Fórum nápovědy

Seznam

Dvojnásobý výškový profil ze stopaře

Pkaspar 1

21.8.2020 v 23:40

Dobrý den,
opakovaně narážím na hrubé odchylky mezi výškovým profilem trasy, zaznamenaný stopařem na androidu a výškovým profilem pro tu samou trasu naklikanou na webu pomocí plánovače.
Je mi jasné, že při plánování se vychází z nějakého digitálního modelu, kdežto stopař v mobilu využívá k určení výšky nejspíše přímo GPS a v obou případech dochází k filtraci, zaokrouhlování atd, čímž vzniká mnoho nepřesností. Jenomže stopař mi pravidelně ukazuje nastoupané metry více než dvojnásobné, oproti plánovači. Testoval jsem na trasách na kole od 10 do 150 km a vždy stopař dost přestřeloval a říkal jsem si, že jestli jde o nepřesnosti při měření, tak by měly být přibližně na obě strany stejné, bez ohledu na filtrační algoritmus a ne vždy dvojnásobně větší počet nastoupaných (i naklesaných) metrů.
Tak mě jen napadlo, zda to není nějaká známá a opravitelná chyba.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

25.8.2020 v 12:44

Bohužel není, na každém zařízení se to chová jinak, záleží, zda má zařízení např. barometr apod.

David Kesl

16.3.2021 v 21:57

Ano, i mě stopař začal špatně udávat výškový profil. Ještě před rokem fungoval dobře. Vyzkoušeno na stejných trasách. Před rokem plus minus v pořádku, dnes i dvojnásobný rozdíl. Přístrojem to rozhodně není, neboť při použití např. Cyklo trackeru to ukáže výškový profil správně.
Momentálně používám obě aplikace současně, ale zdá se mi, že Stopař se začíná chovat trochu nevyzpytatelně... :))
Škoda, byla to svého času výborná věc...

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

17.3.2021 v 10:04

Bohužel za ná se tam nic neměnilo, zdá se, že chodí jinak data ze systému Google play service, která poskytuje polohu...

Semmelbande

8.4.2021 v 11:34

Aplikaci Mapy používám už dva nebo tři roky. Výškový profil nebyl nikdy správný. např. pomocí Mapy jsem naměřil výškový rozdíl 316 m. Přečetl jsem si trať v jiné aplikaci a dostal se tam 110 m ven, což je také přibližně správné.

Zapeca Tomas

16.5.2021 v 19:41

https://mapy.cz/s/movototoke
také mi stopař ukazuje nesmyslné hodnoty převýšení, jinak by to byla skvělá aplikace

Jitka Umlaufová

29.5.2021 v 14:00

Dobrý den, mám stejný problém.Stopař mi naměří vždy téměř dvojnásobný počet převýšení, což mi občas při pohledu na to číslo způsobuje dost velký údiv, např.když v okolí Třeboně najedete během 30 km převýšení 770 metrů:):) Dá se s tím něco dělat? I při změně přístroje stejný problém...Předem děkuji za odpověď. Jitka

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Dvojnásobý výškový profil ze stopaře

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)