Fórum nápovědy

Seznam

Výběr offline map pro stažení do mobilní aplikace

J A

5.2.2019 v 15:22

Dobrý den,
velmi rád používám i doporučuji mapy cz a to jak v ČR tak v cizině.
V mobilu však často nepotřebuji mít kompletní cizí státy. Stačí mi určitá oblast, podle toho kde se budu pohybovat. Bohužel z textových názvů nejsem často schopen poznat, které části bych si měl stáhnout a tak to musím zkoušet metodou pokus omyl, tj. stáhnout, vypnout wifi i data a přibližováním zjistit, zda je daná oblast již dostupná offline.
Neuvažujete o nějakém ergonomickém grafickém výběru? Případně možnost stažení oblasti např. podržením prstu v mapě a potvrzením. Zároveň by v tom pomohlo, pokud bych mohl zapnout nějaký offline mód mapy, kde bych viděl, které oblasti již mám staženy offline a které ne (např. zašedlá, či zesvětlená vrstva dané oblasti).
Případně, neexistuje nějaká taková pomůcka pro rozklíčování oblastí nyní alespoň na webu?
Předem velmi děkuji a ať se vašim mapám i nadále daří držet nasazenou laťku velmi vysko.
Jarda Anděl

J A

5.2.2019 v 15:31

Ještě mne napadá, že by bylo fajn mít možnost rovnou stáhnout mapy pro naplánovanou trasu. Např. jedu lyžovat do Francie do určitého střediska, naplánuji si trasu autem a zvolím stáhnout offline mapy pro tuto trasu, aniž bych musel zkoumat, které oblasti to přesně jsou.... ;-)
Děkuji.
Jarda Anděl

jen testovaci

22.2.2019 v 22:24

Tak přesně za to co popisuje Jarda Andel bych se přimlouval.
Naplánovat trasu a dostat oznámení, které offline mapy mi chybí a kolik budou potřebovat místa.
Po této informaci, bych se třeba zbavil nepotřebných map, než začnu stahovat nové.

Pokaždé když plánuji delší výlet ... vždycky se podivuji, že tohle tak hezké mapy neumí.
A obdivuji toho, kdo má v hlavě názvy jednotlivých regionů všech států a tím pádem ví přesně, které regiony si potřebuje stáhnout.

Nebo třeba i tak, že na konkrétním místě déle podržím prst a dozvím se, zda už oblast mám staženou nebo nabídnout ke stažení.

A kdyby výše popsané bylo složité, tak by úplně stačila nějaká náhledová mapka s hranicemi a názvy regionů a klikáním by si uživatel vybral regiony potřebné ke stažení.

Jůůů to by byla parráda. :-)

Pokud tohle čte někdo ze "seznamu" ... a zasadil by se o tuhle úpravu ... ať se ozve pozvu ho na oběd ;-) ... to by byla teda PECKA !

Milan

Martin Čermák

13.6.2019 v 10:05

Zrovna před odjezdem na dovolenou hledám, které offline mapy potřebuju stáhnout. Hodilo by se, aby plánovač nenabízel jen "vyhnout se placeným úsekům" v jiných zemích ale nabízel třeba také "stáhnout offline regiony, kudy trasa probíhá".
Koukal jsem také, že pokud se na nabídce regionu ke stažení do offline podrží prst, objeví se nabídka a jedna z ní je "zobrazit v mapě" ale bohužel to neukáže hranice toho regionu.
Stejně tak, jak tu píší ostatní, hodil by se režim offline, který by zobrazil co je staženo a co ne, nebo to nějak podbarvit.

V současné situaci je stahování offline map jednotlivých regionů víceméně loterií, neboť nikde nevidíte, co vlastně stahujete a zda vám tam nebude chybět 5km silnice, která zasahuje do jiného regionu.

Jana Helpdesk • Moderátor

10.7.2019 v 11:17

relevantní
Dobrý den,

děkujeme za tyto náměty, jsme si vědomi toho, že volba offline map ke stažení není dostatečná. Řada námětů již byla předávána týmu Mapy.cz, který bude možnosti zvažovat a doufáme, že se nějaké z budoucích aktualizací objeví funkce, která stahování map zjednoduší. Například ta možnost vztáhnout to k již naplánované trase se diskutovala. Bohužel jen v tuto chvíli nedokážeme říci, ke které možnosti se tým Mapy.cz přikloní.

Pěkný den, Jana

JK

8.6.2022 v 11:23

Dobrý den,
podařilo se něco z toho naimplementovat po téměř 3 letech? Nepodařilo se mi to v aplikaci najít.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od JK

9.6.2022 v 20:21

Od nové verze podržením na názvu státu půjde zobrazit tento region v mapě..

Pavel C

13.6.2022 v 13:36

Mapy.cz jsou super
ale offline stahování je dlouhodobě děs běs -obzvláště pro některé!!!

Něšlo by udělat stahování off-line map do mobilu mnohem intuitivnější?
Občas to někomu (kdo to nedává) řeším a domnívám se, že je mnohem více takových co to nezvládnou a tak Mapy nepoužívají :(
--
(např. včera potřeboval známý Francouzské Baskicko tj na google cca 200 MB
ale v Mapy si musel stáhnout celou Novou Akvitánii tj přes 600 MB (škoda že nejdou třeba i jen "okresy") na což už skoro neměl na starším mobilu místo)

Pokud by šly např. mmj stáhnout body zájmu + volitelné okolí x km (šiška, okruh, čtverec, obdélník ...) tak to by bylo super

Karel Hlo reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

16.11.2022 v 9:29


Dobrý den,
jde někde zobrazit celková mapa s regiony a ty si označením vybrat? Přece by bylo nejlepší zobrazit, třeba i slepou mapu země s regiony, označit požadované oblasti a hotovo. Bohužel musím klikat na všechny regiony zvlášť a nevím podle mapy, co už mám stažené a co ne. Navíc se mi nedaří vrátit se jedním kliknutím zpět z mapy na stažení daného regionu. Možná jen s mapami neumím, pak se omlouvám, ale moc intuitivní to není.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Výběr offline map pro stažení do mobilní aplikace

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)