Fórum nápovědy

Seznam

kdy to pujde reiffkou?

Lukáš Přikryl

1.3.2022 v 13:52

kdy to pujde reiffkou?

Josef Vogeltanz

1.3.2022 v 16:36

Dobrý den, požadavek k používání bankovní identity plně chápu, diskuze jsou silně zatrollené. Ale nepochopím proč jste si k tomu vybrali jako partnera BankID.cz, který nabízí pouhých pět bank a stupidní radu "Vaše banka bohužel nepodporuje službu BankID. Je nám líto, ale přes Vaši banku zatím nelze BankID využít. Pro pokračování můžete vybrat jinou banku, u které jste klientem." BankID je evidentně teprve ve vývoji.
Sám už nějakou dobu identitu používám u Raiffeisen banky, ale tady je mě to k ničemu.
Protože přihlášení do diskuze provází výzva:
"Vzhledem k bezpečnostní situaci v Evropě začneme vyžadovat ověření identity přispěvatelů. Ověřte si prosím svou identitu co nejrychleji, jinak vám může být přístup do diskuzí omezen nebo odepřen. Jak se ověřit?"
bylo by dobré toto nějakým způsobem urychleně vyřešit a také uživatele jiných bank nějak informovat.
Takže pro neschopnost vašeho partnera BankID raději odříznete uživatele od diskuzí? Tomu se říká vylít vaničku si s dítětem.

Ivana 2 Helpdesk • Moderátor

3.3.2022 v 13:22

relevantní
Dobrý den,

bohužel Raiffeisen bank aktuálně není partnerem BankID tedy z naší strany to v tuto chvíli nemáme jak ovlivnit, je mi líto. Můžete využít formuláře ZDE a obrátit se přímo na BankID.
Zároveň lze pro ověření identity na diskusích využít nápovědu ZDE kde je alternativní způsob ověření.

Samozřejmě to předám jako námět na zlepšení služeb, zda není možné změnit poskytovatele, ale aktuálně Vám nemohu zajistit zpětnou vazbu nebo že ke změnám dojde. Děkuji za pochopení.

Ivana

Josef Vogeltanz reagoval na příspěvek od Ivana 2 Helpdesk

3.3.2022 v 19:17

Formulář, který odkazujete je určen firemní sféře. Pro osobní dotaz je naprosto k ničemu. Nápověda jako "alternativní" způsob doporučuje zaslat scan občanského průkazu a to otevřeným způsobem emailem. To je myšleno vážně?!? Co na říká ÚOOZ? To je od něj schválené?

Aby diskutérům bylo jasné, co svojí bankovní identitou poskytují prostředníku BankID.cz a ten zase svým firemním partnerům (seznam.cz nevyjímaje):
- ID uživatele, Jméno a příjmení, Telefon, E-mail, Datum narození,
- Adresy, Bankovní účet, Tituly, Pohlaví, Rodné číslo,
- Místo narození, Stav, Doklad, Právní status,
- Sada informací ke vzdálené identifikaci klienta dle AML zákona
(převzato z bankid.cz)

Ivana 2 Helpdesk • Moderátor reagoval na příspěvek od Josef Vogeltanz

7.3.2022 v 13:34

relevantní
Dobrý den,

pročetla jsem nápovědu s je zde uvedeno vcelku jasně, že z OP je třeba mít viditelné jen datum narození a jméno a příjmení. Jiné informace by měl uživatel začernit nebo schovat.

To co zde vypisujete je možný výpis informací, které lze dostat. ne vždy však je nutné aby banka sdílela všechny. Informace, které dostaneme z bankID jsou jméno a příjmení a datum narození. Jiné informace nedostáváme. Jsou tedy zcela totožné s tím, co dostaneme prostřednictvím fotografie OP (pokud začerníte všechny ostatní údaje jak je popsáno v nápovědě). Navíc při procesu ověření bankID vždy vidíte, jaké informace jsou předávány a proces můžete vždy přerušit - tedy k předání informací nedojde.

Ivana

Josef Vogeltanz reagoval na příspěvek od Ivana 2 Helpdesk

8.3.2022 v 19:08

Taky jsem pročetl váš návod. Jméno, příjmení a datum narození mám v účtu uvedené již nyní. Pokud je to jediné co na scanu občanky nechám a ostatní začerním, budu se už jen opakovat. Ale budiž, s tím nemám problém. Nad rámec návodu uvádíte nepravdivě datum narození. Návod vyžaduje pouze jméno a příjmení - viz screenshot návodu v příloze. Posílám tedy scan OP, kde budou čitelné pouze Jméno a Příjmení, ostatní osobní údaje začerněné jako uvádí návod.
Návod by neměl být držen v utajení na odkazu v tomto threadu, ale měl by být oficiálně k dispozici v nápovědě Seznamu. Jsem přesvědčen, že požadavky návodu vyhoví všem.

Josef Vogeltanz reagoval na příspěvek od Josef Vogeltanz

17.3.2022 v 13:12

relevantní
Mohu potvrdit, že ověření účtu touto náhradní metodou a podle popsaného návodu funguje. Ověření trvalo sice několik dní, ale jsou i jiné starosti. Přihlašování do diskuze mezitím fungovalo i bez ověření.

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    kdy to pujde reiffkou?

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)