Fórum nápovědy

Seznam

Import GPX trasy v mobilní aplikaci

Marian Válka

18.3.2019 v 14:13

Dobrý den,

je nějaká možnost jak importovat GPX záznam trasy v mobilním telefonu?

Díky

Marian Válka

Jan Kuchař reagoval na příspěvek od Michal Novák

27.1.2025 v 17:38

Dobrý den, bohužel je to na Mapy.cz takto nastaveno a ovlivnit to nejde.
Při prvotním zobrazení importu, číslo na ikoně pouze zobrazuje pořadí v seznamu importu.
Při uložení do složky ale ve složce mohou být další již uložené body a už by takové číslování nedávalo smysl, protože by tam dané číslo bylo vícekrát.
Pokud ale v GPX máte WPT bod pojmenovaný (značka <name>), třeba tím číslováním můžete najetím myší na mapě nad ikonu zobrazit popisek s názvem bodu a takto danou značku identifikovat.

Mipet 39

11.2.2025 v 17:44

Ahoj Jano, koupil jsem si prémiovou verzi za nějaké peníze, ale teď žádám o objasnění opačného případu. V "mapy" mám uložené body a trasy. Nyní bych je chtěla exportovat do jiného zařízení (Garmin), ale nemohu najít způsob. Proč to není možné? Zaplatil jsem si předplatné verze "Premium" zbytečně? S pozdravem Michal

Jan Kuchař reagoval na příspěvek od Mipet 39

11.2.2025 v 18:39

Dobrý den, exportovat uložené trasy i body do GPX, lze jak v Prémiové verzi, tak i v neprémiové verzi a to i z mobilní aplikace i z webu.
Uložené trasy exportujete tak že kliknete na tři tečky vpravo vedlo názvu trasy a z nabídky vyberete Exportovat
Samostatné uložené body lze Exportovat jen jako celou složku ve které jsou uloženy, a to buďto tak že vedle názvu složky kliknete na tři tečky a zvolíte Exportovat, nebo pokud máte danou složku otevřenou kliknete na tři tečky nahoře vpravo vedle tlačítka Sdílet a zvolíte Exportovat.
Ve Volby exportu pak můžete nastavit jestli se exportuje vše do jednoho souboru (trasy i body) nebo samostatně, každá trasa bude mít samostatný soubor Uložené samostatné body budou dohromady v jednom souboru .

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Mipet 39

11.2.2025 v 18:42

Exportovat z mapy.cz běžně jde. Položky exportu jsou u jednotlivých stop a u celých složek. Ale nejsou u jednotlivých bodů a přímo v Moje mapy.
Pokud tedy máte např. body přímo ve složce Moje mapy, ne v nějaké podsložce, není jak je exportovat. Musí se přenést do složky - exportovat lze celou složku. Premium na to nemá vliv.

Vytvořte si nějakou složku.
U nějakého bodu nebo stopy v Moje mapy klikněte vpravo na tři tečky a zvolte hromadné úpravy.
Zaklikejte, co chcete exportovat.
Nahoře (pod obrázkem) jsou volby, co s výběrem udělat, zvolte "přesunout do složky" a vyberte vytvořenou složku.
Potom složku otevřete a vpravo nahoře v obrázku jsou tři tečky možností pro celou složku - a tam je možnost exportu.
Následně to umožní ještě volby exportu, ponechte "exportovat vše do jednoho souboru", vznikne jede kombinovaný gpx soubor.

Můžete si samozřejmě vytvořit více složek, a třeba do jedné dát stopy a do další body, nebo podobně. A pak exportem celé složky exportovat daný výběr.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

Import GPX trasy v mobilní aplikaci

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)