Fórum nápovědy

Seznam

sbazar - podvodná nabídka

Petr Novák

27.1.2021 v 19:40

(nejprve se omlouvám, ale nevím kam jinam toto psát)

obdržel jsem odpověď na inzerát a dotyčný mě vysvětlil (přes whatsApp) že chce použít platbu přes seznam, a protože jsem to neznal, tak hned nabídl screen z podmínek (příloha 1), ale když jsem se podíval na patřičné stránky (příloha 2) tak jsem zjistil že tam nic takového není, a dotyčný tvrdil že má asi starší vydání a že mě zaplatí přes službu seznamu https://sbazar.id-102931.xyz/1156091015/receive (příloha platba-1)
po nakliknutí (příloha platba-2) jsem už dál nepokračoval, protože tyto údaje odmítám dávat. Odkázal jsem se rovněž na https://napoveda.seznam.cz/cz/sbazar/sbazar-kuryr-podvody/ zbytek komunikace pak viz příloha (whatsapp) a tím jsem ukončil komunikaci. Nabídl jsem dotyčnému že mu to pošlu na dobírku, ale na to neslyšel .. řekl bych že se jedná o formu podvodu .. je to tak? dotyčné číslo whatsapp protistrany mohu případně dodat.

předem děkuji za odpověď

Ivana 2 Helpdesk • Moderátor

28.1.2021 v 20:34

relevantní
Dobrý den,

obávám se, že se jedná o podvod. V tomto případě se ale prosím obraťte na technickou podporu online v sekci sbazar.cz ZDE v pracovní době 8:00 - 16:30 hod v pracovní dny. Kolegové prověří, zda se nejedná o případ podvodného inzerátu, je možné že evidují i nějaké stížnosti.

Ivana

Renatuss

31.1.2021 v 19:30

Dobrý den, mám asi podrobnou zkušenost, bohužel mi to z účtu strhlo peníze,na inzerát odpovídala Zuzana..... příjmení si nepamatuji a platba odešla na údajnou firmu Pardokht... nevím jestli je to celý název firmy, okamžitě jsem volala banku, ale prý s tím nejde nic dělat......

Zaabaaa

2.2.2021 v 18:17

Stejná zkušenost, kontaktovani pres whatsapp a pote ze je zapnuto bezpečné doručení sbazar. Pote poslan odkaz kde mam vlozit cislo karty a penize mi budou připsány na účet. Nic jsem nezdala a napsala kontaktu ze hlasim na policii uz se neozvali. Dejte bacha!
Tel který mě kontatoval. +420 704 029 267

Haryho reagoval na příspěvek od Zaabaaa

5.2.2021 v 10:02

v mém případě to bylo číslo +420 721 623 214 a email ethyljess@seznam.cz

Filip Kuzdas

15.2.2021 v 17:33

Dobrý den, nejprve bych vám rád poděkoval, protože jste mě uchránil před podvodem. Mohl byste mi prosím dodat telefonní číslo, je totiž možné, že jsme komunikovali se stejným člověkem.
Děkuji

Romča Panchártková

27.2.2021 v 17:18

Dobrý den, nyní se mi stala podobná věc a díky vaší diskuzi jsem podvodníka odhalila. Stejný postup, napsal mi na Whatsapp jaký má veliký zájem a jednal na rovinu, že mu to mám rovnou poslat přes kurýrní službu Sbazaru. Ihned mi poslal instrukce. Už jen telefonní číslo pro mne bylo velkým vykřičníkem (ukrajinská předvolba). V příloze je snímek obrazovky z naší konverzace. Konverzace se ukončila tak, že jsem mu poslala snímek obrazovky, že Seznam nemá žádnou kurýrní službu.
Děkuji a dávejte si pozor při prodeji i při koupi.

Andrea Pauliková

10.3.2021 v 19:55

Dobrý den,
dnešní zkušenost s podvodníkem prostřednictvím WhatsApp. Reakce na můj na můj inzerát zněla podezřele.
Jedná se o telefonní číslo +420 602 948 567

Antonín Šimůnek

7.5.2021 v 12:22

Mám podobnou zkušenost, ale trošku jiný postup podvodníků. Nejprve vás osloví číslo z Polska v angličtině, že má zájem o nabízenou položku a že pošle předem peníze na účet. (v mém případě to bylo číslo +48 732 232 042). Následně vás požádají o údaje a když jim je pošlete, tak řeknou, že je předali kurýrovi a ten vás osloví (v mém případě to bylo číslo +44 7380 380875 - Parcel2GO). Poté obdržíte e-mail s instrukcemi, kde po vás požadují, abyste jako důkaz, že jste skutečný prodejce, zaplatili nějakou částku jako deposit a odkaz na BitCoinovou burzu. Přes WhatsApp zašlou číslo peněženky, která je pochopitelně jejich. Tudíž pokud na to naletíte, tak nakoupíte za své peníze BitCoiny do jejich peněženky. Opakovaně chtějí, abyste jim zaslali také screenshoty obrazovky, jakože jestli to děláte správně. Takže si je klidně povoďte, posílejte jim fiktovní čísla účtů a pak jim na konci pošlete nějaký pekný obrázek :-D :-D :-D

Angels

11.5.2021 v 18:52

Pozor na mahobo prodává falešné prsteny a po zjištění peníze nevrací

Kazakhstanprague

15.5.2021 v 22:23

Hi, also been contacted by a guy from " Poland" who owns a shipment company. At the beginning everything was k, he wanted to buy my laptop for his daughter. And then he sent me through his "company agent" the link on how to "get the payment". Thanks God I ve decided to google their numbers first, and then they started to send me 4-5 messages about if I am gonna "recieve" the payment. Blocked them and mentioned police about them.

Delfinsk

17.5.2021 v 1:41

Na jaký dotaz mám odpovídat? Jakou odpověď mám odeslat? Já jsem nejdřív chtěl odeslat prosbu, nyní již po hodině to vzdávám. Je naprosto nemožné na sbazar napsat normální lidskou prosbu. Tak snad se alespoň takto nakontaktuji na sbazar. Vím, že jsem zde špatně, ale sem mne navedlo jejich směrování a proto ten "údiv" na začátku, když mne to opět nasměrovalo někam jinam.

Lucipalanova

17.5.2021 v 14:46

Podobný případ se mi stal dnes. Přes whatsapp polské číslo +48 732 232 042, jméno Able God. Chtěli mi zaplatit předem na můj účet, pro zboží by si prý přijela jejich přepravní společnost. Ve chvíli, kdy jsem chtěla vědět, odkud jsou a nějaké jejich další iniciály - prý to doveze s sebou přepravce. Trvala jsem na tom předem a hned bylo ticho po pěšině... Buďte obezřetní.

Ivana 2 Helpdesk • Moderátor reagoval na příspěvek od Delfinsk

18.5.2021 v 14:23

relevantní
Dobrý den,

V tomto případě se ale prosím obraťte na technickou podporu online v sekci sbazar.cz ZDE v pracovní době 8:00 - 16:30 hod v pracovní dny (jinak budete zřejmě odkázán zde na fórum).

Ivana

Nový dotaz

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)

sbazar - podvodná nabídka

Přiložené přílohy

Zbývá 12MB (z 12MB)