Fórum nápovědy

Seznam

Moje mapy - Aktivity

asw seznam

7.6.2023 v 12:43

Dobrý den,, používám ukládání tras ze stopaře do aktivit. Na webu mapy.cz se mi začali zobrazovat při prohlížení aktivit všechny trasy najednou (v jedné mapě jsou červenou čarou zobrazeny všechny trasy které jsou uloženy v aktivitách, vybraná trasa je tučnější čarou) takže to působí nepřehledně pokud je více tras v jedné oblasti. Lze toto hromadné zobrazení všech tras najednou někde uživatelsky vypnout/zapnout? (někdy může být žádoucí zobrazit všechny tracklogy najednou ale ne vždy) V mobilní aplikaci se mi červený tracklog zobrazuje jen k vybrané trase. Případně šlo by do budoucna uživatelsky nastavit barvu trasy v mapě pro jednotlivé aktivity?

Děkuji

Jakub • Mapy.cz

7.6.2023 v 17:01

Dobrý den, sjednotili jsme zobrazení tras/aktivit a to včetně geometrií, byla to jedna z nejžádanějších funkcí. Nyní ještě odlaďujeme některé problémy, které nastaly. Například omylem se červeně zobrazují geometrie ostatních aktivit, pokud jste v detailu aktivity. Možnou změnu barvy trasy máme v seznamu, bohužel priority máme v tuto chvíli u jiných funkcí. U Moje mapy jsme nově na webu dali možnost řazení podle abecedy či data přidání. Snad během jednotek měsíců přidáme i možnost uživatelských poznámek ke svému obsahu.

asw seznam

8.6.2023 v 7:51

ok, děkuji za odpověď

Jakub • Mapy.cz

8.6.2023 v 16:01

Barevnost je již upravena. Z důvodu reakcí uživatelů, kteří mají velké množství aktivit (tras) ve složce Aktivity, jsme se rozhodli upravit i zobrazení ostatních geometrií v detailu jednotlivých aktivit (tras). Pokud ve složce Aktivity kliknete na danou aktivitu (trasu), v jejím detailu se již ostatní aktivity (trasy) nebudou vůbec zobrazovat. Vydržte prosím několik dní.

Ve složce Místa a trasy a podsložkách (nikoli tedy ve složce Aktivity) tato funkčnost zůstává, byla to se zobrazením geometrií jedna z nejvíce poptávaných funkčností. Pomůže to například, pokud si naplánujete např. dovolenou a do složky vložíte trasy/aktivity a body. I pokud jste v detailu, jste schopen překliknout na další obsah složky - na trasy či body, které s bodem/trasou/aktivitou v detailu souvisí.

Rozumíme ale že ve složce Aktivity, pokud jste v detailu dané aktivity (trasy), pro Vás již nejsou relevantním obsahem další aktivity (trasy) v této složce, proto je v detailu dané aktivity (trasy) u této složky zobrazovat nebudeme.

Jan Buriánek

16.6.2023 v 10:10

Když jste nedávno zavedli zobrazení všech záznamů, tak to bylo docela dobré. Dokonce jsem to chválil v jiných diskusích, kde se lidé ptali, jak to funguje.
Při kliknutí na Aktivity se vypíše seznam posledních několika záznamů (podle jakého klíče se určuje kolik se vypíše položek vpravo do menu to jsem nikdy nepochopil...) a k pouze k těmto aktuálně zobrazeným položkám se vykreslily stopy. Takže jich tam bylo jen několik a OK, pěkné. Prostě zobrazené jen poslední nejnovější záznamy.
Jak se zalistovalo seznamem dolů, tak starší položky přibývají a nově se tedy přidávali i nakreslené stopy. OK.

Nyní se ale vykreslují úplně všechny stopy rovnou po kliknutí na Aktivity. Nejen, že se celá mapa přematlá ikonkami, ale hlavně se s tím nedá pracovat.
Mám 632 aktivit a jejich vykreslení na notebooku trvá min. 8 sec !!!
Jinak řečeno, po kliknutí na Aktivity se 8 sec nic neděje a uživatel má pocit, že se to zakouslo.
S mapou se prakticky nedá pohybovat.

To není dobré řešení.

Jakub • Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

16.6.2023 v 15:50

Hezký den, děkuji za informace, předáváme programátorům. Něco s tím provedou :-)

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Moje mapy - Aktivity

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)