Fórum nápovědy

Seznam

Návod: Mapy.cz pro starší Android 4.4.4_4.1.2 + mapy

Radovanbalas 1

20.4.2021 v 20:01

Jak si někteří mohli všimnout u staršího androidu nežli 5 Lollipop. Zmizela aplikace Mapy.cz z Google play díky absenci podpory TLS 1.2. Mrzí mě, že vývojáři neumožnili alespoň možnost mít poslední verzi 6.9.0 s offline mapama. Proto jsem udělal tento návod aby jste mohli rozjet mapy.cz na svém starším telefonu android i když bez online funkcí.
Návod:
1) Stáhněte z webu samotnou aplikaci Mapy.cz s koncovkou .apk pro android 4.1.2 je poslední 6.9.0. Např zde:
https://uloz.to/file/CBmfPXo9LrPR/mapy-cz-6-9-0-android-4-4-4-1-2-apk nebo zde všechny verze https://mapy-cz.apk.gold/ najdete až uplně na konci stránky.Pro android 4.4.4 lze stáhnout novější 6.14.4.
Před instalací je třeba povolit v nastavení telefonu instalaci aplikací z neznámého zdroje.
2) Vložíte soubor apk např. na sd kartu a ve správci souborů v telefonu a nainstalujete. Po instalaci v aplikaci lze najít offline mapy ale nelze je stáhnout ani zobrazit. Lze je vložit ručně ale pozor zkoušel jsem novější mapy nežli pro verzi aplikace 6.9.0 a zjistil jsem, že se nezobrazují správně a jsou tedy nečitelný. Musíte použít kompatibilní mapy viz níže.
3) Stáhněte kompatibilní mapy viz tyto odkazy nebo můžete i z jiného zdroje. Jsou to moje zálohy které jsem zredukoval i na pouze ČR tedy si vyberte jakou variantu chcete. Pokud chcete například jen ČR vyberte tuto: https://uloz.to/file/ixhPHSPNuMCA/mapy-cz-android-4-4-4-1-2-order-cr-rar
Nebo zde je více zemí na výber:
ČR a Slovensko: https://uloz.to/file/HfzHsbmHGQ3D/mapy-cz-android-4-4-4-1-2-order-crasr-rar
ČR, SR, IT, SPA https://uloz.to/file/fvm6ufgeXpWi/mapy-cz-android-4-4-4-1-2-order-crasraitaspa-rar
4)Mapy vložte na interní pamět nebo sd kartu. Musí být v kořenovém adresáři a mít tuto adresu např: E:\Android\data\cz.seznam.mapy\files (E: je název vašeho uložiště, může se písmeno lišit) musíte dodržet tuto cestu tedy stačí z rozbaleného archívu na vaše uložiště zkopírovat složku Android.
5) Rozpoznání map: Nyní pusťte aplikaci Mapy.cz a ty vás navedou k stažení offline map. Vyberete si mapu kterou požadujete například pouze Českou republiku a zobrazí se vám jednotlivé kraje kliknete na nějaký stanout např. Jihomoravský a objeví se chybová hláška a však aplikace začne rozpoznávat mapy. Je možné, že je to třeba udělat u každé země zvlášť a je možné, že musíte být připojeni k internetu. U mě to funguje. Sice nelze využívat online služby ale jsem vděčný za offline brouzdání po mapě :-)
relevantní

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Návod: Mapy.cz pro starší Android 4.4.4_4.1.2 + mapy

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)