aplikace, protože ta nejsou vazaná na konkrétní webové stránky.

Tomáš Krabač reagoval na příspěvek od Kassdav

21.8.2023 v 8:35

relevantní
Zkuste získat ten link, který aplikace Woltu vygeneruje určitě by to pomohlo.

Za Android vývoj Mapy.cz,
Tomáš Krabač

Tomáš Krabač reagoval na příspěvek od Kassdav

28.8.2023 v 9:32

relevantní
Ve zkratce:
to že není vyplněn start jako Moje poloha je spíš chyba, to bychom mohli opravit

Delší verze:
To, co používá Wolt jsou url určené pro vývojáře ostatních aplikací / webů, které chtějí uživatele poslat do Google map. https://developers.google.com/maps/documentation/urls/get-started Jak jsem psal na začátku, my jako aplikace jen říkáme, které url umíme zpracovat a dřív to dávalo smysl, tak se přidala podpora i těchto Google url, určena primárně pro Google Mapy. Každopádně naše podpora těchto Google url není kompletní a nedává nám moc smysl ji rozšiřovat. I ve vašich url je více informací a my si z toho bereme jen cílovou polohu.

S novými Androidy je komplikovanější pracovat s url jiných služeb. Pokud je doména google.com, tak výhradní právo pro používání mají aplikace od Googlu. Jako uživatel si toto chování můžete změnit, ale není to tak jednoduchá cesta. Musíte všem ostatním Google aplikacím říct "už google.com nezpracovávej" a u Mapy.cz říct "začni zpracovávat google.com". Jelikož u nás už jednou podpora pro google.com byla, tak u nás nic měnit nemusíme, jen opravit chybu, že pokud není známý start, zkusíme nastavit aktuální polohu. Ale větší podporu bych k tomu neočekával, protože za nás má spíš smysl podporovat obecné schéma, které není vázané na konkrétního majitele např. geo:latitude,longitude https://developers.google.com/maps/documentation/urls/android-intents

Jinak to že to nějakou dobu nefungovalo byla asi nějaká chyba u nás při dekódování té google url, ale zřejmě už opraveno.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Nelze zaškrtnout www.google.com jako podporované url

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)