Fórum nápovědy

Seznam

Mobilní aplikace - návrhy na drobné vylepšení + dotaz

Ivan Pšenčík

8.7.2019 v 19:26

Dobrý den, nejdřív Vás chci pochválit za výbornou aplikaci, požívám ji v přírodě jak na kole, tak pěšky. A měl bych pár věcí, které mě občas "dostanou do úzkých" a možná by šli vylepšit:
1) Bylo by možné nějak změnit označení naplánované trasy v mapě? Mám na mysli transparentnost čáry trasy. Nejdou totiž pod trasou vidět turistické značky, nelze rozeznat, jestli je cesta šotolina nebo zpevněná... Když nepůjde změnit transparentnost, tak aspoň trasu udělat třeba čárkovaně, zkuste podumat, je to opravdu nepříjemné.
2) Pokud mám naplánovanou trasu a nechám se po ní hlasově navigovat ( jedu na kole), bylo by možné, aby pokud trasu opustím třeba o 500 metrů, mi navigace řekla "jste mimo trasu"? V lese není problém přejet odbočku a když jste 5 km mimo, je to už problém.
3) Toto je možná vyřešené, jen jsem na to nepřišel - pokud si vyberu trasu z "Výletu po okolí", je možné změnit směr trasy? Nedošel jsem na to jak...
4) Toto se mi stalo teď a nechápu to - měl jsem na naplánované trase odbočit na cyklotrasu např. 2588, která v tom bodě tvořila jakoby V. Spletl jsem se a odbočil špatným směrem - navigace mě špatným směrem po této cyklotrase vedla v pohodě pro mě v protisměru zcela mimo trasu a pak mě přes louky polními cestami necestami vrátila na původní trasu. Po cca 10 km. Sice moje chyba, ale věřil jsem hlasové navigaci. Je to standartní chování? Stačilo říct "otočte se" nebo "jedete špatně". Umí to navigace?

Jana Helpdesk • Moderátor

18.7.2019 v 11:54

Dobrý den,

děkujeme za tyto podněty, předala jsem je produktovému týmu služby Mapy.cz.

Ad bod 2, ten souvisí s tím co jste popsal v bodu 3, pokud máte spuštěnou navigaci a vyjedete z vytvořené trasy, navigace by měla trasu přepočítat a přizpůsobit směru, který jste v tu chvíli zvolil. Upozornění na to, že jste vyjel v trasy, aplikace bohužel nemá.
Ad 3, u výletu po okolí bohužel směr změnit nejde. Funkce má maximálně zjednodušit plánování, a to až tak, že navrhuje i směr trasy.

Pěkný den, Jana

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Mobilní aplikace - návrhy na drobné vylepšení + dotaz

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)