Fórum nápovědy

Seznam

Mapy.cz v 9.39.1, Android 7.0 – nefunkční připojení

Ttl

25.3.2024 v 17:01

Někdy po 17. březnu 2024 přestalo fungovat on-line spojení aplikace s účtem u vás. Nefungují veškeré funkce využívající on-line připojení jako např. synchronizace aktivit, podrobnější prohlížení map apod. (ostatní aplikace mi fungují).
Změnili jste něco u vás, že propojení už nefunguje? Je opět důvodem "změna protokolů", které Android 7.0 již nepodporuje (bylo to nutné, když doteď vše fungovalo)? Android 7.0 na mém telefonu již nelze aktualizovat na vyšší verzi. To mám díky tomuhle "vývoji" přestat používat tuto skvělou a mnou snad nejpoužívanější aplikaci?
relevantní

Tomáš Krabač

5.4.2024 v 8:18

relevantní
Ono toto moc avizovat dopředu nešlo nebo nevím jak. To že nefunguje stažení offline map souvisí se zvýšením zabezpečení, které bylo tak trochu vynucené třetí stranou. Nebylo to tak, že by někdo zakázal offline mapy pro starší zařízení.

Možná jsme vám mohli s poslední verzí pro vaše zařízení říct "Toto je poslední verze aplikace pro váš telefon. Aplikace bude dále fungovat, ale již nebudete dostávat nové funkce a časem některé funkce mohou přestat fungovat."

Mám takové obavy, že s těmi certifikáty to bylo jen dočasné řešení a že to také časem přestane fungovat. Bohužel se to netýká jen aplikace Mapy.cz, ale i jiné aplikace mimo Seznam.cz, které používají připojení k internetu mohou časem přestat fungovat... Souvisí s tímto https://letsencrypt.org/2023/07/10/cross-sign-expiration

Tomáš Krabač reagoval na příspěvek od Ircdodko

8.4.2024 v 8:14

relevantní
Vypadá to, že jo. Zkusil jsem nainstalovat https://letsencrypt.org/certs/isrgrootx1.pem a vypadá to, že offline stahování funguje. :-) Jen se obávám, že je to jen otázka času, kdy se zas rozbije něco jiného...

Tomáš Krabač reagoval na příspěvek od Tomas Ponic

29.4.2024 v 8:23

relevantní
Každý výrobce to má jinak. Doporučuji pohledat po internetu, jak nainstalovat certifikát pro vaše konrétní zařízení. Principiálně bývá někde v nastavení správce certifikátu, kde se to dá nainstalovat. Můžete zkusit hledání v nastavení "certifikát"

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Mapy.cz v 9.39.1, Android 7.0 – nefunkční připojení

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)