Fórum nápovědy

Seznam

Aplikace pro chytre hodinky

D D

6.8.2019 v 0:23

Dobry den,

Chtel bych se zeptat jestli se da stahnout vase aplikace i na chytre gps hodinky pripadne jake (wear os, garmin, amazfit)? Vase aplikace se mi mnohokrat osvedcila ale neustale vytahovani mobilu pri chozeni po horskych stezkach je celkem neprakticke zvlaste pak ve spatnem pocasi proto bych si chtel poridit chytre hodinky ktere by byly schopne zobrazit mapu primo na chytrych hodinkach.

Dekuji mnohokrat

Radekhyza

7.8.2023 v 16:50

Dobrý den, po konzultaci se společností seznam.cz přidávám svoji zkušenost se SIDELOADINGem aplikace mapy.cz do hodinek s Wear OS.

Krátká odpověď: Ano, lze nainstalovat a vidět mapu v aplikaci mapy.cz na Wear OS (testováno na Samsung G.W.4 lte) pomocí vývojářských nástrojů (např. Bugjaeger Mobile ADB)

Dlouhá odpověď a zkušenosti:
V podstatě jde o možnost nahrát obecně jakoukoliv androidí aplikaci do hodinek skrz vývojářské nástroje s neomezenou platností. Takto by aplikace fungovala by default, kdyby ji vývojové oddělení pouze "pustilo" do Wear OS app-storu bez zásahu (což zcela chápu, že seznam.cz nedělá, protože uživatelský zážitek nemá takovou kvalitu, jakou by očekávali řadoví uživatelé + podpora dalších platforem stojí společnosti spoustu zdrojů na ladění aplikací).
V principu se vezme APK aplikace pro android a nainstaluje se do hodinek. Aplikace se chová jako na telefonu s malým displayem. Některé položky menu jsou špatně dosažitelné (schované za okrajem displaye hodinek) a některé zcela nefunkční (například přihlášení k účtu nebo panorama view). Takto nainstalovaná aplikace umožní procházet mapu, vyhledávat místa, plánovat trasu a lze spustit navigaci, která je designově vcelku divoká, ale stabilní. Pro moji potřebu (při běhu si občas kontrolovat trasu) je funkčnost dostačující.
Dobrou zprávou dokonce je, že ve verzi 9.36.0 je funkční menu pro rolování a dá se tak dostat k offline mapám a jejich stažení, jejichž inicializace sice chvíli trvá, ale podaří se stáhnout (otestováno), problémovější je to s aktualizacemi map, ale lze aplikaci odinstalovat a nainstalovat znovu.
Špatnou zprávou zatím zůstává, že se aplikace zavírá na gesto "krok zpět", což je frustrující při pohybu mapou doprava. Tento problém snad vývojáři odstraní v dalších verzích aplikace (prosím), jinak to lze obejít pouze netriviálním zásahem do kódu aplikace (otestováno).

Pokud jste sideload aplikace ještě nezkoušeli, je funkční například tento postup:
https://www.youtube.com/watch?v=rLzwKi3TW98

Když pominu špatně klikatelná tlačítka a prokoušete se úpravou aplikace, aby se nezavírala na posun vpravo, je vcelku dobře použitelná a zbývá poslední nepříjmenost a to nemožnost se přihlásit k účtu a tedy využívat své připravené a uložené trasy.

Snad to někomu pomůže :)

Lubo Michalik

26.11.2023 v 16:42

Dobrý deň,

potvrdzujem (čiastočnú) funkčnosť Mapy.cz 9.40.1 na hodinkách Xiaomi Watch 2 Pro so systémom WearOS 3.5.
V podstate platí všetko čo napísal Radekhyza.
Škoda, že pri posune mapy doprava sa aplikácia zatvorí.

P.S. Locus Map Watch funguje bez problémov, aj Outdooractive. Ale my chceme Mapy.cz !!! :-)

Ost Plus reagoval na příspěvek od Aleš

29.2.2024 v 23:58

Mě by stačilo pouze tuto aplikaci ovládat jako stopaře s tím že si pak trasu prohlédnu na mobilu nebo PC

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Aplikace pro chytre hodinky

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)