Fórum nápovědy

Seznam

Zobrazení více tras najednou

Mkanok 63

12.3.2019 v 18:26

V záložce moje mapy mám složku s GPS trasami v určité oblasti viz zde https://mapy.cz/s/3pHSI
Na mapě se tyto trasy zobrazí jen jako pin (bod) a trasa se ukáže až po kliknutí na tento pin.
Potřeboval bych ty trasy na mapě vidět najednou - jak na sebe navazují, jak jsou daleko od sebe atd.
Není to nějakým způsobem možné?

Radek Benš

17.7.2021 v 12:38

Ještě ve středu 14.7. 2021 to fungovalo, včera jsem zjistil že z více trasami naráz nelze nad mapou pracovat což z doposud supr webu mapy. cz udělalo něco mnohem mnohem nižšího.
Vím že tak nejste schopni učinit ale ZAŘIĎTE aby se dalo pracovat jako dřív - zobrazil jsem si několik tras v oblasti a stále je vidíc na mapě, jsem si naplánoval trasu novou která je například všechny křížila nebo se jim vyhla atd .
Pokud mi Mapy,c poradí jak toto nyní provést beru kritiku zpět.

PS: jako v minulých letech jsem si včera chtěl naplánovat týdenní dovolenou na kolech, ale letos mám zdá se smulu!!!!!
Jsem zlý! A stále doufám že se pletu a jen to v novém prostředí neumím...
Nemýlím li se však, tak jste na**ali spoustu lidí!

Radek Benš
Opava

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Radek Benš

17.7.2021 v 18:13

Dobrý den, nemýlíte se. Neodpovídám, ale doplňuji stejný problém: vývojáři mapy.cz asi opravdu definitivně zrušili možnost zobrazení více tras naráz, pouhým přetažením do mapy. Nyní to vyžaduje přihlášení a provádí to import. Takže s pěkným přehledem, přesně jak píšete, je zřejmě konec!
A samozřejmě chlubit se tím nebudou, rozhodně to nebude v "ukázat všechny vychytávky", protože je to jednoznačně krok k horšímu.
Problém je v tom, že takto používá mapy zřejmě jen malý okruh lidí, těch, kteří umí plánovat svůj čas. Bohužel, dnešní "mladí dynamičtí" většinou umí maximálně jedno kliknutí. Jak se po nich vyžaduje víc, tak jsou v koncích. Vše musí být prosluněné, nádherné, všichni se šťastně vznáší, vše funguje samo, auta se sama řídí, atd... A tomu se vše přizpůsobuje. A to je dle mého i tento případ. Proč by se programátoři (a manažeři, kteří rozhodují) zabývali udržováním funkčnosti, kterou využívá zřejmě jen zlomek lidí - ten, mezi které se řadím, a jsem právě také pořádně nas.aný. Co to vlastně po nic chceme? Vždyť je to dávno překonáno umělou inteligencí: stačí jedno kliknutí a server mapy nám naplánuje celou trasu sám!!! Ale třeba se pletu, naděje umírá poslední.
Honza

Pavel Machuta

19.7.2021 v 13:12

Dobrý den, také mi velice chybí možnost zobrazení více gpx souborů najednou. Pevně věřím, že se jedná o chybu a že to bude opraveno. Zdravím, Pavel Machuta

Zdeněk Kolář

24.7.2021 v 7:40

A safra, taktéž jsem zjistil nemilou věc, že nelze přetažením zobrazit více gpx. To by ovšem nebyl problém, pokud by mapy pobraly KMZ. Mám vyexportované všechny cesty co jsem jel ze Stravy, které si zobrazuji na mapy.cz. Poté přesně vidím, kudy jsem jel.

Současně je velká ostuda, že nemohu (byť tedy importem) uložit všechny projeté trasy na mapy.cz, které bych si poté mohl zobrazit všechny. Ach jo, velký krok zpět :( Doufám, že to někdo čte.

MULTIKczee

27.7.2021 v 11:13

Mohu potvrdit, že jediná možnost zobrazení více tras pomocí přetažení gpx souborů do mapy přestalo kvůli nové funkci fungovat.

Stejskal B

2.8.2021 v 12:28

Také jsem velmi zklamaný, že dnem 16.7.2021 přestal fungovat import a zobrazení více tras najednou.
Jak ale mám chápat radostné oznámení správců Mapy.cz ze 16.7. o nové úžasné vychytávce: "Kromě klasického tracku z GPX můžete importovat i více tracků naráz včetně bodů." ?? Vždyť právě opak je pravdou - do 16.7. to fungovalo a právě v tento den to fungovat přestalo.

Stejskal B

2.8.2021 v 12:42

Zajímavé je, že v příspěvku ze dne 11.9. 2020 v 21:24 si kdosi stěžuje, že " Taky mi přestalo fungovat vykreslování myší přetažených gpx souborů. Velice jsem to využíval, možnost vykreslení více tras pro porovnání je potřebná. Prosím, opravte to." A dne 14.9. 2020 v 11:37 Jakub Faifer z týmu Mapy.cz reagoval na příspěvek omluvou: "Omlouváme se, jedná se o chybu, nasazuje se oprava. Dnes bude vyřešeno." Zdá se, že teď už se nikdo omlouvat nebude, protože zrušení té krásné funkce asi bylo úmyslné.
Týmu mapy.cz jsem zaslal výtah z této diskuse.

Michal Bartoš

3.8.2021 v 23:10

Ano, je to jednoznačný krok zpět. Naprosté zklamání. Kopíruji předcházející připomínku ("Kromě klasického tracku z GPX můžete importovat i více tracků naráz včetně bodů." ?? Vždyť právě opak je pravdou.) Místo toho, aby se Mapy.cz posunuly vpřed a bylo možné zobrazit více nahraných tras současně (jak to má např. Google Maps), jdou autoři zcela opačným směrem (= znemožnili i byť poloviční ale velmi prospěšnou funkci vykreslení přetažením tras) a zobrazují pouze jednu jedinou trasu. Je velká škoda, že toto žádný odpovědný pracovník Seznamu nečte. Pokud by to totiž četl, nemohl by Moderátor takto velký počet negativních připomínek na novou verzi ignorovat a nechat bez jakékoli reakce či odpovědi. Je to škoda, velká škoda, protože Mapy.cz jsou super.

Stejskal B

7.8.2021 v 12:54

Pro vás, zklamané zrušením funkce " zobrazit více nahraných tras současně" v mapy.cz tady uvádím sice nikoli plnohodnotnou, ale přeci jenom aspoň nějakou náhradu:

Jak dostat GPX soubory na Mapy Google https://365tipu.cz/2019/07/12/tip1395-jak-dostat-gpx-soubor-na-mapy-google-mapy-cz-atd/
Vytvoření nové trasy z více úseků:
Google maps/vlevo nahoře 3 čárky/volba Vaše místa/roleta Mapy/volba zcela dole "Vytvořit mapu"/volba Přidat vrstvu/Import/importovat soubor *.GPX (soubor *.KML tvoří tlustou černou čáru s body) viz níže.

- Je třeba být přihlášen k účtu Google, aby se člověk dostal k volbě "Vaše místa".
- Jednotlivé trasy vícedenního výletu importovat postupně (nelze hromadně). Každý úsek má svoji vrstvu.
- Počátek každé trasy je označen zelenou kapkou, konec trasy červenou kapkou
- I po uložení mnoha tras do jediné je možno vlevo, v seznamu tras, vypínat a zapínat jednotlivé úseky.
- K uložené víceetapové trase lze kdykoli přidat další tras (další vrstvy): Otevřít ve "Vaše místa"/Přidat vrstvu/Import/..
- Importované soubory *.GPX tvoří v maps.google modrou čáru a je možno jich nahrát víc, ALE v mém případě celkem jenom 8! Poté se objeví hláška, že bylo dosaženo limitu.
- Importované soubory *.KML tvoří v maps.google černou tlustou čáru složenou z bodů.

Henk van Duijn

9.8.2021 v 20:15

I have the same problem. Also, you cannot create routes from the imported gpx. Only a 'path', but you can't navigate with a path, nor can you change it if you want to run it something else.

Mám stejný problém. Z importovaného souboru gpx také nelze vytvářet trasy. Jen 'cesta', ale nemůžete navigovat po cestě, ani ji nemůžete změnit, pokud ji chcete spustit něčím jiným.

PS: I'm Dutch so it may be that the text is not quite right because I used translation.
Jsem Nizozemec, takže se může stát, že text není úplně správný, protože jsem použil překlad.

Honza Laš • tým Mapy.cz

23.8.2021 v 15:59

relevantní
Ano, import byl naprogramován nově, jeho popis najdete zde https://napoveda.seznam.cz/cz/mapy/nastroje/import-dat/

Některé funkce původního importu byly skutečně zrušeny, protože se chovali jinak než zbytek Mapy.cz a z technických důvodů je nebylo dále možné podporovat.

Některé z nich budeme postupně nahrazovat. Na importu více souborů naráz se již pracuje. Na lepší spolupráci (vzájemné viditelnosti) mezi jednotlivými funkcemi Mapy.cz chceme také zapracovat. Taktéž vylepšení práce s Moje Mapy je v plánu.

Honza Laš, Mapy.cz

Jan Buriánek

28.8.2021 v 9:31

Ahoj všem
naprogramoval jsem jednoduchou webovou stránku, která umí alespoň zobrazení libovolného počtu GPX pro porovnání v různých barvách, jako to bylo původně na mapách.
viz můj příspěvek: Přetáhněte si GPX na mapu skoro jako dříve...
https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/160662/1

Vlastimil Hnik reagoval na příspěvek od Jan Buriánek

3.8.2022 v 17:17

Bomba. Mapy momentálně umožňují nahrát víc gpx tras, ale na porovnání plánu a reálného záznamu se to nehodí, protože všechny trasy jsou vykreslené stejnou barvou.

Jan Buriánek reagoval na příspěvek od Vlastimil Hnik

3.8.2022 v 17:52

Děkuji :) jestli jsem to správně pochopil, že se Vám hodí můj web gpxmapy.cz.

Příspěvek zde jsem psal před rokem, kdy to začínalo. Nyní už je z toho editor, který už umí víc...
Třeba dostat záznam stopařem do Mapy.cz pomocí redukce počtu bodů úpravou stopy a v exportu posláním do Mapy.cz jako nový plán.
Tedy vlastně takové obkreslení stávající gpx stopy do plánu.
A mnohé další funkce :)

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Zobrazení více tras najednou

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)