Tomáš Prčík
24.12.2022 v 15:07
Dobrý den,
na stránce https://budejovicka68.callidoreality.cz/ jsem pomocí kódu <iframe style="border:none" src="https://frame.mapy.cz/s/febusamole" width="100%" height="280" frameborder="0"></iframe> (kód vygenerovaný přímo na www.mapy.cz) vložil iframe s lokací bytu, který prodáváme.
Nicméně, iframe vygeneroval hromadu cookies. V souvislosti s tím mám několik dotazů:
a) Jedná se ve všech případech pouze o tzv. provozní cookies, nebo se jedná i o cookies, s jejichž uložením do úložiště by měl uživatel stránky projevit aktivní souhlas?
b) V případě, že iframe generuje cookies, s nimiž by měl uživatel projevit aktivní souhlas, poskytujete nějaký kód, kterým se vkládání cookies do úložiště ovládá. Abych mohl na web přidělat kód, který by zapřičinil, že by se sledovací cookies do úložiště uložila až poté, co by je uživatel stránky odsouhlasil?
c) V licenčních podmínkách požadujete, abychom uživatele stránek upozornili na to, že Seznam.cz bude zpracovávat jejich osobní údaje.
- kdo bude osobní údaje uživatelů webu zpracovávat? Seznam, a. s., nebo nějaká dceřiná společnost - zpracovatele osobních údajů bychom měli uživateli asi přesně identifikovat.
- Kde se má informace o tom, že uživatel se zpracováním osobních údajů souhlasil, uložit? Máme ji Seznamu nějak odeslat? Mohli byste nám prosím poskytnout kód na to odeslání.
- Ale hlavně, co když uživatel souhlas se zpracováním osobních údajů související s enbedem iframu od mapy.cz odmítne? Máme pomocí js iframe z webu vymazat?
d) Do úložiště byla uložena také cookies pocházející z webu httsp://is.hit.gemius.pl. Domnívám se, že byla do úložiště uložen v souvislosti s iframeme od mapy.cz Žádná jiná externí služba se totiž na naší stránce nevyužívá.
Ke cookies od gemius.pl mám tedy stejnou sadu otázek:
a) Jsou všechna cookies pouze provozní cookies?
b) Poskytnete nám prosím kód pro umístěni gemisu.pl cookies. Abychom mohli regulovat, aby došlo k jejich uložení až po odsouhlasení uživatelem stránky?
c) Poskytnete nám prosím kód pro uložení souhlasu se zpracováním osobních údajů pro gemius.pl?
Děkuji mnohokrát,
Tomáš Prčík
Tel. 775 70 60 10