Fórum nápovědy

Seznam

Plánovanie trasy z .gpx súboru

Peter Vargavt

27.4.2020 v 8:07

Dobrý deň, radi by sme sa informovali, či je možné plánovať trasu pre horský bicykel podľa už existujúceho .gpx súboru, tak aby nás aplikácia mapy.cz vedela navigovať?

Ďakujeme za odpoveď.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

29.4.2020 v 16:34

Dobrý den,

ideální postup zřejmě

1) vzít gpx soubor a přetáhnout nad mapu v prohlížečí, dojde k (modrému) zobrazení daného záznamu
2) následně jít do plánovače a tam začít standardně plánovat tras (červenou) podle dané gpx
3) trasu uložit do Moje mapy
4) otevřít trasu z Moje mapy na mobilu a dát navigovat

Petr Švarc

8.5.2020 v 9:46

Něco asi dělám špatně, protože podle popsaného způsobu mi to nefunguje.
Naimportuji trasu v gpx, ta se zobrazí jako červená čára v mapě. Uložím jí do svých Míst a tras, zavřu, otevřu tu uloženou kopii. Zobrazení je stejné - červená čára. Přepnu na Plánování trasy a čára z mapy zmizí - nemám tudíž z čeho "obkreslit".

Pavel Doleček

10.5.2020 v 16:57

Dovolim si odpovedet, protoze me moznost pretahnout GPX soubor do Mapy uplne nadchla – doted jsem si vzdycky otvirat Mapy ve dvou oknech, v jednom puvodni trasu, v druhem novou planovanou.

@Petr: Musite GPX do prohlizece **pretahnout**, ne ho importovat.
Nahral jsem jak to vypada na MacOS, ale jestli mate Windows, bude to velice podobne.

Mawi

12.5.2020 v 10:48

Hello, i have tried to translate the discussion. For me it is possible to import the gpx file by dragging it on the map. And then edit the route. But.... it should be easier to import the gpx file without editing it on the website?! I make the route (gpx file) with Basecamp from Garmin and then i import it in Mapy. So that the route is "ready" to navigate. Greetings Marten from the Netherlands

Vlastimil Hnik

23.7.2020 v 22:27

Já používám přetažení .gpx na mapu abych porovnal plánovanou trasu a potom záznam reálné trasy z GPS. Přetažením získám modrou stopu, importem červenou a můžu porovnávat. Problém je, že ta modrá trasa se zřejmě nějak přepočítává, protože neukazuje přesně ty body, které přetažený .gpx soubor obsahuje. Občas vznikají zkratky přes rohy a podobně. Nevíte někdo, jak zobrazit 2 gpx soubory, každý jinou barvou, aby přesně odpovídaly bodům obsaženým v souborech?

30.7.20 Update: Přišel jsem na to, že zkreslení trasy přetaženého .gpx souboru je závislé na počtu bodů, které .gpx obsahuje. Vychází mi, že .gpx soubor může obsahovat max. 1000 bodů, pak vykreslení začne body vyhazovat a způsobí to zkreslení modré trasy.

Luboš Bílek

24.7.2020 v 13:13

Dobrý den,
pokud stáhnu GPX do počítače a nahraju do map, jde nějakým způsobem trasu dále upravovat?
Děkuji

Vlastimil Hnik reagoval na příspěvek od Luboš Bílek

31.8.2020 v 16:16

Asi ne, zkuste http://www.mygpsfiles.com/app/

Peterhorecky

16.10.2021 v 10:23

Dobry den, mne islo importovat, ale ani v mobile ani v na pocitacii (mac) nemam moznost zacat navigovat, proste mi len ukazuje na mape trasu ale aby ma zacalo navigovat podla tej trasy tak to mi nejde. ;(

Podla navodu 4) otevřít trasu z Moje mapy na mobilu a ""dát navigovat"" -ako si mozem prosim dat navigovat ked nemam tlacidlo 'navigovat'.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Peterhorecky

17.10.2021 v 0:24

Dobrý den,
navigovat může aplikace pouze po naplánované trase (tu mapy tvoří po silnicích/cestách) a navigace zná cesty, křižovatky atd. a může navigovat.
Importovaná trasa třeba z GPX může obsahovat cokoli, třeba i stopu přes pole a tam navigace prostě nemůže...

Rada z roku 2020 na začátku tohoto vlákna je již bohužel neplatná, importovaný soubor nelze pouze zobrazit (modře) aby zůstal součástí mapy a dalo se přes něj jednoduše naklikat nové naplánování, podle kterého by pak šlo navigovat.
Ale co mám informace, tak na tom snad pracují, že při plánování budou moci být zobrazené jiné stopy.

Vytvořit nové naplánování z importovaných dat Mapy prostě neumožňují.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Plánovanie trasy z .gpx súboru

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)