Fórum nápovědy

Seznam

Zamrzaji mapy v autě AA

Honza

3.7.2022 v 17:19

Prosím o pomoc a radu, při připojení k AA cca po 5 až 10 minutách se mapy seknou, resp. prestanou se hybat, musim "neco udelat" a jako je "probudit". Zrejme to del la telefon, ze aplikaci po nejake dobe shodi do pozadi. Hlas ale asi stale mluvi, obraz ale nejede. Nastavil jsem uz vse mozne i nemozne a nic. Pritom v telefonu bez pripojeni k AA jedou mapy pořád a bez potizi.

Svatopluk Rychlý reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

19.10.2022 v 17:06

Dobrý den. Zkouším se obrátit s dotazem a prosbou přímo na někoho od mapy cz tak se omlouvám. Propojím telefon s vozem ford puma. Zadám trasu na mapách , spočítá trasu a spustím. Poté se rozjedu a šipka zůstane na místě. Po zobrazení na telefonu se mi na něm zobrazí hláška " čekání na signál GPS". Po vyndání propojovacího kabelu z telefonu signál GPS naskočí. Mapy jsem aktualizoval a nepomohlo to. Po dotazech v prodejnách ford jsem zjistil že tento problém je pouze ve voze F puma ale pokud použiji tlf Apple a Apple car problem zmizí i u pumy. Dealeři Fordu i centrala dává ruce pryč s tím že chyba je na straně Mapy cz. Můžete prosím poradit? Už jsem po třech měsících zjištování telefonování a čtení různých for zoufalý. ps: v jiných vozech mi po propojení kabelem mapy fungují, ale ve fordu tvrdí že každý typ vozu používá jiný system.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Svatopluk Rychlý

20.10.2022 v 9:55

Máme tu pár uživatelů s Fordem Puma co hlásí podobný problém. Zatím netušíme proč se tak děje, ani nemáme auto k dispozici. V jiných autech s tím problém není..

Alfklaus reagoval na příspěvek od Svatopluk Rychlý

21.10.2022 v 0:13

Pane Rychlý - mám stejný problém jako Vy (jak jsem psal již výše v tomto vlákně) - až do letošního léta jsem ale používal mapy.cz k navigaci přes Android Auto bez problémů. Zkoušel jsem se tedy vrátit k předchozím verzím aplikace Mapy.cz - Musel jsem nejdříve smazat aplikaci mapy.cz z mobilního telefonu a poté ručně nainstalovat starší apk instalační balíček - ke stažení jsou např. zde: https://mapy-cz.apk.gold/ Postupně jsem se takto dostal zpět až k verzi 9.17.1 z letošního jara, která v mém případě funguje a navigace běží i přes Android Auto. Následující verze od 9.19.0 se mi již chovaly tak, jak popisujeme - po připojení kabelem k obrazovce auta se okamžitě ztratí signál GPS, šipka zešedne a stojí na místě. Jiné konkurenční navigace v tu samou chvíli přes AA fungují. Možná by i Vám mohlo pomoci se dočasně vrátit ke starší verzi mapy.cz, než se přijde na to, v čem je zakopaný pes. Musel byste asi zároveň v MT vypnout funkci automatických aktualizací přes app store, aby se Vám tato starší verze mapy.cz v telefonu ihned nezaktualizovala. Zvažte, třeba by Vám to také zafungovalo, pokud nechcete přecházet na konkurenční produkt, což na jednu stranu chápu, také jsem si na mapy.cz zvykl. Zdravím ...

Pavel Rataj reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

21.10.2022 v 8:24

Obávám se , že problém se netýká jen Fordu Puma. Již 18.7.2022 jsem výše uvedený problém popisoval u mého Fordu Transit Custom. Při použití telefonu s Androidem Mapy.cz nenajdou polohu a čekají na signál GPS. Pokud připojíte telefon Apple vše funguje. Takže problém je někde mezi Android Auto a systémem Sync od Forda.

Honza reagoval na příspěvek od Honza

17.11.2022 v 11:00

Ad potíž, že po chvíli přestane mluvit:

Zdá se, že po poslední aktualizaci (beta tester) již vše funguje. Zatím vyzkoušeno na kratších trasách kolem půl hodiny, což na test asi stačí, uvidíme ještě na nějaké dlouhé trase.

Honza reagoval na příspěvek od Honza

18.11.2022 v 18:54

Tak odvolávám, bohužel na delší trasa zase přestala mluvit. Ale ke konci zase najednou začala mluvit. Takže takové nevyzpytatelné....

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Honza

24.11.2022 v 14:06

Ohledně chyby ve vozidlech FORD - projevuje se, že navigace neukazuje pozici = nefunguje, nebo funguje, ale ukazuje že jede konstantně 10 km/h.

Podařilo se nám. otestovat přímo ve vozidle, Problém je, že auto poskytuje GPS data, ale jsou neúplná. Chybí tam některé údaje, které budeme muset dopočítávat.

Budeme to tedy řešit v dohledné době. Díky za nahlášení a trpělivost.

Alfklaus reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

28.11.2022 v 21:10

Vážený pane Faifere,
prosím, vysvětlete nám méně nadaným, proč vozidla Ford tato jak říkáte neúplná GPS data poskytují až několika posledním verzím Vaší aplikace Mapy.cz. Jak to prosím Ford dělá ? Kontroluje verzi aplikace Mapy.cz a podle toho pak zprzní/či nezprzní GPS data ? A proč to dělá ? Vždyť dřívější verze Map.cz tento problém neměly, používal jsem Vaši navigaci dlouho ke spokojenosti. A nyní se po každé nové aktualizaci Map.cz vracím zpět k verzi 9.17.1 z letošního jara. Ta naviguje přes AA v mém případě dodnes bez problémů (viz můj příspěvek výše). Naposledy jsem se k ní vracel po poslední aktualizaci z 8.11. Jak to, že starší verze Vaší aplikace funguje a ta samá novější ne ? Nenašlo by se zde nějaké vodítko ? Rovněž je mi záhadou, že jiné, konkurenční navigace s Fordem problém nemají (jak zmiňují i jiní uživatelé v diskuzi). Laika by skoro napadlo, že problém není možná až tak úplně ve Fordu, možná jste do aplikace Mapy.cz v průběhu letošního roku zavlekli něco, co se jen nesnese právě s ním. Děkuji.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Alfklaus

1.12.2022 v 9:11

Je to tím, že jsme na jaře přecházeli z použítí čisté GPS na polohu fused přímo ze systému. Vám to fungovalo, ale měli jsme spousty dalších uživatelů, kterým aplikace nefungovala, protože jejich telefon vůbec GPS polohu neposkytoval, pouze fused. A v rámci fused vyžadujeme kompletní data (více dat), které v případě Fordu nejsou a část jich tam chybí. Už pracujeme na tom, že si je dopočítáme v nějakém z dalších verzí bude vyřešeno.

Alan Watson

23.12.2022 v 13:21

I have the same problem Android Auto and Nokia G10 running Android 12. MG ZS EV 2022. Voice directions continue but map freezes and screen goes blank. Waking the phone voice continues but map is still frozen.
Eventually phone freezes requiring a reboot. Mapy Version 9.26.0

Vladimír Mostýn reagoval na příspěvek od Pavel Rataj

3.1.2023 v 9:15

Ford Kuga stejně. Nechci opustit mapy.cz, protože jsou naprosto skvělé. I v cizině jsou lepší než google maps.

Petr Krsička reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

3.1.2023 v 16:10

Dobrý den, mám totožný problém s Fordem Rangerem. Existuje již nějaké řešení tohoto problému. Ještě pokud by Vám pomohl malý poznatek, tak z applu přes applecar funguje GPS mapy.cz bez problému.

Milan Starý reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

10.1.2023 v 6:46

Jak poznam v ktere verzi to bude opraveno?

Pavel Šuta

26.1.2023 v 18:27

Dobrý den, v poslední době (mám verzi 9.28.1) navigaci v telefonu nastavím, propojím kabelem a AA a funguje. Po 10 minutách se vypne a musím telefon odpojit a znovu zapojit. Na 20km asi 5x. Mám Suzuki Vitaru. Je to nepříjemné hlavně v bodě, kdy je nutno se rozhodovat na křižovatkách. Jinak mapy.cz jsou nejlepší. Doplňuji, že jsem beta tester. Dnes 30.1.2023 jsem se zkusil odpojit z beta verze a opět mi navigace asi po 5 minutách vypla a už se mi ji nepodařilo obnovit. Po odpojení kabelu z auta jsem navigaci používal jen přes telefon a vše šlapalo normálně bez problémů i když mi nenaběhl zvuk.

michal kozderka

16.2.2023 v 18:53

Dobrý den, má Ford Kuga lll a mám také stejné problémy. Když používám verzi 9.17 tak to funguje, ale po aktualizaci navigace zamrzne.

libor klos

4.3.2023 v 7:08

Dobrý den, stejný problém s Ford Focus 2021. Trasa se načte a po rozjetí, mapy.cz zamrznou. Tento problém nastal koncem června 2022 po aktualizaci mapy.cz. (byl jsem zrovna na dovolené)

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

12.4.2023 v 12:56

Dobrý den, vydali jsme novou verzi, s opravou pro vozy Ford apod. Vyzkoušejte

9320005 (9.32.0)

Navštivte prosím stránku https://play.google.com/apps/testing/cz.seznam.mapy, zde se můžete stát Betatesterem. Pokud bude k dispozici beta verze aplikace, nabídne se vám ke stažení.

michal kozderka reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

14.4.2023 v 11:14

Dobrý den, tak otestováno na Fordu Kuga lll a vše funguje OK. 👌. Super dík

Jan Dvořák

13.7.2023 v 9:06

Dobrý den. Na novém Dacia Sandero je stejný problém který se tu popisuje. Tedy zamrzání mapy. Verzi aplikace mám 9.35.2. Stejně zamrzá i Waze. Google mapy chodí OK. Je nějaká šance na vyřešení? Děkuji Jan Dvořák

Patrik xy

31.12.2023 v 11:21

relevantní
Dobrý den, na Android 11 a Tucson rv.2019 Mapy.cz taky zamrzají, stačí přepnout na jinou aplikaci a vrátit zpět, ale tím pro navigování nepoužitelné :( Někomu pomůže vypnout v mobilu pro AA používání polohy nebo zrušení úsporného režimu baterie...

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Zamrzaji mapy v autě AA

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)