Fórum nápovědy

Seznam

Návod: Mapy.cz pro starší Android 4.4.4_4.1.2 + mapy

Radovanbalas 1

20.4.2021 v 20:01

Jak si někteří mohli všimnout u staršího androidu nežli 5 Lollipop. Zmizela aplikace Mapy.cz z Google play díky absenci podpory TLS 1.2. Mrzí mě, že vývojáři neumožnili alespoň možnost mít poslední verzi 6.9.0 s offline mapama. Proto jsem udělal tento návod aby jste mohli rozjet mapy.cz na svém starším telefonu android i když bez online funkcí.
Návod:
1) Stáhněte z webu samotnou aplikaci Mapy.cz s koncovkou .apk pro android 4.1.2 je poslední 6.9.0. Např zde:
https://uloz.to/file/CBmfPXo9LrPR/mapy-cz-6-9-0-android-4-4-4-1-2-apk nebo zde všechny verze https://mapy-cz.apk.gold/ najdete až uplně na konci stránky.Pro android 4.4.4 lze stáhnout novější 6.14.4.
Před instalací je třeba povolit v nastavení telefonu instalaci aplikací z neznámého zdroje.
2) Vložíte soubor apk např. na sd kartu a ve správci souborů v telefonu a nainstalujete. Po instalaci v aplikaci lze najít offline mapy ale nelze je stáhnout ani zobrazit. Lze je vložit ručně ale pozor zkoušel jsem novější mapy nežli pro verzi aplikace 6.9.0 a zjistil jsem, že se nezobrazují správně a jsou tedy nečitelný. Musíte použít kompatibilní mapy viz níže.
3) Stáhněte kompatibilní mapy viz tyto odkazy nebo můžete i z jiného zdroje. Jsou to moje zálohy které jsem zredukoval i na pouze ČR tedy si vyberte jakou variantu chcete. Pokud chcete například jen ČR vyberte tuto: https://uloz.to/file/ixhPHSPNuMCA/mapy-cz-android-4-4-4-1-2-order-cr-rar
Nebo zde je více zemí na výber:
ČR a Slovensko: https://uloz.to/file/HfzHsbmHGQ3D/mapy-cz-android-4-4-4-1-2-order-crasr-rar
ČR, SR, IT, SPA https://uloz.to/file/fvm6ufgeXpWi/mapy-cz-android-4-4-4-1-2-order-crasraitaspa-rar
4)Mapy vložte na interní pamět nebo sd kartu. Musí být v kořenovém adresáři a mít tuto adresu např: E:\Android\data\cz.seznam.mapy\files (E: je název vašeho uložiště, může se písmeno lišit) musíte dodržet tuto cestu tedy stačí z rozbaleného archívu na vaše uložiště zkopírovat složku Android.
5) Rozpoznání map: Nyní pusťte aplikaci Mapy.cz a ty vás navedou k stažení offline map. Vyberete si mapu kterou požadujete například pouze Českou republiku a zobrazí se vám jednotlivé kraje kliknete na nějaký stanout např. Jihomoravský a objeví se chybová hláška a však aplikace začne rozpoznávat mapy. Je možné, že je to třeba udělat u každé země zvlášť a je možné, že musíte být připojeni k internetu. U mě to funguje. Sice nelze využívat online služby ale jsem vděčný za offline brouzdání po mapě :-)

Petr Lenfeld

27.9.2021 v 18:31

Dobrý den.
Děkuji velmi za Váš příspěvek.
Mám podobný problém, a už jsem ani nedoufal, že najdu pomocnou ruku.
Nemáte prosím v archivu mapu ČR pro Android 2.3.6 / aplikaci Mapy.cz 3.5.1?
Děkuji předem.
Hezký den.
Petr

Pet Kost

18.1.2022 v 13:25

Vše jsem udělal dle návodu.

Radovanbalas 1 píše:
...Nyní pusťte aplikaci Mapy.cz a ty vás navedou k stažení offline map. Vyberete si mapu kterou požadujete například pouze Českou republiku a zobrazí se vám jednotlivé kraje kliknete na nějaký stanout např. Jihomoravský a objeví se chybová hláška a však aplikace začne rozpoznávat mapy...

Aplikace mapy.cz chce při přepnutí do "offline mapy" stále stahovat mapy přes internet a hází hlášku, že nejsem připojen (i když jsem). V oznámeních telefonu je pak "Mapy.cz - chaba komunikace se serverem".

Jednoduše aplikace Mapy.cz žádné offline mapy, co jsem uložil do telefonu nevidí. Mám bílou mapu.
Prosím poraďte, kde dělám chybu. Děkuji

Vladimir Kuzelka

6.2.2022 v 16:38

Funguje dle postupu - zobrazeni mapy. Testovano na Androidu 4.1.2
Nemate prosim jeste moznost nasdilet i ostatni mapy sveta? Stahnul jsem jeste prihranicni casti CR, ale hodily by se i jine staty. https://uloz.to/file/sOXg4UHj0FZJ/mapy-cz-android-4-4-2-cz-sk-prihranici-9-9-2020-zip

Lenka Brožová reagoval na příspěvek od Pet Kost

22.2.2022 v 9:34

Stejný problém a takhle to šlo pak u mě...

1. nainstalovat appku do telefonu
2. Hotovo nikoliv Otevřít
3. do tel. složky Android/data vložit odpreparovanou složku cz.seznam.mapy (je ze stažené rozbalené RAR složky Android)
4. spustit aplikaci Mapy.cz bez netu, nabídne stahnout mapy offline, zapnout net, dát stahnout ČR, úložiště telefon, zobrazí se chybová hláška, odkliknout, zobrazí se mapy staženy

Radim N

9.6.2022 v 10:53

Dobrý den, v rámci řešení tohoto problému jsem smazal původní apku a mám dojem, že nedošlo k vymazání offline map, kterých jsem tam měl požehnaně - obsazenost úložiště na mobilu se skoro nezměnila.
Instalovaná nová verze ty původní offline mapy nenašla. Předtím, než si stáhnu offline mapy do nové verze, rád bych vymazal ty původní, ale nevím, kde je na mobilu hledat. Pomůže někdo?

kvis jiri

3.7.2022 v 11:57

Radim NIEDOBA> cesta map aplikace je telefon\sdkarta ...\Android\data\cz.seznam.mapy

Zdravím,
ted jsem to řešil u autorádia (android 9) , chyba stahování , zkopírované na flash to aplikace nenašla . Ve finále jsem koupil sandisk s rychlostí čtení/zápis 150/40 a chodí to jak víno. Mapy staženy na mobil přez wifi a překopírovány . S tím autorádiem mne štve to, že si to nemůžu vzít domu na stůl :D

Tonda Buček

12.7.2022 v 11:09

Díky za návod a upřesňující komentáře. Podařilo se mapy obnovit.
Ještě dodám, zkontrolujte si verzi vašeho androidu a verzi map, kterou stahujete. Měl jsem starší android než zde zmíněný, takže se mi poprvé nepodařilo je nainstalovat a chtěl jsem zase propadnout zoufalství. Ale stačilo stáhnout starší verzi.

VIT JANAL

28.9.2022 v 12:15

Dobry den,
da se nekde sehnat novejsi verze mapovych podkladu pro starou verzi aplikace (4.1.2)?
Dekuji za info, VJ

Jiří Bilík

9.3.2024 v 20:49

Už nefunguje ani verze 9.39.1 nemáte někdo vhodné mapy? Díky

Srajpeter

18.3.2024 v 9:38

mne prestala fungovať ver 9.38.0 , Android 6
idú len stiahnuté offline mapy, ale nedajú sa aktualizovať, letecké mapy sa nezobrazujú!!!
po odhlásení z účtu xxx.@seznam.cz sa už nedá prihlásiť , pritom na PC je všetko OK.

Slanina T

18.3.2024 v 19:55

Prosím, dají se opět někam nahrát staré mapové podklady k oživení offline map dle návodu výše? Ulozto již nefunguje. Děkuji

Nový dotaz

Přiložené přílohy

    Zbývá 12MB (z 12MB)

    Návod: Mapy.cz pro starší Android 4.4.4_4.1.2 + mapy

    Přiložené přílohy

      Zbývá 12MB (z 12MB)