Fórum nápovědy

Seznam

Zobrazení mapy

Pavel Pecháček

19.5.2019 v 21:02

Dobrý den,po spuštění Mapy.cz se mi dříve zobrazilo město, kde žiji. Nyní již nějakou dobu se mi vždy zobrazí opačný konec republiky.Jak docílím toho,aby se mi při spuštění zobrazilo místo,které potřebuji v naprosté většině případů,tedy moje bydliště? Děkuji za odpověď.

Martin Helpdesk • Moderátor

30.5.2019 v 17:05

Dobrý den,

detekce polohy je prováděna pomocí tzv GeoIP, kdy každá IP adresa má nastavenu svoji alespoň přibližnou polohu. Pokud se tedy vaše poloha při načtení Mapy.cz nezjistí přesně, zkuste kontaktovat svého poskytovatele, který by mohl mít možnosti natsavit IP adrese správné údaje pro GeoIP. NIcméně ani toto řešení nemusí být 100%, jak jsem uvedl v odpovědi jinému z tazatelů zde:

https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/91098/1#aid-165688

Ještě mohu doporučit zkusit si ověřit natavení, zda vás prohlížeč detekuje na správné pozici poté, co si v mapě kliknete vpravo nahoře v samotné mapě na tlačítko s tečkou (vedle + a -), pak by třeba ještě mohlo pomoci ověření nastavení prohlížeče, zda v něm není detekce polohy zablokovaná, případně u Windows 10 ověřit nastavení systému a oprávnění aplikací pro zjištění polohy v Nastavení > Soukromí > Oprávnění aplikace > Poloha.

Hezký den přeji,

Martin

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Zobrazení mapy

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)