Fórum nápovědy

Seznam

Zobrazení několika aktivit současně

Petr Synek

6.1.2019 v 15:19

Dobrý den,

je možné zobrazit několik aktivit současně na jedné mapě, např. všechny cesty během dovolené? Je možné zobrazení kombinovat i s uloženými místy? Předem děkuji za radu.

P. S.

Vojtanovak 868

19.1.2019 v 0:24

Dobrý den,
připojuji se k tomuto dotazu. Rád bych pospojoval trasu z vícedenního putování, které se skládá z mnoha jednotlivých aktivit a zatím jsem nenašel způsob jak toho dosáhnout. Děkuji za případnou pomoc.

Miroslav Zeman

8.2.2019 v 12:00

Dobrý den,
taktéž bych se chtěl zeptat na obdobný problém. Jsem turista, který by si chtěl evidovat veškeré turistické trasy, které kdy prošel. Doposud můžu ukládat jednotlivé trasy samostatně. Jde mi o to, abych zaznamenané (projité) trasy mohl např. kompletně všechny naráz vykreslit. Tak budu vědět, které tur. trasy jsem již absolvoval a které ještě ne. Děkuji za odpověď. M

Jana Helpdesk • Moderátor

18.3.2019 v 11:54

Dobrý den,

je mi líto, ale pospojovat aktivity a ani je zobrazovat v mapě najednou není možné. Námětem se budeme zabývat, třeba do budoucna se taková možnost může objevit. Předáme námět odpovědnému týmu.

Děkujeme!
Pěkný den, Jana

ScOrpI

20.5.2019 v 23:06

Pracuje se na tom už? :)

Martin Helpdesk • Moderátor

30.5.2019 v 17:19

Dobrý den všem,

jak podotkla kolegyně, bohužel spojovat jednotlivé nahrané či uložené zaznamenané či naplánované trasy dohromady Mapy.cz neumí.

Umí však jednu funkci, která by vám alespoň částečně mohla pomoci - totiž zobrazení veškerého naplánovaného obsahu zvolené složky. Pozor, trasy se zobrazí skutečně jen u naplánovaných tras. Aktivity se zobrazí jen jako ikonky (chůze, auta apod.) a jejich trasa se zobrazí teprve až při kliknutí na ikonku. V zobrazení "všeho ve složce" se ale promítnou i do složky zařazené vlastní body nebo uložené POI.

Pokud víme, i do budoucna by se mělo na této funkci pracovat a upravovat její možnosti, v přípravách a plánech je však plno novinek a kdy se dostane na kterou konkrétní je těžké odpovědět. Mohu jen poprosit o strpení a zachování přízně Mapám i nadále.

Hezký den přeji,

Martin

Petr Synek

16.6.2019 v 22:44

Zkusil jsem vytvořit složku a vložil do ní několik aktivit. Při otevření složky se zobrazí jen ikony aktivit a ne trasy. Ty jdou zobrazovat jen po kliknutí na ikonu, tj. jen po jedné a ne všechny najednou. Jak to lze udělat? Nepodařilo se mi vytvořit složku v aktivitách, složka je vždy přiřazena k záložce "Místa a trasy".

P.S.

Vlasta Puczok

5.9.2019 v 17:07

Přimlouvám se za řešení a upozorňuji na souběžné vlákno se stejným problémem.
https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/86876/1#aid-182949
Vlasta

Vlasta Puczok

5.9.2019 v 17:47

Přátelé, přišel jsem na jednu možnost, která funguje. Na windows.
Je pracná, ale alespoň to:
1, Aktivity jednu po druhé exportuji do *.gpx souborů (po otevření jednotlivé aktivity malý šedý odkaz pod výškovým profilem "Exportovat")
2, vyskočím z Aktivit (např. do Hledání)
3, drag&drop všech souborů *.gpx z windowsího adresáře do okna mapy.cz
A je to!
Všechny trasy celé dovolené jsou na mapě (modrou čarou) - bez ikon startů a cílu, bez popisků.
To je ono!

Takže vývojáře bych prosil alespoň o hromadný export z adresáře. Je to funkce, která už tu byla, máte ji v nápovědě...

Petr Synek reagoval na příspěvek od Vlasta Puczok

14.1.2020 v 21:49

Zdravím, děkuji za tip, funguje to. Problém je že se mi nedaří uložit. Jakmile opustím stránky a znovu spustím, soubory gpx se již nezobrazí.

Michal Bartoš

14.6.2020 v 17:32

Dobrý den.
I já se přimlouvám za možnost Současné zobrazení několika aktivit současně. Pro naplanované trasy toto sice funguje, ale pro importované nikoli. Kdyby se to poařilo, bylo by to super. Děkuji předem.

pavel cihlar

12.10.2020 v 6:55

Dobrý den,

tato funkce v tak sofistikovaném programu jako Mapy.cz jsou mohla již dávno být. Složité to pro vývojáře není, jen se musí ozvat více lidí a podpořit toto vylepšení.
Tak se přidávám s prosbou začlenit do možností zobrazování alespoň více aktivit na jedné mapě s možností uložení, nebo inportování.

Děkuji.

Pavel Cihlář

Standa Komínek

12.10.2020 v 15:41

Na tohle už jsem se zde taky ptal a určitě bych to uvítal. Bylo by to super např. někde kde to moc neznám, tak hned zjistím, které cesty už tam mám na kole projeté a které ještě ne. Takže já se určitě přimlouvám také :-)

Standa Komínek

22.5.2023 v 12:44

Super, že již nově funguje zobrazení více aktivit najednou, zatím alespoň na webu. Jen se chci zeptat, zda je toto zobrazení nějak omezeno počtem aktivit, rokem, typem nebo čím? Ne všechny aktivity se mi totiž na mapě zobrazí. Některá se třeba objeví až když vyberu konkrétní rok, ve kterém byla absolvovaná... Ale přesný klíč jsem nenašel.

Jakub • Mapy.cz

7.6.2023 v 17:34

Dobrý den, doporučuji vložit jednotlivé trasy/ aktivity a Vaše body do jedné Vámi vytvořené složky v Moje mapy - Místa a trasy. Dnes zde uvidíte všechny geometrie i body v této složce. Rovněž pokud si kliknete na jakoukoli trasu, na mapě uvidíte červeně geometrii trasy, na kterou jste kliknul a potlačeně všechen ostatní obsah v této složce.

Standa Komínek

30.8.2023 v 9:22

Aktuálně web nevykresluje trasy více aktivit současně. Trasa konkrétní aktivity se objeví až při najetí myší na ikonku. Je to jen nějaká chybka nebo tato funkce zase zmizela? Pokud přidám aktivity do složky, tak se trasy vykreslí všechny.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Standa Komínek

30.8.2023 v 15:46

No vypadá to, jako novinka.
"historie" je taková, že když to na četné požadavky uživatelů zavedli, tak se jim tam vloudila neplánovaná chyba, tzn. nezobrazovaly se všechny aktivity, jak píšete v předchozím příspěvku "Ale přesný klíč jsem nenašel..". Já ano, zobrazovaly se jen ty aktivity, které byly v seznamu vpravo vypsané, prostě nějaký poslední počet, ale také nevím jak ten se určuje. Nicméně listováním v seznamu dolů přibývaly jak starší položky v seznamu, tak se vykreslily i jejich stopy. To se mi líbilo, to mělo něco do sebe. Pak mezi řečí, jak s nimi komunikuju kvůli svému webu na API, tak jsem se dozvěděl, že to tedy je chyba a tak to být nemá. Poměrně brzo to tedy bylo "opraveno" na předchozí stav, který právě poptáváte.
Jenže to bylo rázem pro některé z nás nepoužitelné, např. já jsem aktivity nemohl používat v podstatě vůbec. Mám jich přes 600 a vykreslení stop trvalo přes 10sec na mém PC a kolem 20sec na noteboku. Po tu dobu byly mapy zamrzlé, a i když jsem tedy počkal, tak jakákoli změna zoom nebo pohyb s mapou prostě nešel.
Nyní to tedy vypadá tak, jak píšete, že v aktivitách pouze ikonky, a chci-li více stop najednou, tak všechny ze složky.
Taky to není ideální, ale už to není nepoužitelné.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Zobrazení několika aktivit současně

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)