Fórum nápovědy

Seznam

Nutne pustit app v mobilu - Carplay

Jaroslav Guzy

23.6.2021 v 17:37

Dobry den.
Pro spravnou funkci mapy.cz pres Carplay musim vzdy pustit aplikaci nejprve v telefonu. Domnivam se, ze je to bug, ze pres spusteni v Carplay se v telefonu " vnitrne" aplikace nespusti. Prosim o info, zda je mozne nejak vyresit? iOS v. 14.6 Problem byl i u predchozich verzi. Dekuji Guzy

Jakub Faifer • tým Mapy.cz

1.7.2021 v 14:15

Dobrý den, co přesně myslíte tím, "vnitřně nespustí" . Aplikace na rádiu by se měla spustit v případě, že aplikace na telefonu je "killnutá, je na pozadí a i když je na popředí. Tzn. ve všech třech stavech, by mělo stačit kliknout na ikonu Mapy.cz a aplikace na rádiu by se měla spustit. To se neděje?

Jaroslav Guzy reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

8.7.2021 v 12:12

Dobrý den,

obdobně to vlastně popisuje pan Roman Honěk v dalším threadu.

Problém je v zásadě v tom, že když je telefon uzamčený, tak po stisknutí na řádek "Kam pojedeme?" se zobrazí pouze klávesnice pro ruční zadání cíle (případně je možno hlasově zadávat). Čili neukáže se nabídka s cíli Domov, Práce atd...

V každém případě je nutné nejprve pustit aplikaci v mobilu.

Pokud je telefon uzamčen a nebo není spuštěna aplikace v telefonu, tak se po vyhledání cíle při načítání trasy Mapy v Carplay uzavřou.

Další věcí je, že když tedy splním podmínky a) puštěná aplikace v telefonu a za b) odemčený telefon pak vyhledám cíl (nebo jen kliknu v nabídce na Domov) tak se navigace spustí a vše běží bez problému. Při zastavení například benzínka - tedy odpojení telefonu od rádia se navigace zruší a po nastoupení a připojení do rádia je nutné celý postup zopakovat - "neudrží" se navigování.

Aplikace Mapy od Applu fungují zcela bez problémů. Navigace se udrží i při odpojení, zamčení auta atd...prostě nastoupím, připojím telefon a vše pokračuje automaticky.

S pozdravem Guzy

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jaroslav Guzy

12.7.2021 v 13:21

Díky za popis

ad) nabídka úvodní obrazovky

Vydali jsme verzi 6.11.3 - měla by být stabilnější a nabídnout domov a práci atd, vždy. Min na našich testovacích zařízeních funguje :-)

ad) vyhledávání cíle - pád

opět ve verzi 6.11.3 by mělo být vyřešeno..

ad) benzínka

přenesení navigace po odpojení z carplay zpět do telefonu, aby se po znovu připoení dala zase přenést řešíme..

Jaroslav Guzy reagoval na příspěvek od Jakub Faifer

13.7.2021 v 10:39

Dobrý den,

děkuji za informace

Nainstaloval jsem novou verzi 6.11.3 a vyzkouším

ad) benzínka - je to vlastně i případ, když si cíl prvně vyhledám v mobilu (například doma) a pak přijdu do auta a připojím Carplay, tak se na chvilku načte navigování (údaje za jak dlouho do cíle, jak daleko atd..), ovšem nezobrazí se mapa a po chvilce (cca 5-10sec) to spadne a navigace se ztratí i v mobilu

s pozdravem

JG

Štefan Orgoň reagoval na příspěvek od Jaroslav Guzy

3.9.2021 v 8:33

Dobrý den, mám podobné zkušenosti. Po nastavení navigace v mobilu se po spuštění v CarPlay nezobrazuje mapa a navigace po chvíli spadne a přestane fungovat i v mobilu načež je nutné vše nastavovat znovu. Nedá se to de facto používat. Konfigurace Škoda scala a iPhone 7. Navigace od apple funguje bez problému. Nevím zda proběhla nějaká nepovedená aktualizace ale navigaci od mapy.cz jsem využíval velmi často a v minulosti vše fungovalo bez problémů. Děkuji za reakci.

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Štefan Orgoň

8.9.2021 v 18:50

Dobrý den, laborujeme s tím, od další verze by to snad mělo být zase stabilnější. Omlouváme se za komplikace..

Jaroslav Guzy

14.10.2021 v 9:55

Dobrý den,
pár postřehů z nových verzí. Aktuálně 6.13.3. Již není třeba pouštět aplikaci v telefonu, ale přesto se někdy mapa nenačte. V každé případě je třeba mít telefon odemčený pro přístup k uloženým bodům (domov, práce, historie atd...). Používám bezdrátové připojení a mnohdy zůstává telefon v kapse. Pokud je telefon uzamčený tak jediné co se nabídne je vyhledávat přes klávesnici. I to se obvykle zasekne - nevyhledává. Velké zklamání je z úpravy přepínání mezi telefonem a Carplay. V dřívějších verzích bylo možné v telefonu vyhledávat a přitom mít mapu zobrazenou na HU. Nyní je buď celé ovládání na telefonu a nebo jen na HU se všemi neduhy výše popsanými. Udržení navigace například benzínka někdy jde, někdy nejde. Respektive pokyny se zobrazují, mapa nikoliv. Většinou je to ten druhý případ. Celkově shrnu, že pro spojení Carplay stále nepoužitelné. Abych jen nekritizoval, tak musím pochválit, že jsem nedávno vyhledával bod - TESCO, které ještě nebylo otevřeno a přesto je mapy již znaly. Mapy od Apple neznalo. Dále se rapidně zlepšilo zobrazení mapy respektive jízdy při nespuštěné navigaci. Ovšem jak je psáno výše, ne vždy se mapa načte.

S pozdravem Guzy

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Jaroslav Guzy

18.10.2021 v 10:10

Díky, pracujeme na tom dále..

Libor

29.11.2021 v 9:10

Dobrý den,
mám podobný problém, Apple CarPlay přes kabel. Když najdu trasu na aplikaci v telefonu (iOS 14.8.1), začnu navigovat v tlf, aplikace je spuštěná a aktivní na popředí, připojím k autu kabelem a spustím aplikaci v CarPlay, tak není zobrazena ani navigace, není vidět ani mapa, jen prázdná obrazovka (něco jako Hic Sunt Leones). Musím opět zadat navigační údaje přes palubní systém. Dříve to nedělalo (nevím, tak před 1/2 rokem a dříve).

Jakub Faifer • tým Mapy.cz reagoval na příspěvek od Libor

30.11.2021 v 10:31

Od další verze by mělo být stabilnější, pracujeme na tom. Díky

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Nutne pustit app v mobilu - Carplay

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)