Fórum nápovědy

Seznam

Pochybný email o ověření účtu

Evca Michalova

16.9.2020 v 18:05

Dobrý den,
z emailu deaktivace.uctu.evca.michalova@seznam.cz, pod názvem Seznam.cz mi přišel již druhý email o deaktivaci účtu. Na první, kde bylo psáno, že jsem "spamer" a potřebují ověřit můj email jsem nereagovala, dnes mi přišel email s informací, že email bude deaktivován, email je včetně mého telefonního čísla. Mám tomuto emailu věnovat pozornost nebo se jedná o spam?
Děkuji.
Eva Michalová

Ivana 2 Helpdesk • Moderátor

18.9.2020 v 19:16

relevantní
Dobrý den,

v tomto případě se jedná 100% o spam. Žádné takové emaily neposíláme. V případě, že by došlo k rozesílání spamů z účtu, bude jednoduše blokován s informací, že je třeba kontaktovat technickou podporu, nebo bude vyžadovat změnu hesla. Doporučuji tedy na email nijak nereagovat.

Ivana

Jana Kovářová

20.9.2020 v 9:45

Již několik dnů mi hlásíte po přihlášení do e-mailové schránky "Někdo se k tomuto účtu přihlásil z Kanady a USA. Pokud to nejste vy, změňte si prosím heslo". Heslo jsem změnila a píšete to stále. Prosím i informaci jak dále postupovat. Děkuji, Kovářová Jana

Boeing 737 Max reagoval na příspěvek od Jana Kovářová

20.9.2020 v 18:46

Ignorovat to, je to systémová chyba. Pokud Váš firewall používá "Secure Connection" (je to třeba Kaspersky) tak veškerý Váš internetový provoz prochází přes maskovací zahraniční server, tedy i Vaše mejly. Pak samozřejmě mejlový server Seznamu hlásí, že se někdo přihlašuje ze zahraničí, i když jste to fakticky Vy.
Řešením by byl maskovací server v Česku, u Kasperského to lze nastavit

Ivana 2 Helpdesk • Moderátor reagoval na příspěvek od Jana Kovářová

20.9.2020 v 21:04

relevantní
Dobrý den,

a změnu hesla jste provedla kliknutím na daný proužek? Pokud přímo v nastavení, pak proužek nezmizí. Je třeba v něm vybrat jednu z variant aby zmizel. Vyberte tedy změnu hesla (znovu jej samozřejmě měnit nemusíte, pokud jste jej změnila) a proužek zmizí. Kromě změny hesla doporučuji ještě kontrolu všech zařízení, kde se k emailu přihlašujete, antivirem.

případně to může být skutečně způsobeno antivirem nebo VPN, TOR apod.

Ivana

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Pochybný email o ověření účtu

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)