Fórum nápovědy

Seznam

Geocoder - nenalezení adresy na mapy.cz

Ondrej Vazac

30.11.2021 v 13:30

Dobrý den,

za vývojáře logistického doplňku na platformě Shoptet řeším potíže v API napojení s nalezením a schválením adresy pro doručování geocoderem.

- používám Vaše API s mapovým podkladem pro validaci dostupnosti naší služby pro zákazníka na základě jeho vzdálenosti od adresy expedice na jeho doručovací adresu.

- U některých adres pro příklad při objednávce na e-shopu www.mysakdomu.cz a při zvolení v košíku dopravy Liftago, tak u adresy př. Lamačova 634/2, Praha, 152 00, Hlavní město Praha, Váš Geocoder informuje, že na tuto adresu nedoručujeme i přesto, že bychom podle naší specifikace, jelikož doručujeme do vzdálenosti 25 km měli adresu schválit.

- Můžete nám pomoci k opravě?

- V příloze posílám printscreen z průběhu objednávky.

Děkuji předem za odpověď.

Ondřej Vazač
Liftago

relevantní

Honza Laš • tým Mapy.cz

30.11.2021 v 14:40

relevantní
Dobrý den,
napište nám prosím na email api@mapy.cz více podrobností. Jakým způzobem geocoder voláte, jak vyhodnocujete zda se na místo doručí nebo ne atd..
Obecně mohu říct jen to, že uvedenou adresu geocoder (stejně jako mapové hledání) dokáže najít a vrátí k ní správné souřadnice. Jak tuto informaci dále zpracováváte, to už nevím.

S pozdravem Honza Laš, Mapy.cz

Jakub Kraft

1.12.2021 v 15:37

relevantní
Dobrý den,

pokud problém chápu správně, tak máte souřadnice, ze kterých expedujete. Uživatele necháte zadat adresu a pomocí geocode se tak dostanete k druhým souřadnicím, které reprezentují ten adresní bod. Celý problém tedy spočívá v tom spočítat vzdálenost mezi těmito dvěma souřadnicemi vzdušnou čarou.

Toho lze dosáhnout dvěma způsoby. Pokud už používáte Mapy API, máte k dispozici JS třídu SMap.Coords. Pokud si z prvních i druhých souřadnic uděláte instanci SMap.Coords (například voláním tovární metody SMap.Coords.fromWGS84) v proměnných souradnice1 a souradnice2, tak zjistit vzdálenost mezi nimi lze prostým voláním souradnice1.distance(souradnice2). Viz http://api.mapy.cz/doc/SMap.Coords.html#distance

Pokud byste to chtěl řešit výpočtem za pomoci něčeho jiného, tak doporučuji například knihovnu TurfJS, která má mnoho funkcí pro práci s geografickými souřadnicemi a geometriemi, mimo jiné například http://turfjs.org/docs/#distance

Pak už stačí jen výsledek porovnat s vámi požadovanou vzdáleností a víte, zda je to ještě dostatečně blízko či nikoliv.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Geocoder - nenalezení adresy na mapy.cz

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)