Fórum nápovědy

Seznam

Propojení dvou složek ze sekce "moje mapy"

Pavel Ištvánech

28.10.2022 v 17:49

Přeji dobrý den, jdou nějak zároveň zobrazit trasy ve dvou složkách, které jsem vytvořil v sekci "moje mapy" ?
Uvedu příklad. Mám tam složky: uskutečněné výlety a plánované výlety. Jednotlivě si trasy v nich obsažené samozřejmě zobrazím, ale jdou zobrazit nějakým způsobem tak, abych je viděl obě zároveň?
Díky za odpověď. Pavel Ištvánech

Jan Buriánek

28.10.2022 v 22:44

Dobrý den,
v mapách to zatím nejde, ani v rámci jedné složky, natož z více složek. Mají ale v plánu to snad již přes tuto zimu předělat, aby šlo zobrazovat více tras naráz.

Je ale možnost potřebné trasy vyexportovat do gpx a ty zobrazit na mém webu gpxmapy.cz (stejné mapové podklady, zdarma). Pro přehled výborné... :)

Např. v Chromu lze mít např. otevřeny na dvou kartách Mapy.cz a gpxmapy.cz , a když něco vyexportujete v Mapy.cz, tak přímo toho dole vytvořeného zástupce můžete přetáhnout na gpxmapy.cz. A takto tam na můj web můžete sázet stop, kolik chcete.

Můžete i vyexportovat celé složky (v otevřené složce vpravo nahoře v možnostech) s volbou "Exportovat vše do jednoho souboru". Na gpxmapy se pak vykreslí obsah celé složky včetně waypointů.

Kliknutím na stopu (špičkou šipky na stopě) se o ní dozvíte všechny informace a můžete si měnit barvu a tloušťku. Tím stopy odlišíte.
Pokud jsou podobné (leží částečně přes sebe), použijte pravý klik a funkcí "překresli navrch" ji zvýrazníte - bude nad ostatními, jako byste ji namaloval poslední (levý klik zasahuje tu na vrchu).
Pravý klik na více stopách na sobě dá nejprve na výběr, kterou stopu zamýšlíte.

:)

Pavel Ištvánech reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

30.10.2022 v 16:33

Děkuji moc,
jak píšete, Váš web je pro přehlednost super! Jednoduchý a funkční. Mám jen jeden dotaz. Když na váš web naimportuji trasy z gpx, zobrazí se mi tak, že ne úplně kopírují všechny oblouky (jsou na nich výrazné lomy). Když pak kliknu na jednotlivou trasu a zvolím funkci editace, trasa zčerná a tyto lomy se spraví a oblouky pěkně zakulatí. Když pak funkci editace vypnu, již trasa zůstane "spravená". Proč to tak je?
Díky za odpověď i za váši pomoc.
S pozdravem Pavel Ištvánech

Jan Buriánek

30.10.2022 v 16:58

Dekuji za pochvalu :)
To je automaticka redukce dat, proste jste vykreslil mnoho stop, tak aby to velke mnozstvi pomalejsi PC bez problemu zvladaly, je to redukovano. Pocita se s tim, ze mnoho stop je jen pro prehled, pro editace je lepsi mit nahrane jen potrebne stopy. Kdyz vykreslite jen nekolik stop, tak budou bez redukce. Jde jen o vyobrazeni (kreslí se méně přímých úseků mezi každým několikátým bodem stopy), web jinak vzdy nacita vsechny data a pri jakekoli editaci se pracuje se vsemi body stopy.
Pokud chcete mit toto pod kontrolou, je tam na to zaskrtavatko v menu "auto.rozliseni", to odskrtnete a zadejte velkou hodnotu treba 100000, to je prave limit pro vyktesleni, automaticky pocitany...
Musite to ale udelat pred nacitanim souboru. Omezuje to prave jen to prvni vykresleni, kdyz se pak nejaka stopa prekresli, tak uz tak zustane.

poznámka 2024: tento text se týkal původní verze webu, na novém k automatické redukci nedochází.

Pavel Ištvánech reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

28.3.2024 v 19:25

Přeji dobrý den
po čase bych měl opět dotaz ohledně vašeho programu GPX editor. Přestalo se mi v něm dařit importovat soubory gpx v předem určené barvě. Dřív jsem si v nastavení ve výchozích hodnotách nastavil výchozí barvu a v té se mi soubor naimportoval, teď se import provádí ve stále stejné barvě (modré), i když si v nastavení zvolím výchozí barvu nějakou jinou. Tušíte, v čem by mohl být problém?
Díky za odpověď, ať se daří

Jan Buriánek

28.3.2024 v 20:55

Dobrý den, děkuji za upozornění, moje chyba (v souvislosti s novým zpracováním stylů), nechodilo to tedy správně od 6.3.24.
Je to opraveno, zaktualizujte si stránku.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Propojení dvou složek ze sekce "moje mapy"

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)