Fórum nápovědy

Seznam

Viditelnost komunikace pod trasou při plánování trasy

PETR OTRUBA

26.3.2023 v 0:00

Zdravím, při plánování nějaké trasy pro MTB tak používám naplánování z bodu A do bodu B. Pokud je to třeba nějaká delší trasa tak často nechci jet nějakou lesní stezkou. Takže si trasu procházím a často ji částečně přeplánovávám. Problém je v tom, že pod nakreslenou trasou není vidět co je to za typ cesty. Je to chvilku vidět při skrolování než se stačí dokreslit trasa. Nešlo by toto nějak vyřešit? Například možností posunu trasy kousek stranou? Nebo na nějakou klávesu (tlačítko) kdy při jeho stisku by se trasa schovala? Případně, není na to nějaká finta?

Jakub • Mapy.cz

27.3.2023 v 11:48

Dobrý den, finta na to není, Vámi naplánovaná trasa vede v ose cesty. Předávám redakci, zda na něco nepřijdou. Jakub, mapy.cz

Jan Buriánek

27.3.2023 v 15:48

Ahoj,
zde se zapojím. S tímto problém bojuju pravidelně, pan Otruba to napsal přesně, nevystihl bych to lépe.
Tuším, že by to uvítalo mnoho lidí.
To schování klávesou by bylo dokonalé.

Jakub • Mapy.cz

28.3.2023 v 13:25

Dobrý den, určitě to je dobrý nápad, píšeme si do seznamu možných doporučení a úprav. Prosíme jen o trpělivost, v tuto chvíli vývojáři pracují na jiných věcech a v plánu jsou jiné funkce. Případně se zkuste prosím za několik měsíců připomenout. Děkujeme. Jakub, mapy.cz

Ladislav Duboš

28.3.2023 v 13:58

Pri zapnutej navigácii v jazyku "slovenčina" je tón hlasu zdeformovaný (tón hlasu piskľavý) iba pri zvolení jazyku čeština (KOKO) je ton hlasu správny. Da sa nejako opraviť tón hlasu v slovenčine ?

PETR OTRUBA reagoval na příspěvek od Jakub

28.3.2023 v 19:46

Díky za reakci, budeme se těšit. Teď se dá s trochou trpělivosti použít finta, kdy stisknu klávesu plus a nebo minus a pak se překresluje mapa, tak trasa na chvilinku zmizí. Otázkou je, pokud má někdo rychlý počítač jestli se mu to nepřekreslí tak rychle že to ani nebude vidět. U mě překreslení pro menší / větší zoom (doba kdy zmizí trasa) trvá cca 1/2 sekundy.

Standa Komínek

29.3.2023 v 6:45

Určitě by tohle "vypnutí" nebylo na škodu. Každopádně vzhledem k tomu, že plánovaná trasa na kolo a pěší je vykreslena čárkovaně (modře), tak druh cesty jde v pohodě poznat i pod vykreslenou trasou... Pokud jsem tedy v režimu editace trasy a nikoliv jen v náhledu (např. když je trasa ve složce), tam je trasa plnou čarou (červeně).

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Standa Komínek

29.3.2023 v 10:44

Dobrý den, ano, ale dovolím si trošičku oponovat s tím, že díky čárkované stopě to lze poznat. Často nelze. Střídá se modrá a zřejmě bílá s vysokou průhledností, ale detail rozmazává.
Viz přílohy. V 1. je mezi každými dvěma body jiný typ cesty.
A u 2) je zvětšený detail, od bodu 7 vedou dvě různé cesty, nejde to běžným rychlým pohledem poznat jaké.
Jinak souhlas.

PETR OTRUBA reagoval na příspěvek od Standa Komínek

29.3.2023 v 14:25

Já tedy nevím, já tam nevidím vůbec nic podle čeho bych to měl poznat. Viz příloha.

Standa Komínek reagoval na příspěvek od PETR OTRUBA

30.3.2023 v 6:52

V příloze od vás se totiž "pod" modrou čárkovanou čarou zobrazuje šedivě ještě alternativní trasa a tam cesta opravdu vidět není. Takto by to ale mělo být jen v úsecích, ve kterých vede po stejné cestě ještě část alternativní trasy. Pokud budete mít vybranou pouze jednu trasu, tak tam by tato šeivá čára být neměla a trasa bude vypadat stejně jako v přílohách předchozího příspěvku, kde už to při přiblížení poznat lze.

PETR OTRUBA reagoval na příspěvek od Standa Komínek

30.3.2023 v 14:49

Díky za vysvětlení.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Viditelnost komunikace pod trasou při plánování trasy

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)